Povestea cuielor din gard

Motto: “Cuvintele de bine pot fi scurte și ușor de rostit, dar ecourile lor sunt infinite.”
        Maica Teresa

tatal si fiulAstazi va vom prezenta o poveste venita tocmai din India. Este o poveste plina de sens, si incarcatura emotionala care merita cu siguranta atentia noastra,

A fost odata un baiat ce avea probleme in a-si controla furia. Intr-o zi, tatal sau i-a dat un sac de cuie si i-a spus ca de fiecare data cand va fi nervos, sa bata un cui in gardul din spatele casei lor.

In prima zi baiatul a batut 37 de cuie in gard.

In decursul urmatoarelor saptamani, pe masura ce a invatat sa-si controleze mania, numarul cuielor batute zilnic in gard a inceput sa scada. Copilul si-a dat seama ca e mai usor sa isi controleze furia decat sa bata acele cuie in gardul din spatele casei.

Intr-un final a venit si ziua in care baiatul a invatat cu adevarat sa isi controleze emotiile si nu si-a mai pierdut deloc firea.

Cand i-a spus tatalui sau, acesta a sugerat ca acum baiatul sa scoata un cui din gard pentru fiecare zi care trece in care copilul nu isi pierde deloc cumpatul. Zilele au trecut si copilul a putut intr-un final sa-i spuna tatalui ca toate cuiele au fost indepartate.

Tatal l-a luat pe fiul sau de mana, au mers impreuna la gard si tatal i-a spus fiului:
“Ai facut treaba buna, fiul meu.
Acum uita-te la toate aceste gauri din gard. Gardul acesta nu va mai fi niciodata la fel, niciodata ca inainte. Cand spui lucruri grele la manie, acestea lasa cicatrici adanci precum aceste gauri.
Atunci cand bagi un cutit intr-un om, poti apoi sa il scoti… dar nu conteaza de cate ori vei spune “imi pare rau”, rana va ramane mereu acolo.”

Aceasta experienta la care tatal si-a spus copilul pe parcursul tuturor acelor zile, a contat pentru tanarul nostru mai mult decat o mie de cuvinte.

Intotdeauna daruind cu iubire un cuvant, un sfat  sau doar un gest,  poți transforma o lume naruita intr-un mic paradis.

Doar cand noi însine realizam ca trebuie sa schimbam ceva la noi, atunci se produc adevaratele mari schimbări in viata noastra.  Aceste schimbări se transforma in obiceiuri,  iar obiceiurile in caracter.

 

sursa: internet

Scroll to Top