Svastica lui Hitler isi are originile in Carpati!

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

HinduSwastika.svgMulti dintre noi asociaza in ziua de astazi semnificatia svasticii cu cea a miscarii fasciste si naziste. Totusi putina lume cunoaste adevarata ei semnificatie.

Inca din cele mai vechi timpuri svastica a aparut in arta si in simbolurile preistorice, precum si in culturi din Asia  Europa Africa si America, uneori ca un motiv geometric, uneori ca un simbol religios.

svastaica Budhism 2Svastica reprezinta un simbol sfant in hiduism, iar in limba sanscrita, svastika inseamna orice obiect benefic sau aducator de noroc si in particular un semn facut pe obiecte si persoane pentru a indica norocul. Pentru prima oara acest cuvant a aparut in sanscrita veche in epopeele Ramayana si Mhabarata.

Sensul esoteric al svasticii a fost deturnat la inceputul secoului XX-lea cand a fost adoptata ca emblema a Partidului Muncitoresc German. Aceasta asociere a avut loc doarece nazismul afirma ca arienii au fost stramosii germanilor moderni si datorita acestui lucru, cucerirea lumii de catre Germania  ar fi fost fireasca si chiar si predestinata.

svastica 1Fascinat de parapsihologie si ocultism, Hitler a dus bataliile celui de-al doilea Razboi Mondial, folosindu-se in mod deliberat de puterea acestui simbol ocult. Astfel el a ales ca simbolul svasticii sa il insoteasca toate actiunile, totusi aceasta aparenta “magie” a functionat pana la un anumit punct.

Fiind un simbol solar antic, creator si eminamente pozitiv, svastica nu avea cum sa se identifice cu fortele distrugerii  propagate de nazism.

Svastica Grecia 2In zilele noastre svastica este omniprezenta in Asia, in mijlocul unor culturi, in care de mii de ani este folosita pentru a simboliza sacrul, eternitatea, prosperitatea, pacea si norocul.

In secolul al XIX, prin descoperirile arheologice ale lui Heinrich Schliemann, svastica a inceputa sa atraga din nou atentia europenilor. Specialistii vremii au ajuns la concluzia ca svastica a fost un simbol indo-european. Ulterior, descoperirea simbolului svasticii printre motivele hitite si ale vechiului Iran au parut sa confirme teoria.

Cucuteni RomaniaDescoperirile ulterioare din secolul XX, completeaza ceea ce se stia pana atunci, si anume faptul ca cea mai veche localizare fizica a svasticii se gaseste in cultura Cucuteni, pe vase ceramice cu o vechime de peste 7000 de ani!

Daca in acest spatiu carpato-danubiano-pontic, gasim cele mai vechi dovezi materiale ale existentei svasticii, iar pe restul continentelor o gasim cu mii de ani mai tarziu, inseamna ca populatiile antice au dus-o in cele patru zari chiar de aici din CARPATI!

 

Scroll to Top