Ridica privirea – film dedicat generatiei online!

people-textingTraim intr-o lume care devine din ce in ce mai absenta in lumea reala si tot mai prezenta “online” in universul virtual.

Din punct de vedere spiritual, acest fapt reprezinta o adancire si mai accentuata in iulzie, un nou nivel mai rafinat al iluziei. Cand suntem online, ne simtim conectati cu ceilalti din retea, si chiar daca avem 422 de prieteni, asa cum ne povesteste cel care a relizat acest film, suntem tot singuri, complet absorbiti de puterea fascinanta a micului ecran al telefonului mobil. In mod paradoxal, retelele sociale ne instraineaza si mai mult, iar numarul de prieteni creste exponential cu gradul de izolare.

Acest fapt devine si mai ingrijorator atunci cand privim tanara generatie, care este deja dependenta de tehnologie, si care nu mai poate comunica decat prin mijloacele oferite de aceasta, uitand cum se comunica in mod real, uitand sa isi priveasca interlocutorul in ochi, sa il atinga si sa ii zambeasca atunci cand ii vorbeste.

Filmul prezentat in continuare este un apel la trezire, cu speranta ca acest apel va avea ecou in mintile si inimile oamenilor care isi doresc sa traiasca alaturi de ceilalti intr-un mod firesc, normal, lipsit de mediul aritficial al tehnologiei.

Asa ca, ridica ochii, inchide telefonul, si traieste cat mai prezent in aceasta lume, iar daca te afli pe o cale spirituala cu atat mai mult vei aprecia timpul castigat pentru realizarea sadhanei tale zilnice.

Scroll to Top