Pădurea Baciu – Poartă spre lumi paralele, sau aerodrom pentru extratereştri ?


Zona pădurii Baciu a devenit cunoscută publicului larg odată cu primele cercetări sistematice ale fenomenelor de pe teritoriul ei, demarate în anul 1968. Localnicii se fereau să intre în pădure, ocolind-o ca pe un loc rău și nesigur. Toți cei care intraseră printre copacii pădurii știau că odată ajunși acolo, toate spaimele subconștientului începeau să iasă la iveală, oamenii fiind cuprinși de stări bruște și inexplicabile de anxietate, neliniște și ed sentimentul că sunt în permanență priviți de pretutindeni, dindărătul trunchiurilor arborilor. Foșnetul frunzelor sună nefiresc, rezonant, și mici luminițe se ivesc spontan din spatele frunzișului, aidoma unor perechi de ochi care însoțesc pe temerarul intrus. Localnicii mai susțin că lacul din zona pădurii ar fi format deasupra unui cimitir. Nu lipsesc din peisajul folclorului pădurii nici poveștile despre vizitele unor ființe din alte lumi…

Sătenii care mai intrau ocazional în pădure să culeagă ciuperci sau să adune vreascuri relatau mereu despre stările subite de greață, dureri de cap, neliniște care îi cuprindeau subit. Unii se alegeau și cu arsuri apărute brusc pe piele… Mult timp, localnicii ocoleau orice discuție legată de pădurea Baciu, ca și cum simpla vorbă ar fi putut chema spiritele necurate care, potrivit credinței lor, ar fi sălășluit prin partea locului… Toți cei care vor fi fost vreodată prin aceste locuri sunt de acord că pădurea Baciu are un spirit al ei, un spirit care trebuie respectat și care nu trebuie provocat sau invadat abuziv. Este un loc imprevizibil, care poate să uimească, dar poate să și sperie. Este o provocare din care insul poate învăța, dar este una care nu trebuie luată lesne. Mulți care au fost acolo povestesc despre o chemare neomenească, ce încă îi atrage către pădurea Baciu.

Biologul român Alexandru Sift (1936 – 1990) a fost primul cercetător curajos care a investigat sistematic ansamblul fenomenelor care se petreceau pe teritoriul pădurii Baciu. În anii 50, el a desfășurat o observare atentă și susținută a tuturor evenimentelor stranii care îi însoțeau deplasările prin pădure. Astfel, el a remarcat umbre ciudate care păreau să-l însoțească de fiecare dată când mergea prin pădure; profesorul Sift le-a fotografiat, și nu mică i-a fost surpriza când, la developarea filmelor, a observat pe lângă acele „umbre” mai multe forme, lumini sau siluete umanoide, invizibile ochiului uman. După 1960, mai mulți cercetători români au fost atrași de explorarea pădurii Baciu, iar mărturiile despre fenomene stranii s-au înmulțit.

Este celebră relatarea tehnicianului militar Emil Barnea, care pe data de 18 august 1968 s-a decis să petreacă un sfârșit de săptămână în pădure, alături de câțiva prieteni. În preajma orei 13.00, pe când căuta lemne de foc, Barnea s-a auzit strigat de prieteni, și revenind în poiana unde campaseră, a apucat să vadă ceea ce părea a fi un OZN care survola pădurea la mică altitudine. Aparatul de zbor – pentru că nu părea nicicum să fie un fenomen natural – era perfect silențios. El a început să strălucească brusc, a efectuat o manevră de răsturnare și a accelerat rapid într-o direcție oblică. Emil Barnea a reușit să prindă trei cadre fotografice cu acel obiect zburător. Mai târziu, aceste imagini au fost considerate de specialiștii internaționali care studiază fenomenul OZN drept „cele mai clare imagini ale unui OZN fotografiat în România și fără îndoială, unele dintre cele mai bune imagini ale vreunui OZN fotografiat vreodată în lume”.

Fotografiile respective, cotate de ufologi români de prestigiu precum Florin Gheorghiță și Ion Hobana ca fiind autentice și de foarte bună calitate, au fost preluate de agenția de știri Agerpres și aduse la cunoștința publicului internațional. În anul 1977, profesorul C.S.Vonkeviziczky le-a prezentat la Congresul Internațional de Ufologie de la Acapulco. În scurt timp, pădurea Baciu a început să fie vizitată de echipe întregi de cercetători din Germania, Franța, Ungaria și Statele Unite, care au adus noi mărturii privind fenomenele stranii proprii acelei zone.

Cu toții au consemnat faptul că, odată ce pătrunzi în pădure, ești cuprins de senzația persistentă că cineva te privește, că în spatele fiecărui copac se ascund ființe care te supraveghează atent, în tăcere. Structuri materiale sau cvasi-materiale apar în fața ochilor călătorilor – fie ei cercetători sau oameni veniți în scop turistic – în miezul zilei sau noaptea, ele putând fi surprinse pe pelicula fotografică sau filmate. Unele sunt invizibile ochiului uman. Unii cercetători și esoteriști consideră că acestea ar putea fi reprezentări ale ființelor care populează lumi paralele cu lumea terestră. Apoi se pot înregistra: anomalii magnetice, fluctuații de câmp electromagnetic, infrasunete…
Cele mai șocante sun aparițiile unor urme care se materializează brusc în fața ochilor exploratorilor, pe pământ, pe iarbă sau chiar pe zăpadă. Vegetația este și ea afectată de aceste fenomene stranii, prezentând forme de deshidratare, arsuri sau necroze ale tulpinilor sau frunzelor. Oamenii care trec accidental prin dreptul acestor „zone active” (considerate de inițiați ca fiind adevărate porți de trecere în alte planuri) se pomenesc cu arsuri de piele, roșeață, iritații, dureri de cap, senzație pregnantă de sete, anxietate, stări de leșin.

Cele mai spectaculoase apariții sunt cele care se materializează subit pe cerul de deasupra pădurii. Ele pot fi corpuri geometrice complexe de tip piramide, sfere, cilindri, conuri sau cuburi, aflate în zbor. Există sute de mărturii filmate despre asemenea obiecte zburătoare stranii. De altfel, pelicula fotografică mai scoate la iveală, pe lângă imaginile surprinse cu ochiul liber, și unele manifestări invizibile, ale unor obiecte de diferite forme care evoluează în aer sau la sol. Nicăieri în lume nu există, conform părerilor celor avizați, vreo altă zonă cu o asemenea concentrație de fenomene stranii și de manifestări de tip OZN.

Diverse forme umanoide au fost observate pe fotografii, ele fiind cvasi-invizibile privirii umane. Pare că aceste ființe pândesc din umbra arborilor pe temerarii care se aventurează să treacă prin pădure. Mulți turiști care făceau poze de familie au căzut prada groazei când le-au developat si au observat ca nu erau singuri în pădure, zeci de capete înghesuindu-se uneori in fotografii. Pentru un plus de macabru, au fost identificate in fotografii inclusiv figuri ale unor persoane decedate…Un alt aspect care merita menționat, este cel legat de stările tranzitorii între radiațiile gama și beta, amplificate de distorsiunile magnetice asociate deseori cu apariția unor siluete umanoide translucide, de culoare albă.

În anul 1993, cercetătorul Adrian Pătruț a identificat în pădurea Baciu o zonă aparte pe care a denumit-o “Punctul 3 social activ”. Zona cu pricina pare a fi centrul de maximă activitate pentru fenomenele paranormale observate în inima Ardealului. Cercetările de până în prezent au dus la stabilirea următoarelor concluzii :
• Fenomenele din pădurea Baciu sunt în mod general discrete, dar continue în timp.
• Pădurea în sine oferă mai multe date cercetătorilor decât amatorilor de spiritism.
• Fenomenele sunt în mod clar evidente, fiind necontestate chiar și de cei mai sceptici oameni de știință.
• Se pare că există o legătură între prezența în pădure a persoanelor cu capacitate de medium și apariția fenomenelor misterioase.

Conform materialelor strânse de Adrian Pătruț în zeci de ani de observații, aparițiile fac parte dintr-un spectru larg al manifestărilor paranormale, ceea ce face dificilă încadrarea lor într-un singur subtip sau capitol al fenomenologiei necunoscutului.

În opinia celor mai mulți specialiști în studiul fenomenelor parapsihologice, pădurea Baciu reprezintă o „poartă” interdimensională prin care entitățile, fie aceste ființe din alte lumi paralele sau spirite ale defuncților sau celor încă nenăscuți, pot avea acces parțial la dimensiunea fizică a pământului. Inițiații în ocultism susțin că pădurea ar fi un portal între planul astral și cel material – teluric, o zonă „de tranziție” în care spiritele unor ființe se pot menține o perioadă de timp…

Fenomenele înregistrate în pădurea Baciu nu sunt singulare pe mapamond. Harta locurilor de pe Terra care conțin zone cu fenomene asemănătoare, cuprinde și Deșertul Mojave și Golful Breeze din Statele Unite, La Spezia-Arenzano din Italia, Valea Hessdalen din Norvegia, Belo Horizonte din Brazilia, Muntele Kailasa din Tibet. Cu toate acestea, pădurea Baciu este considerată de toți specialiștii drept cel mai important areal al manifestării fenomenelor parapsihologice de pe întreaga planetă.

Scroll to Top