INITIUM – un pesticid toxic experimentat de UE in Romania

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania


INITIUM este un produs toxic

Numele provizoriu al produsului INITIUM este ametoctradin. Acesta este un fungicid din clasa Pyrimidylamine Triazolopyrimidine extraordinar de puternic, a cărui structură chimică o puteți consulta. Produsul este toxic pentru organismul uman, este carcinogen, reproductiv și dezvoltă toxicitate, neurotoxicitate, și toxicitate acută.
Faptul că nu s-au făcut publice date concrete cu privire la efectele acestei substanțe asupra organismului uman, așa cum ar fi fost normal să existe în orice raport de cercetare și evaluare, este foarte îngrijorător. Dar în felul acesta nimeni nu poate fi făcut responsabil de efectele grave care ar putea să apară mai târziu la oameni în urma consumării alimentelor care au fost injectate cu INITIUM.

Din câte țări sunt pe planetă, doar România se grăbește să folosească o substanță nouă, foarte toxică, pentru culturile de cartofi, roșii, castraveți, ceapă, cât și pentru plantațiile de viță de vie. Aceasta substanta, numită INITIUM, sporește până la 65% riscul de cancer de colon. BASF, un consorțiu german de produse chimice, a dezvăluit că România este prima țară din întreaga lume care a autorizat produsul său Initium. Compania susține că „produsul fungicid va ajuta viticultorii să treacă mai repede la o producție de înaltă calitate“. Dacă înaltă calitate înseamnă otrăvirea populației, atunci afirmația este adevărată…
De asemenea, purtătorul de cuvânt al companiei a afirmat că în afară de produsul Initium pentru struguri, care va fi disponibil în România începând din 2010, sub numele de Enervin, s-a acordat de asemenea autorizație pentru Zampro, un produs Initium pe bază de fungicid pentru culturile de cartofi, roșii, castraveți și ceapă. Adică exact legumele de bază în alimentație… Compania pretinde că „ambele produse au fost testate pe larg în teren și au demonstrat selectivitate ridicată și eficacitate împotriva unor dăunători“. Sperăm că nu se referă la ceva „dăunători umani“ despre care Noua Ordine Mondială consideră că suprapopulează planeta!
Roland Ringel, șef Proiectului de Dezvoltare al Global Initium, a declarat cu un cinism incredibil: „Din cauza profilului foarte favorabil de mediu al Initium, produsele au fost autorizate într-un timp record de patru ani. Şi, de fapt, produsele Initium au nu numai un grad ridicat de compatibilitate cu mediul, dar ele sunt, de asemenea, foarte ușor de utilizat – se dizolvă rapid și în apă, economisind astfel timp.“

Michael Hess, șef al Crop Protection pentru Europa Centrală, a declarat și el, cu un cinism specific tuturor managerilor de la marile companii transnaționale de produse chimice: „fermierii români doresc să concureze cu succes pe piața europeană. Din acest motiv, există un mare interes în domeniul tehnologiilor inovatoare. Produsele noastre foarte eficiente și ecologice de protecție a culturilor vor permite viticultorilor și fermierilor să producă randamente ridicate și culturi sănătoase cu niveluri de reziduuri minime, în conformitate cu reglementările UE.“
Produsele Initium vor completa portofoliul alături de alți compuși, cum ar fi recent lansatul Cabrio Top, un multi-fungicid anti-îmbolnăvire pentru struguri. După Enervin, se afirmă propagandistic despre Cabrio Top că este de așteptat să devină „o forță propulsoare în materie de protecție a plantelor pentru vița de vie în România“. Despre ce „propulsie“ și „protecție“ poate fi vorba, dacă strugurii vor fi pur și simplu otrăviți precum mărul din povestea Albă ca Zăpada, nu știm. Să fim, oare, propulsați mai rapid spre lumea de dincolo? Se așteaptă ca produsele Initiumsă fie înregistrate în Ţările de Jos și în Marea Britanie în prima jumătate a anului 2010, și alte țări europene vor urma.

http://www.pressreleasepoint.com/first-approval-worldwide-fungicides-initium%C2%AE-wine-and-vegetables

Pe acest site BASF-ul se lăuda pe 11 ianuarie !!!!!! că pentru prima dată în lume a fost autorizat într-un timp record fungicidul Initium care în România va fi vândut sub numele Enervin.

Interesanta pozitia senatorului Iulian Urban fata de acest subiect si felul cum militeaza impotriva folosirii acestei substante toxoice.

Este foarte dubios faptul că raportul de evaluare pe care se bazează concluziile Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), NU fusese analizat în mod independent și de alți cercetători – așa cum o cer normele – la momentul la care aceștia au tras concluziile și au dat recomandarea. Acest lucru este menționat chiar în raportul respectiv:
Deoarece raportul de evaluare nu a fost încă analizat și de alți cercetători, concluziile la care s-a ajuns în urma rezultatelor obținute trebuie să fie considerate provizorii și vor putea fi reconsiderate o dată cu finalizarea rapoartelor suplimentare, conform Directivei 91/414/EEC.
Deci, din datele oficiale existente la ora actuală nu reiese decât că există această substanță și că ea va fi testată în România. În rest, trebuie să-i credem pe cuvânt pe cei de la EFSA că substanța este inofensivă pentru organismul uman. Dar nu există dovezi clare pentru aceasta.
Modalitatea extrem de facilă și totodată criminală prin care s-au făcut aceste recomandări, pentru introducerea acestei substanțe în circuitul alimentar fără existența unor studii și evaluări riguroase prealabile, este la fel de „științifică“ precum vaccinarea oamenilor cu un vaccin netestat. Un vaccin îl mai poți refuza… încă. Dar cum te ferești de astfel de experimente criminale, în condițiile în care legea cu privire la utilizarea
acestei substanțe nu impune avertizarea consumatorilor…

Perspective sumbre
– în 30 de ani ar putea muri trei miliarde de oameni: unul din lipsa hranei, alte două din cauza bolilor cauzate de substanțele toxice introduse în alimentație
– directive: eliminarea suplimentelor naturale, a mineralelor și a vitaminelor
– animalele vor fi tratate cu hormoni și iradiate, iar plantele vor fi modificate genetic
– cine va folosi produse naturale va face închisoare
– usturoiul, menta și alte astfel de plante comune vor fi considerate droguri
– medicina naturistă și medicinile alternative vor fi eliminate treptat.

Scroll to Top