"Sunt obosit - am nevoie de o vacanţă !" Oare?

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
3 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

VACANTA - 1 MAI"Sunt obosit - am nevoie de o vacanţă !"
Este o afirmatie uzuală şi ne-am obişnuit cu ea încă de când eram la şcoală iar vacanţa apărea o şansă binevenită pentru destindere.

Majoritatea oamenilor consideră aceasta o dorinţă firească.

Totuşi, informaţiile provenite din tradiţiile autentice ne atenţionează că, astfel, ne aflăm pe un teren greşit.

De exemplu, vă relatăm cazul unui şofer care oprea maşina după câteva ore de mers şi făcea un sfert de oră pauză "pentru a se mai răci motorul".

Ei bine, pauza aceasta era inutilă, deoarece motorul are capacităţi suficiente de răcire pentru a merge la un regim normal, in continuu.

Dacă nu ar fi aşa, probabil că nu ar trece nici 10 minute şi el s-ar supraîncălzi.

Dar, dacă el funcţionează într-un regim anormal, sistemul de răcire nu face faţă şi repede, chiar foarte repede - trebuie să îl oprim pentru a nu creşte temperatura foarte rapid.

Perspectiva asupra vieţii unui om care este compusă din perioade chinuitoare - viaţa obişnuită, întrerupte de pauze sau vacanţe încântătoare sau recuperatoare este greşită.

Trebuie să ne trăim viaţa ca şi când fiecare clipă ar fi firească şi de neînlocuit, ca şi când tot ceea ce facem are un rost acceptat.

O maximă excepţională ne poate ajuta să înţelegem orice situaţie:

" Prostul se simte rău şi în Paradis, pe când înţeleptul se descurcă chiar şi în infern"

Ritmul vieţii trebuie înţeles şi temporizat asfel încât să putem "funcţiona" oricât de mult timp fără pauze sau vacanţe.

Dacă în urma felului nostru de a trăi aspirăm permanent să ajungem la o pauză sau vacanţă, înseamnă că ritmul şi calitatea vieţii nu sunt bune şi că noi nu trăim cu adevărat viaţa, ci doar capetele intervalelor de timp la care se găsesc vacanţele.

Desigur, cititorul care ar putea fi mai mult sau mai puţin contrariat poate întreba: "Şi ce e de făcut?"

În primul rând trebuie să urmărim să facem în viaţă ceea ce credem cu adevărat că e bine să facem.

Totuşi, dacă viaţa ne duce în situaţii nedorite şi care, acum, nu le considerăm " pe sufletul nostru" nu trebuie să abandonăm.

A trăi viaţa "din toată inima" este posibil, oriunde ne-am afla şi orice s-ar întâmpla.

Fiecare zi este, de fapt, o nouă etapă a devenirii noastre, o nouă octavă a vieţii şi evenimentele şi încercările ei sunt provocări la adresa spiritului nostru, pentru a le trece cu brio.

Ritmul efortului nostru trebuie reglat astfel încât să nu ajungem în situaţia în care să avem nevoie de vacanţe pentru a ne reveni.

Antrenamentul sau practica spirituală de pe calea Inimii ne permit să găsim resorturile interioare pentru a trăi viaţa armonios şi continuu şi nu doar la capetele etapelor care par "obişnuite".

În concluzie, mesajul nostru este: dacă viaţa dumneavoastră este de aşa natură încât aveţi nevoie de vacanţe - trebuie luate măsuri.

Dacă, însă, ea este trăită astfel încât aspiraţia pentru vacanţe nu ocupă un loc important, nu înseamnă că nu trebuie să avem vacanţe.

De altfel, un om înţelept va şti cum să trăiască şi vacanţa într-un fel intens, conştient şi treaz, găsind în inefabilul fiecărei clipe o savoare care este doar diferită de savoarea clipei din timpul vieţii dinainte de vacanţă.

Vă dorim succes!

Acharya Leonard
Societatea Academică AdAnima
Bucureşti, decembrie 2009

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross