Udumbara – floarea care apare o data la 3.000 de ani!

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

Exista legende budiste in care se vorbeste despre floarea Udumbara, cea care infloreste o data la fiecare 3.000 de ani, ultima oara inflorind inainte de nasterea lui Buddha Shakyamuni. In mod uimitor, se pare ca a fost vazuta in ultimii 20 de ani, in diferite regiuni ale lumii, iar multi spun ca floarea Ugumbara poate prevesti venirea unui mare intelept sau a unei fiinte iluminate.

Udumbara a fost vazuta inflorind in Coreea de Sud incepand cu anul 1997, iar dupa aceea ea a mai fost remarcata in mai multe locuri de pe glob: in China, Hong Kong, Taiwan, California de Nord, New York, si Texas.

Oare care este explicatia infloririi acestei folori atat de rare?

In anul 1997, ea a fost observata pentru prima oara, pe o statuie a lui Buddha intr-un templu din Coreea de Sud. In mod surprinzator pentru un regim care este in mod oficial ateu, si care nu ar sugera ca un mare iluminat si-ar putea face aparitai pe Pamant, mass media de stat chineza a anuntat ca floarea a fost observata si a fost denumita “floarea celesta”, acest fapt petrecandu-se in anul 2010. La scurt timp insa, toate informatiile despre floare au fost retrase din mass media de stat, dar cateva au apucat sa se raspandeasca pe reteaua de internet chineza.

Din acel moment, regimul a anuntat ca floarea este un ou al insectei green lacewing, care se pare ca seamana destul de mult cu floarea. Ouale insa se pot observa uscandu-se si murind imediat dupa ce eclozeaza, in schimb, florile au miros si rezista mult.

Udumbara provine din limba sanskrita, limba indiei antice, iar intelesul sau ar fi acela de “ o floare de bun augur din Cer”.

Conform legendelor budiste aparitia florii, vesteste sosirea unui nou Rege Sfant, cel care va intoarce Roata Dharmei, instaurand un nou echilibru in lume, prin folosirea dreptatii si nu prin forta.

De asemenea in volumul 8 al Scripturilor budiste denumite “ Interpretarile lui Huilin” se spune:” Floarea Udumbara este produsul unor fenomene propice si supranaturale, este o floare cereasca care nu exista in lumea pamanteasca. In cazul in care un Tathagata, sau Regele Rotii de Aur ar aparea in lumea umana, aceasta floare va  inflori datorita binecuvantarilor si virtutilor sale marete!”

Sursa: http://www.epochtimes-romania.com

 

 

 

Scroll to Top