Sahasrara

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
14.08.2010
text de 
< 1 minut
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
14.08.2010
 - text de 
< 1 minut

"Lotusul cu 1000 de petale"; corespunde celui mai înalt nivel de conștiință, prin care ființa umană poate fuziona deplin cu Infinitul Transcendent (Dumnezeu). SAHASRARA corespunde deci, analogic, în microcosmosul uman, Conștiinței ABSOLUTE, extatice, Cosmice. Scopul final în orice formă de YOGA este trezirea perfectă sau dinamizarea completă a acestui focar secret fundamental al conștiinței.

Acesti centrii secreti de forta exista in mod obiectiv pot fi simtiti de orice fiinta umana, indiferent daca se afla pe o cale spirituala sau nu si pot fi pusi in evidenta in mod partial prin anumite procedeee fizico-chimice.

Aspectul exceptional si cu o mare valoare practica este faptul ca acesti centrii secreti, a caror dinamizare este in mod normal un dat natural specific fiecarui om pot fi armonizati si energizati, astfel incat trairile noastre, calitatile, abilitatile si aptitudinile noastre in general precum si chiar corpul nostru fizic  pot fi transformate in directia dorita de noi in mod constient, mai ales prin yoga.

Astfel, idealul unui sportiv de a-si fortifica corpul fizic , al unui om de stiinta de a cunoaste limitele universului sau al unui artist de a afla miracolul, este in mod exceptional completat si aprofundat prin aceasta perspectiva mult mai completa despre ce este o fiinta umana si despre cum poate ea evolua.

S-ar putea sa-ti placa si ..

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross