Presedintele Barak Obama si-a expirmat interesul fata de yoga!

Impresionat de energia si vigoarea pe care prim-ministrul indian, Narendra Modi a dat dovada, in timpul recentei sale vizite in Statele Unite, in ciuda faptului ca acesta se afla in post, Presedintele Barak Obama si-a expirmat interesul fata de yoga (Narendra Modi fiind un excelent yoghin).

In timp ce Prima Doamna a Statelor Unite a jucat un rol esential in introducerea yoga in interiorul Casei Albe, Presedintele Obama a fost deosebit de impresionat de energia si vigoarea demonstrate de prim-ministrul indian, cand acesta a fost invitat la o cina de lucru privata, care a avut loc in Sala Albastra din Casa Alba.

“Ei au glumit despre faptul ca ceilalti mancau, iar prim-ministrul Modi se afla in post. Presedintele si-a exprimat admiratia pentru energia si puterea cu care prim-ministrul a fost in masura sa mentina acest program riguros bazat doar pe o dieta cu apa calda”, a declarat presei, secretarul de stat adjunct pentru Europa de Sud si Asia Centrala, Nisha Desai Biswal.

“Presedintele si-a exprimat de asemenea interesul, de a purta o conversatie mai aprofundata despre yoga impreuna cu prim – ministrul. Acesta a fost unul din putinele momente de interactiune personala si umana”, a declarat in continuare Biswal, ca raspuns la o intrebare.

Narendra Modi in varsta de 64 de ani este un vechi practicant yoga, iar in discursul sau din fata Adunarii Generale a ONU din acest an, a solicitat declararea unei Zile Internationale a Yogai, solicitare care a castigat sprijin din partea mai multor tari. Congresman-ul  Tulsi Gabbard a declarat ca va ajuta Congresul Statelor Unite sa o adopte o rezolutie in acest sens,

Incepand cu anul 2009, yoga a facut parte din spectacolul anual “Easter Egg Roll”  organizat de Casa Alba cu prilejul Sarbatorilor de Pate. “Easter Egg Roll”  este cel mai mare eveniment public, desfasurat de Casa Alba in ultimii 135 de ani.  In urma acestui spectacol, un numar fara precedent de aproape 30.000 de familii au facut cunostinta cu experienta yoga, in fiecare an, incepand cu 2009.

Familia Obama a dat evenimentului traditional o noua semnificatie, transformand “Easter Egg Roll”  intr-o zi orientata spre activitatea de familie, dar care include si yoga ca parte a celebrarii ei.

 

sursa: http://timesofindia.indiatimes.com/

Scroll to Top