POTENTIALUL GENETIC AL LONGEVITATII VIETII ESTE DE 120 -140 DE ANI

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania


Dr. Yollok este un medic american, initial specializat in medicina veterinara, apoi in medicina umana. In anul 1991, Dr. Yollok a fost propus pentru acordarea premiului Nobel. El a avut ocazia sa impartaseasca, in numeroase randuri, din experienta sa medicala, multor ascultatori ai posturilor de radio si TV americane.

De asemenea, experienta sa a fost sintetizata in diferite lucrari de specialitate si carti publicate in Statele Unite. Iată ce ne transmite, intr.-un mod foarte popular si usor de inteles, dr. Yollok, cu privire la necesitatea aportului de vitamina si minerale in organismul nostru, si modul cum acestea ne pot conferi starea de sanatate si ne pot prelungi substantial viata.

“Eu am crescut la o ferma, la sud de Saint–Louis. In anii 50 am inceput cu creșterea vitelor pentru carne. Daca sunteți in domeniu in ceea ce privește creșterea si inmultirea bovinelor, atunci, probabil stiti ca singura cale de a castiga bani la tara este de a cultiva singuri hrana.
Noi tocam porumbul, boabele si faina la moara si adăugam in acest conținut vitamine si minerale. Așa preparam noi hrana bovinelor. Deja după 6 luni aceste vite puteau fi expuse la piața si vândute. Noi efectuam o selecție păstrând cele mai mari cornute.
Si ce-i interesant, făcând acest lucru pentru vite, noi insine, va imaginați, nu foloseam nici un fel de minerale si vitamine, insa eram tineri si doream sa trăim pana la vârsta de 100 de ani fara nici un fel de boli si neajunsuri. Acest lucru m-a frământat foarte mult si l-am întrebat pe taica-meu :”Tata, spune-mi de ce nu faci si pentru noi același lucru pe care-l faci pentru vite ?”.

Atunci tata m-a făcut sa gândesc corect, spunându-mi:

”Mai bine taci; tu trebuie sa pretuiesti faptul ca zilnic mănânci produse proaspete de la ferma, sper ca intelegi acest lucru?”

Eu desigur n-am mai întrebat nimic pentru ca nu voiam sa mă lipsesc de prânz sau de masa de seara. Mai târziu am intrat la Şcoala Agricola si primind un nivel stiintific, o diploma, m-am specializat in domeniul zootehniei, culturilor de câmp si a solului. Ulterior am plecat pentru 2 ani in Africa. După 2 ani am primit o telegrama si o invitație de a lucra la Gradina Zoologica din Saint–Louis. Institutul Național al Sanatatii a oferit Grădinii Zoologice o suma in valoare de 78000 $ si ei aveau nevoie de un veterinar care sa facă autopsii animalelor ce mureau de moarte naturala. Eu am fost de acord, dar desigur eram nevoit sa fac autopsii la animalele care mureau nu numai in aceasta gradina zoologica ci si in grădinile zoologice din Brukuds, Chicago , New-York etc. Sub răspunderea mea era nu numai autopsia animalelor decedate pe cale naturala, ci si sa găsesc si sa urmăresc speciile (exemplarele) suprasensibile la poluarea mediului înconjurător, deoarece la începutul anilor 60 nimeni nu știa nimic sigur despre problemele ecologice si despre catastrofe.

Urmărind cauzele deceselor oamenilor si ale animalelor eu am efectuat 17.500 autopsii si am ajuns la următoarea concluzie :

”Fiecare om sau animal decedat pe cale naturala a murit din cauza hranei sărace, adică din cauza deficientei substanțelor nutritive”.

Rezultatele analizelor chimice si biochimice cu exactitate documentara (informativa) arătau ca moartea pe cale naturala este cauzata de alimentația incorecta, si acest lucru ne-a uimit atât de mult incat m-am întors la istorioara cu vitele.
Am fost nevoit sa mă întorc la invatatura si sa devin medic, iar acest lucru mi-a permis sa folosesc toate cunostintele despre nutriție acumulate si din sfera veterinara. Si acum, nu-i de mirare, totul a început sa funcționeze. Am petrecut 15 ani la Torekmint, Statul Oregon si mă ocupam cu practica medicala clasica.

Astăzi vreau sa va împartasesc si dvs. cunostintele capatate, deductiile si rezultatele la care am ajuns in acești 10-12 ani si, daca luați din aceasta lecție măcar 10% din ceea ce o sa citiți, o sa va puteți păzi de multe neplăceri, suferințe, o sa economisiți o grămada de bani si o sa va prelungiți cu mulți ani viata.


POTENTIALUL GENETIC AL LONGEVITATII VIETII ESTE DE 120 -140 DE ANI

In momentul actual putem enumera doar cateva nații ai caror reprezentanți trăiesc pana la vârsta de 120-140 de ani: in Orient, mai ales in Tibet si in China de Sud. Acești oameni au fost mentionati inca in anul 1964 de către Djemson Hilton care a scris cartea „Orizontul pierdut”.

Cel mai bătrân om, conform datelor acelei carti (deși nu neg ideia unei exagerări), era doctorul Li din China , născut in Tibet . La vârsta de 150 de ani a primit de la conducerea Chinei un act care adeverea faptul ca avea acea vârsta si ca s-a născut in anul 1677. Când a împlinit vârsta de 200 de ani el a primit al doilea Certificat. Acest act adeverește faptul ca el a decedat la vârsta de 256 de ani, in anul 1933, despre acest lucru scriindu-se in „New-York Times” si „London Times” unde totul era foarte bine argumentat si demonstrat prin acte.
In Pakistanul oriental locuia un grup de oameni care erau numiți Bogazi. Acești oameni erau vestiți prin longevitatea vieții lor. Ei trăiau 120-140 ani.

In anul 1973, in numărul din ianuarie al revistei „National Geographic” s-a tipărit un articol aparte despre oamenii care au trăit peste 100 de ani. Aceste materiale erau insotite de fotografii extraordinare prin calitatea cărora era vestita acea vârsta.. Din acea multitudine de fotografii am memorat 3 din ele. Pe una din ele era ilustrata o femeie de 136 de ani. Ea ședea in fotoliu si fuma o țigara cubaneza, bea vodca si lua parte la o petrecere. Se distra de minune fara a fi legata la pat intr-unul din acele aziluri pentru bătrâni unde trebuia sa platesti 2000$ din contul tău bancar. Ea se bucura de viata la cei 136 de ani. In alta fotografie erau ilustrate doua cupluri sărbătorind 100 si respectiv 115 ani de la casatorie. Pe a treia fotografie era arătat un bărbat care culegea ceai in munții Armeniei ascultând un mic aparat de radio.

Conform mărturiei lui si ale inscrisurilor datelor de naștere ale copiilor lui, el avea vârsta de 167 de ani – fiind cel mai bătrân om de pe planeta in acea perioada.

In emisfera de sud indienii sunt recunoscuți prin longevitatea oamenilor săi fiind vestiți printre oamenii Ecuatorului care au locuit in Anzi, la sud-est de Peru, la fel sunt vestite si teritoriile Titi-Kaka si Maciu-Piciu. Reprezentanții celui mai vechi trib Titi-Kaka trăiesc 120 de ani.

Margaret Pich, de origine americana din statul Virginia , este înscrisa in cartea recordurilor „GUINESS BOOK” ca fiind cea mai bătrâna americanca. Ea a decedat la vârsta de 115 ani din cauza alimentației insuficiente. Mai exact ea a murit in urma unei căderi. Care din voi îmi va spune din ce cauza putea ea sa moara? Corect, din cauza osteoporozei. Femeia a murit din cauza deficientei de calciu in organism. Ea nu era bolnava de vreo boala cardiovasculara si nici de cancer si nici de diabet. Ea a murit la 3 saptamani după cădere deoarece in organismul ei nu era suficient calciu. Fiica ei ne-a spus un lucru foarte interesant: înainte sa moara M. Pich avea o insistenta atracție fata de dulciuri. Aceasta boala este cunoscuta sub numele de Panica.

Despre acest lucru vom vorbi un pic mai târziu. Dar de obicei daca va rasfatati prea mult cu ciocolata sau dulciuri, aceasta înseamnă ca organismului dvs. nu-i ajunge Cromul si Vanadiul. In una din tarile lumii a treia, in Nigeria , conducătorul tribului Baule a decedat la vârsta de 126 de ani. La înmormântare una din soțiile sale se lauda ca, atunci când i-a murit soțul, el avea toți dinții la locul lor si toți erau dinții proprii, nici unul nefiind schimbat iar aceasta a fost posibil datorita faptului ca si celelalte organe isi îndeplineau funcțiile in limitele normale.

Un bărbat din Siria a decedat la vârsta de 133 de ani in iulie 1993. El a fost înscris in cartea recordurilor „Guiness Book” nu datorita vârstei si nici pentru ca la vârsta de 80 de ani s-a casatorit pentru a patra oara, ci pentru ca incepand cu acea varsta a devenit tata a 9 copii. Daca o sa calculați ca pentru fiecare copil e nevoie de 9 luni plus un an pentru alăptare si inca un an pana la urmatoarea sarcina, o sa rezulte ca acest barbat a devenit tata si după vârsta de 100 de ani. Acesta a fost motivul pentru care a fost înscris in cartea recordurilor „Guiness Book”.

IAR ACUM PUTINA STIINTA !
In noiembrie 1993, in Arizona , s-a efectuat un experiment foarte interesant. Trei cupluri au petrecut 3 ani in izolare unde se hrăneau cu alimente si hrana sănătoasa, inspirau aer curat si beau apa curata fara impuritati. Când s-a încheiat experimentul, au fost examinați de medicii gerontologi din Universitatea Californiana din Los Angeles . Toate datele analizelor sângelui si a altor funcții vitale ale organismului au fost introduse in computerul Universitatii din Los Angeles . Prognoza computerului a fost următoarea: daca acești oameni ar continua sa trăiască in acest regim, atunci ei ar putea trai pana la vârsta de 165 de ani. Si toate acestea demonstrează ca sa traiesti 120-140 de ani e posibil. Astăzi longevitatea medie a oamenilor este de 75,5 ani iar longevitatea medie a unui magistru sau medic este de doar 58 de ani. Așa ca, daca doriți sa castigati de la viata inca 20 de ani (statistic vorbind), nu intrați la facultatea de medicina.

Sunt doua lucruri esențiale care trebuie urmărite pentru a face parte dintre longevivi. Daca intr-adevăr doriți sa ajungeți pana la vârsta de 100-140 de ani este foarte important sa:

– In primul rând trebuie sa va feriți de pericole, sa nu calcati pe „grenade”, adică sa va feriți de pericolele pentru care nu merita sa riscați. Desigur, daca jucați ruleta ruseasca, fumați, beți, va avantati spre mijlocul autostrăzii cu mare viteza in timpul orei de vârf, atunci puține șanse aveți sa ajungeți la vârsta de 120 de ani. Toate acestea suna hazliu caci nici nu va imaginați ca mii de oameni mor din aceasta cauza anual. Si eu vreau ca voi sa va ganditi asupra acestui lucru. Cu alte cuvinte, daca aveți ocazia sa preintampinati boala, in special aceea incurabila, trebuie neapărat sa va folosiți de ea.

– In al doilea rând voi trebuie sa faceți numai acele lucruri care va fac bine. Organismului dvs. le sunt necesare 90 suplimente nutritive: 60 minerale, 15 vitamine, 12 aminoacizi de baza si proteine si 3 acizi grași. In total 90 suplimente in dieta zilnica. In caz contrar, in organismul dvs, vor apărea bolile cauzate de insuficienta acestora. Astăzi despre aceste lucruri scrie in ziare, se vorbește la TV si la posturile de radio. Medicii discuta permanent cu noi despre aceste lucruri numai ca nu datorita obligației profesionale ca medic. Sa nu credeți ca medicii sunt aceia care cer revistelor sa publice aceste materiale, nu. Acest lucru se întâmpla deoarece aceasta informație contribuie la vânzarea revistelor.

Vitaminele sunt in stare sa stagneze cancerul, bolile cardiovasculare si acțiunea distrugătoare – imbatranirea. Iată ce aș vrea sa spun referitor la acest lucru după ce am efectuat 17.500 de autopsii la 14.500 de diferite animale din toata lumea si la 3000 de oameni care intotdeuna doreau sa fie sanatosi, personal avand copii si nepoți: „Daca nu investești in tine însuti prin aport de minerale si vitamine, atunci vei investi in bunăstarea oamenilor din domeniul medicinei”

ULCERUL GASTRIC
Unii dintre dvs. au auzit ca ulcerul gastric este cauzat de stress, insa cu 50 de ani in urma noi medicii veterinari știam ca ulcerul gastric la porci apare din cauza bacteriilor.
Noi nu ne putem permite o operație costisitoare la stomacul porcului si chiar daca ne-am fi permis atunci cotletele dvs.. de porc v-ar fi costat 275 $ / 0,5 kg. Cu ajutorul medicamentului Bizmar noi am putut preîntâmpina si trata ulcerul gastric la porci fara nici o implicație chirurgicala.

Noi așa am si făcut si tratamentul ne costa aproximativ 5$ pentru un porc. Este o tratare cu ajutorul Bizmarului, a altor minerale si tetraciclinei. Instituțiile naționale au declarat doar din februarie 1994 ca ulcerul gastric este cauzat de bacterii si nu de stresuri si ca poate fi tratat. Insa cercetătorii de medicina de obicei spuneau „ne arata un rezultat promitator care ar putea fi benefic”, iar acum institutele naționale folosesc anume cuvântul „tratare” fara subantelesuri. Ei spun „tratata” prin metoda combinării mineralului Bizmar si tetraciclinei. Celor care nu știu ce inseamna bizmar e suficient sa intre in orice magazin alimentar sau farmacie si sa cumpere cu 2 $ o sticluța cu un conținut de culoare roz. Acest produs se numește Peptobizmar. Așadar folosind mineralul denumit mai sus puteți trata ulcerul gastric. Si iarasi aveți in fata o alegere: sa va tratați cu 5 $ sau permiteți sa va taie. Alegerea va aparține.

CANCERUL
In septembrie 1933 la Institutul Național Oncologic al Scolii de Medicina din Boston in urma urmăririlor bolnavilor de cancer s-a înaintat o declarație despre descoperirea dietei antimicotice. Deducerile au rezultat pe baza cercetarilor care se efectuează in CHINA . Ca regiune de cercetare a fost aleasa provincia chineza Xinai deoarece acolo s-a înregistrat cel mai înalt nivel de îmbolnăviri de cancer. Timp de 5 ani au fost cercetați 29.000 de oameni. Li se administrau vitamine si minerale in doze de doua ori mai mari decât normele recomandate la americani, adică, daca doza zilnica recomandata de Vitamina C era de 60 mg, bolnavii primeau 120 mg.

Alan Poll – omul căruia i s-au acordat 2 premii Nobel, spunea ca, daca vreți sa preintampinati bolile cancerigene cu ajutorul Vitaminei C, atunci trebuie sa folosiți 100 mg zilnic. Si iată rezultatele: Medicii care se opuneau acestei idei nu erau de acord cu Allan Poll sunt deja pe lumea cealaltă (sa le fie tarana ușoara!), iar Alan Poll traieste si petrece. El are 96 de ani, lucrează cate 14 ore/zi, 7 zile/saptamana, locuiește la o ferma in California si preda la Universitatea californiana din San Francisco. Dvs. va ramane sa alegeți: sa ascultați de sfatul medicilor decedați sau sa tineti cont de părerea dr. Poll. Așadar e normal sa primești Vitamina C in cantitate dubla, Vitamina A in cantitate dubla. Nu se întâmpla nimic rău. La fel de important e sa primești si Zinc, Riboflavina, Molibden, Calciu, etc.

Insa o grupa de substanțe este extrem de importanta: Vitamina E, Beta-carotenul si Seleniul. Aceste 3 elemente trebuie primite in doza dubla zilnic. Daca prin aceasta o sa aveți numai 50 % beneficii, deja e bine. In grupul pacienților cărora li se administrau vitamina E, Beta-carotenul si Seleniul timp de 5 ani mortalitatea in toate cazurile a scăzut cu 10%, adică 10 oameni din fiecare 100 de bolnavi care erau condamnați la moarte au supraviețuit, iar in situatia bolnavilor de cancer care urmau sa moara si au primit aceste 3 componente, 13 din 100 au supraviețuit.

In provincia Xinai predominau bolile de cancer stomacal si al tractului digestiv. Dintre bolnavii care au luat parte la experiment au supraviețuit 21 de oameni din 100.

ARTRITA
Din septembrie 1993 in Institutul de medicina Harward si in Spitalul din Boston s-au efectuat tratamente cu proteine de găina asupra bolnavilor cu articulațiile tumefiate in urma artritei. Erau selectați bolnavii cei a caror stare nu se imbunatatea in urma tratamentului medicamentos. Acestor bolnavi li se administrau injecții de aspirina, mezotrixida, prednisolon, cortizon, diferite metode ale fizioterapiei. Unicul lucru care rămânea de făcut era intervenția chirurgicala pentru înlocuirea articulației. Atunci eu am spus ”Asculta-mă un pic, acești oameni au suportat dureri atât de mult timp si daca ei vor fi de acord sa sufere inca 90 de zile, doar 3 luni, eu voi face un mic experiment care ar putea sa-i ajute” Au fost de acord 29 de oameni.

Acești 29 de oameni pentru care toate posibilitatile au fost epuizate, au fost supuși următorului tratament: li se dădea in fiecare dimineața cate o lingurița plina cu cartilaj de găina, maruntit, amestecat cu suc de portocale.

Toți pacienții erau sub urmărirea Scolii de medicina Harward. După 10 zile toate durerile si simptomele au dispărut; după 30 de zile ei isi permiteau deja cate ceva, iar după 3 luni funcțiile articulațiilor s-au restabilit total.

Daca nu aveți chef sa va complicați cu toate astea puteți merge la farmacie sa cumparati direct produsul pe baza de cartilaj. Femeile cunosc foarte bine acest produs. Este folosit pentru întărirea unghiilor si a părului. Componentul de baza este cartilajul de vita, care la rândul sau este substanța care imbunatateste si intareste considerabil cartilajul si oasele. Preparatul este compus din cartilajul si ligamentele cornutelor si daca dvs. o sa folosiți cate o jumătate de lingurița zilnic cu suc de portocale in corelație cu MINERALE COLOIDALE, pai sa stiti ca data viitoare când voi veni aici, veti urca pe scara si veti incepe sa mă pupați si sa ma strangeti in brațe, daca cumva va veti mai aminti de artrita.

ALZHEIMER (dementa senila – cu pierderea memoriei)
Acum toți știm de ea dar când eu eram copil aceasta boala pur si simplu nu exista.
Insa acum este una din bolile răspândite care apare la 1 om din 2. Datele sunt suficient de inspaimantatoare. Cum sa depistam si sa tratam boala Alzheimer in stadiu incipient la animale?
In iulie 1992, deoarece Şcoala Californiana de Cercetare Stiintifica a Universitatii San Diego a inaintat un anunț in 1992 precum ca vitamina E incetineste pierderea memoriei in cazul bolii Alzheimer. Si in aceasta problema ei au rămas cu 50 de ani in urma fata de medicina veterinara.

Iar acum spuneți-mi va rog, cine dintre dvs. a avut așa o problema neplăcuta cu PIETRELE LA RINICHI ?
Da, iată ca vad câteva mâini ridicate. Bine. Spuneți-mi de ce anume v-a spus medicul sa va feriți in dieta dvs. in primul rând? De calciu si de orice fel de produse lactate ce conțin calciu, pentru ca exista credibilitatea ca anume, calciul depus in rinichi provine din calciul din „produsele care le folosești in alimentație”. De fapt calciul din rinichi apare din propriile dvs. oase. Când simțiți deficitul de calciu chiar atunci se formează pietrele la rinichi. Cu 100 de ani in urma noi știam deja ca pentru a preîntâmpina apariția pietrelor la rinichi la animalele domestice era necesar sa le dam cat mai mult calciu, magneziu si bor. Taurii, berbecii, bovinele pentru lapte au o astfel de anatomie ca atunci când se îmbolnăvesc de aceasta boala mor imediat. Insa la noi când apar pietrele la rinichi iți vine sa mori de durere.

Au fost studiați aproape 4000 de pacienți, impartiti in 5 categorii. In grupul care primeau cea mai mare cantitate de calciu nu s-a înregistrat nici un caz de pietre la rinichi. Mai tineti minte, eu va spuneam ca medicii trăiesc pana la 58 de ani, iar noi oamenii de rând (pacienții) pana la 75,5. Deci grupul de oameni profesionisti care va spun cum sa traiti si susțin ca voi nu trebuie sa folosiți sare, cofeina, sa nu mancati unt, ci margarina, sa nu faceți diferite prostii, mor la vârsta de 58 de ani, in timp ce oamenii in varsta de 120-140 de ani isi pun in cana de ceai o bucata de piatra de sare si beau cate 4 căni zilnic, adică folosesc cate 4 bucati de sare/zi, prepara mâncarea in unt topit in loc de ulei de măsline si trăiesc pana la 120 de ani. Oare voi o sa-i credeți pe cei care trăiesc pana la 58 de ani? E alegerea voastră!

ANEVRISMUL
Aceasta este tumefierea arterei slăbite din cauza pierderii elasticitatii țesutului. In anul 1957 noi am aflat ca motivul aparitiei anevrismului este insuficienta de Cupru in organism.

Noi atunci lucram asupra proiectului unde urmăream 200 mii de curci. Acestora li se dădea o rație speciala in care erau incluse 90 de substanțe nutritive, in primele 13 saptamani murind exact jumătate. Mărind de 2 ori doza de Cupru in rația alimentara, fermierii au crescut 500 mii de curci si nici una nu a murit din cauza anevrismului. Acest experiment a fost efectuat pe cobai pisici, câini, porci si alte animale. Si noi am ajuns la concluzia ca deficienta de cupru este motivul aparitiei acestei boli.

CHELIA TIMPURIE este primul simptom al faptului ca aveți INSUFICIENTA DE CUPRU IN ORGANISM. Pielea devine mai ridata deoarece se dereglează elasticitatea țesuturilor. Apar cearcăne la ochi, linii pe fata si incepeti sa semanati cu o pruna uscata. In afara de aceasta exista inca o problema cum ar fi DILATAREA VARICOASA A VENELOR, acest fapt datorindu-se dereglarii elasticitatii țesuturilor, tot organismul începand sa atârne pe mâini, piept, burta, obraji. Si voi mergeți la cosmetician ajungând la operație plastica. De fapt mai practic si mai sigur ar fi sa primiți minerale coloidale.

CARDIOMIOPATIE
Poate desemna o categorie de afectiuni aparute datorita deficitului de Seleniu. Unii fermieri vin pur si simplu la magazinul unde se vinde hrana pentru animale si cumpăra Seleniu injectabil sau pastile pentru animale ca sa preîntâmpine aceasta boala.

Si voi, cu siguranța, ați văzut nu o data, cum vacile care dau lapte pierd intens o cantitate mare de calciu, ling pietrele, oasele, se străduiesc sa rumege lucrurile străine, acoperișul grajdurilor. Unui fermier bun ii e necesar sa asigure rația animalelor cu minerale, in caz contrar, ele pot sa mănânce întregul grajd. La oameni acest fenomen se intalneste des. Un mic sfat: uitați-va la mâinile dvs. si daca o sa vedeti pe ele pete de culoare roz aceasta denota deficitul timpuriu de seleniu. In cazul dereglării incepeti sa primiți seleniu COLOIDAL timp de 6 luni. Totul va disparea. In acest timp de 6 luni o sa scapati definitiv de aceasta afecțiune. Daca petele vor disparea de pe exteriorul pielii înseamnă ca vor disparea si de pe organele interioare, creier, inima, ficat si rinichi.

Dar la care dintre voi este COBORAT NIVELUL DE ZAHAR din sânge cu aproximativ 10%?. Probabil ați avut ocazia sa vedeți copii care sunt innebuniti dupa dulciuri. Deficitul de crom si vanadiu duce la conținutul scăzut de zahar in sânge. Daca nu vom acorda atenție acestui fapt, atunci vor exista toate premisele pentru a se dezvolta boala cunoscuta de toți sub numele de DIABET.

Urmează deficitul de Bor in organism. Femeile trebuie sa respecte si sa cunoască Borul. El ajuta la menținerea in oase a calciului utilizat, preintimpina OSTEOPOROZA… Borul ajuta la secreția estrogenului, iar barbatilor la prelucrarea testosteronului. Daca nu utilizați o cantitate suficienta de Bor, voi doamnelor veti suferi foarte mult in timpul MENOPAUZEI, suportând toate consecințele neplăcute ale acestei perioade. Iar barbatii in cazul neajunsului de testosteron, in genere, risca sa se confrunte cu IMPOTENTA TIMPURIE.

Primul simptom al insuficientei de Zinc in organism se manifesta prin PIERDEREA SIMTULUI OLFACTIV si SIMTULUI GUSTATIV.
In experimentele de laborator asupra animalelor s-a dovedit ca sunt necesare aproximativ 7 minerale pentru mărirea de 2 ori a longevitatii lor. Noi avem nevoie de 90 de elemente nutritive: 60 minerale, 15 vitamine, 12 aminoacizi si 3 acizi grași. Avem un noroc extraordinar, deoarece plantele au capacitatea de a produce aminoacizii, vitaminele si acizii grași de care avem nevoie. Plantele sunt in stare sa facă acest lucru. Noi trebuie sa folosim in hrana noastră 15-20 de componenți de proveniența vegetala zilnic, in proporții echilibrate, corecte, pentru ca sa primim aceste 90 de elemente.

Pentru profilaxia PARADONTOZEI si INFLAMAREA GINGIILOR dentiștii paradontologi va sfătuiesc sa spalati dinții după fiecare masa.
Ca veterinar prin mâinile mele treceau sute de mii de animale, șoareci, șobolani, iepuri, câini, oi, porci, cai, lei, tigri, ursi. Ei nu suferă de bolile gingiilor, ei nu folosesc pasta de dinți. Au câteodată un miros neplăcut al respirației dar gingiile erau sănătoase. Cauza faptului ca in zootehnie noi nu ne întâlnim cu bolile gingiilor este aceeași: nu au deficit de Calciu.

In continuare – HIPERTENSIUNEA ARTERIALA. Primul lucru care ni se recomanda de medici este sa scădem conținutul de sare din dieta noastră. Toți știu acest lucru deoarece tot timpul ne baga in cap așa ceva. Dar sa ne amintim de vite. Primul lucru pe care-l face fermierul este sa introducă in hrana animalelor o bucata de sare. Nici un fermier n-o sa fie asigurat economic daca n-o sa adauge o bucata de sare in hrana animalelor domestice. El o sa moara pur si simplu când o sa vadă conturile de la veterinar, o sa-si iasă din minți. Iar noua ni se propune sa credem ca acea cantitate de sare pe care o primim in pâinea de grâu, in salata, ne este suficienta. Nici in asta sa nu credeți.

Eu am luat un grup de control de 5000 de oameni cu hipertensiune si am dublat utilizarea de calciu zilnic, iar după 6 saptamani am oprit experimentul deoarece la 85 % din acest grup tensiunea s-a normalizat doar prin dublarea Calciului.
Când acești pacienți care se tratau la medic, veneau la control, medicul spunea: „O, la dvs. tensiunea arteriala e in limita normala. Ce ați făcut?” „Eu am participat la un experiment: am primit calciu in doze duble”- ii răspundea pacientul.

Următoarea problema: CONVULSIILE, SPASMUL. Va treziți la miezul nopții si nu puteți sa miscati piciorul. Noi toți am trecut prin așa ceva. De obicei este deficitul de calciu.

In continuare urmează SINDROMUL POSTMENSTRUAL. In Institutul San Diego din California s-a propus sa se dubleze rația zilnica de calciu si 85 % din simptomele emoționale si fizice au dispărut de parca nici n-au fost.

Apoi – DURERI IN REGIUNEA LOMBARA – 85 % din americani suferă de dureri in regiunea lombara, netinand cont de faptul ca lucrează in fata computerului, încarcă mașinile sau conduc autocarele. Este o mare tragedie americana. De fapt durerea lombara este osteoporoza vertebrelor, neavand nici o importanta daca are vreo problema cu discurile coloanei. Daca discul nu are pe ce sa se tina, vertebra se micsoreaza, distrugându-se. Mai ales daca aveți deficit de calciu si cupru.

Ultimul lucru despre care vreau sa va vorbesc este DIABETUL.
Aceasta problema e știuta de fiecare. Este a treia cauza a mortalitatii populației in vârsta in SUA. Aceasta boala da complicații serioase – orbire, dereglarea activitatii renale, bolile cardiovasculare de diferite nivele, ceea ce la rândul sau este o cauza a mortalitatii intre americani. Daca suferiți de diabet longevitatea vieții in medie este mai mica decât la acei care care nu au diabet.

In anul 1957 noi am aflat in domeniul veterinar ca diabetul poate fi preîntâmpinat si tratat cu ajutorul mineralelor. Aceste date au fost publicate in revista oficiala de prezentare a stiintei in instituțiile naționale de sănătate unde se spunea: ”Diabetul poate fi preîntâmpinat si tratat cu ajutorul cromului si vanadiului”.

Doar Vanadiul, conform datelor Universitatii Vancouver ale Scolii medicinale British Columbian e in stare sa înlocuiască insulina la diabeticii in vârsta. Sigur ca ele nu pot sa înlocuiască deodată insulina. Pentru mulți oameni, procesul tine 4-6 luni, adică este un proces in etape, in timpul căruia trebuie administrata o cantitate de Crom si Vanadiu adecvata. Eu personal am văzut cum lucrează acest proces asupra a sute si sute de pacienți.

Exista 3 tipuri de minerale pe care ar trebui sa le cunoasteti:

1.MINERALE METALICE – sunt acele minerale care sunt prelucrate din categoria pietrelor. Ele se asimilează doar 8-12 %, iar când ajungeți la vârsta de 25 – 40 de ani, asimilarea lor scade pana la 3-5 %. Este foarte rău daca voi primiți ceva de genul calciu lactic in pastile, cate 1000 mg. Mulți oameni folosind cate 2 tablete/zi vin la mine si îmi spun : „Doctore, eu am consumat mult calciu. Eu am auzit la emisiunea de la radio despre artrite si am consumat cate 2000 mg calciu zilnic, dar nu m-a ajutat cu nimic, chiar s-a complicat boala” Atunci il întreb: „Specificati-mi ce fel de calciu ati primit?” Imi răspunde: ”Gluconolactat de calciu sau calciu gluconic” Tocmai aici este greșeala, deoarece doar 250 mg din acest calciu este calciu metalic, iar celelalte 750 mg sunt lactoza si zahar lactic. Si daca luam in considerare ca organismul dvs. asimilează doar 10 % din aceasta cantitate, deci 10 % din 250 mg inseamna 25 mg, iar daca ingerați 2 tablete voi primiți nu 2000 mg ci 50 mg. Rezulta ca pentru a primi cantitatea necesara de calciu trebuie sa consumați 90 de tablete zilnic, cate 30 de tablete la fiecare masa. Si nu uitați si de celelalte 59 de minerale.

2. In anii 60 in gospodăriile producătorilor alimentari au început sa se folosească MINERALE CHELATIZATE. Aceste minerale sunt minerale metalice chelatizate cu aminoacizi, proteine sau enzime, care înglobează atomul metalic. Acest tip de minerale chelatizate au o putere mai mare de absorbție, pana la 40 %. Acum, din aceasta cauza, producătorii alimentari s-au aruncat la aceasta idee.

3. A treia forma de minerale sunt MINERALE COLOIDALE. Ele au cea mai înalta asimilare. Cred ca observați ca absorbția ne interesează cel mai mult. Mineralele coloidale se asimilează in proporție de 98 %, ceea ce depaseste de 2,5 ori asimilarea mineralelor chelatizate si de 10 ori mai mult decât cele metalice. Mineralele coloidale se găsesc numai in stare lichida si in particule foarte mici, de 7000 de ori mai mici decât globulele roșii (eritrocitele). Fiecare particula de mineral e încărcata cu sarcina negativa, iar invelisul pereților intestinului e încărcat pozitiv, formându-se astfel un câmp electromagnetic care concentrează aceste minerale in jurul pereților intestinului. Toate împreuna dau acel procent de 98 % de asimilare.

Plantele joaca un rol foarte interesant in formarea mineralelor coloidale. Ele transforma in țesuturile lor mineralele metalice in minerale coloidale. Folosind aceste plante, noi aducem aceste minerale in organismul nostru si le folosim (asimilam). Dar așa cum in sol nu sunt minerale metalice, plantele noastre, roadele noastre nu au in conținutul lor o cantitate suficienta de minerale.

Toți longevivii care au trait 120 –140 de ani au multe lucruri in comun intre ei. Ei toti trăiesc la altitudine de 8000 – 14.000 founds deasupra nivelului apei. Ei au anual doar doua dimineți de precipitații si practic nu ploua, nu ninge de loc. Sunt regiuni foarte uscate. Cum fac ei rost de apa potabila si pentru irigatii? De la zăpezile din munți care se topesc. Apa care curge de sub acești ghețari nu e la fel de curata si transparenta ca o apa arteziana. Daca umplem un pahar si ne uitam la la ea aceasta are o culoare alb-gălbuie sau alb albăstruie. Ea conține de la 60 pana la 72 de minerale.
Raul Titi-Kaka este supranumit „laptele ghețarilor”. Locuitorii folosesc aceasta apa numai ca apa potabila, primind 8-12 % din capacitatea de asimilare a mineralelor. Dar ceea ce este mai important este faptul ca ei iriga solul cu aceasta apa an de an, recolta după recolta, generație după generație si nu au diabet, boli cardiovasculare, hipertensiune, artrita, osteoporoza, cancer, cataracta, glaucom, copii nou nascuti cu malformații, nu au închisori, nu au narcomani, nu au impozite, nu au medici si ei trăiesc 120-140 de ani fara boli. Ce credeți despre importanta acestor minerale?”

Scroll to Top