Secretul care sta in spatele pietrelor aflate intr-un echilibru perfect!

Michael Grab, un tanar american de origine canadiana, care in prezent locuieste in Boulder, Colorado, si-a descoperit o pasune unica in felul ei, devenind un maestru al pietrelor care stau in echilibru. Aceasta pasiune o are inca din anul 2008, cand a inceput sa execute aceste proiecte inedite.

In cele ce urmeaza, Michael explica cum a reusit aceasta performanta uluitoare: “ Cel mai important element al echilibrului in termeni fizici, este acela de a gasi un fel de “tripod” pentru ca pietrele sa fie stabile.  Fiecare piatra este acoperita de o serie de crestaturi, mai mici sau mai mari, care pot actiona ca un trepied pentru piatra respectiva, astfel incat ea ramane in echilibru, avand diferite pozitionari fata de celelalte pietre. Fiind foarte atent la mesajul pe care piatra respectiva il transmite, am reusit sa sesizez chiar si cel mai mic click, pe care pietrele il fac atunci cand crestaturile sau fantele lor naturale vin in contact unele cu celelalte. Ajungand la cel mai fin echilibru, aceste ajustari pot fi simtite la o scara mai mica decat un milimetru. Unele pucte de echilibtru pot da iluzia unei lipse de greutate, pietrele parand ca abia se ating. Paralel cu elementul fizic, acela da a gasi un tripod pentru stabilitate, exista element non-fizic si mai important , care este si cel mai greu de explicat prin cuvinte. Mai exact, este vorba de meditatie, sau capacitatea de a gasi punctul zero (al tacerii) care se gaseste in noi insine. Unele dintre lucrarile pe care le-am creat au necesitat o presiune semnificativa din punct de vedere mental si foarte multa rabdare. Provocarea cea mai mare este accea de a depasi orice indoiala care te cuprinde, pana cand duci la bun sfarsit ceea ce ti-ai propus!

Va oferim mai jos cateva dintre fascinantele opere ale lui Michael Grab, aflate intr-un echilibtru perfect, care par a sfida legile gravitatiei!

cover-1

cover-2

cover-5

cover-6

cover-7

cover-14

cover-16

cover-17

Michael mai spune ca: ,, este un mod foarte distractiv de a te relexa, de a scapa de stress, de a fi creativ intr-un mod jucaus…a invata…toate acestea fiind o modalitate de imbunatatire a abilitatilor personale, si de descoperire a numeroaselor posibilitati de a pune pietrele in echilibtrului”.

Scroll to Top