Papa Francisc ne îndeamnă să nu mai mâncăm miel de Paşte!

 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  papa franciscPapa Francisc este primul papă din istoria creştinismului care ne îndeamnă să nu mai mâncăm miel de Paşte!

  “Nu mâncați miel de Paște!

  Acesta ete un eveniment excepțional, deoarece este pentru prima data în istoria crestinismului când o persoana importanta – chiar daca este din lumea catolica, el este însuși papa – demasca enorma eroare care se face în ajunul sfintelor sărbători de Paști. Poate ca cineva va spune ca nu are rost sa vorbim atat de de o sarbatoare religioasa, dar chiar daca ar fi doar atat, Pastele este un moment in care oamenii se raporteaza la cea ce este bun, furmos, autentic si, cu siguranță, viața pe Pământ capata o putere si o frumusete suplimentara si aceasta este valabil indiferent daca am crede în Iisus sau nu.

  Si totusi, pana acum, odata cu acest impuls interior spre lumină aparea si o umbră: uciderea cu seninatate a celor mai multi miei de sex masculin (in special) pentru a „sarbatori” Pastele!
  Aproape ca un ritual satanic se desfasoara acestă crimă colectivă și nu e greu sa simti că ceva nu e în ordine.
  Multumim papei că a adus lumină în acest domeniu tăcut până acum.
  ………………………………………………..
  Printre cele mai vechi comunități creștine, mielul a fost reprezentat pe umerii păstorului și simboliza sufletul salvat de Hristos. Uciderea lui de Paşte nu are nicio bază în tradiția creștină, ci mai degrabă își are rădăcinile în Vechiul Testament.
  Este un ritual sângeros, în contradicție puternică cu conceptul Învierii, care aduce cu sine reînnoirea de credință și speranță.
  Este un ritual ce nu este necesar într-o societate ca a noastră, deja cufundată cu violență și moarte, care servește doar pentru a satisface interesele industriei alimentare.”
  (Papa Francisc)

  Originea mielului pascal se leagă de o istorie străveche a poporului lui Israel, un rit precreştin, care se regăseste în Vechiul Testament. Sfantul Grigorie de Nazianz ne spune că mielul cu chipul său exprimă blândeţea şi inocenţa, iar veşmântul său necorupt îl prefigurează pe cel al lui Mesia.
  În tradiţia creştină, mielul nu este altceva decât o reminiscenţă a mielului pascal din Vechiul Testament.

  Primele comunităţi creştine nu sacrificau mielul, ca nu cumva să se confunde cu Paştile iudaic, şi iniţial chiar au renunţat la acest obicei. Noi însă nu mai trăim după regulile Vechiul Testament, iar sacrificiul unui animal inocent, nu are nicio legatură cu jertfa euharistică, in care Isus Hristos se oferă credincioşilor, sub forma pâinii şi a vinului reprezentând sângele şi trupului său.

  Aşadar să ţinem cont de îndemnul Papei Francisc şi să renunţam sa mai tăiem miei de Paşte! Să ne purificăm spiritul dar şi trupul în lumina sfintelor Sărbători Pascale!

  sursa:http://traieste-vegetarian.blogspot.ro

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...