De ce yoga este benefică pentru copii?

yoga kidsSunt copiii noștri supuși stresului?

Ca părinți , unul dintre obiectivele noastre cele mai importante este de a ne ajuta copii să crescă cât mai armonios pentru a devein viitori adulti sanatosi , fericiti si perfect intregrați în societate . Pentru a realiza acest obiectiv , trebuie să începem prin a ne învăța copilul importanța unui stil de viață sănătos . Trăim într-o lume în continuă schimbare , unde toată lumea experimentează diferite grade de stres, iar copii nu sunt nici ei feriți de acest lucru.
Multi părinți au concepția greșită că numai adultii suferă de stres în viața lor și cred că cei mici nu au pentru ce să-și facă griji, sau cred că copii nu au probleme sau responsabilități serioase, așa că nu au nevoie să își faca probleme încă, dar lucrurile nu stau chiar așa.

Copiii noștri trăiesc într-o societate care este în mod constant în mișcare. Părinții ocupați își duc în grabă copiii la școală în fiecare dimineață, ei sunt supuși constant presiunii de a obține note bune la școală, de a memora foarte multe informații, mai mult sau mai puțin importante, de a participa uneori la sporturi competitive, de a-și face prieteni noi , de a se integra în colectivul clasei (aici ei pot întâmpina probleme legate de stima de sine) și lista ar putea continua la nesfârșit. Noi, ca adulți, nu credem că acest gen de situații ar putea fi lucruri stresante pentru copiii noștri, dar, în realitate, ele pot fi extrem de grave în ochii unui copil . Evenimentele din viețile copiilor noștri au un efect profund asupra modului în care ei se simt sau se concentrează, si pot avea un impact enorm asupra stimei de sine și asupra viitorului lor în ansamblu, pe parcursul maturizării lor.

 

yoga kinds4

De ce este benefică Yoga pentru copii?

Yoga poate ajuta la eliminarea celor mai multe dintre presiunile și gândurile negative din viata copilului tău . Iată câteva dintre beneficiile practicii yoga pentru copii:

Reduce stresul – Când copiii învață tehnici de relaxare și de împlinire interioară, ei pot face față provocărilor vieții mult mai ușor, reducând stresul inutil si anxietatea .

Imbunatateste stima de sine și încrederea în sine – Yoga imbunatateste stima de sine a copilului și încrederea în sine, folosind o activitate fizică care este necompetitivă .

Cooperare și compasiune – Yoga încurajează munca în echipă și compasiunea în locul conflictelor și ostilitații . Acesta este un cadou minunat pentru copiii noștri .

Imbunatateste starea generala de sanatate – Din punct de vedere fizic , se îmbunătățește flexibilitatea, puterea, coordonarea, și conștientizarea corpului.

Focusul – Yoga îmbunatateste gradul de concentrare al copiilor.

Reduce agitația – Yoga ajută copiii să devină mai calmi și în consecință ei sunt capabili să se relaxeze.

Păstrează copii in formă – Reprezintă un exercițiu fizic de mare valoare pentru copii.

Ajută copii să se regăsească – Copiii învață să se conecteze mai profund la sinele lor interior, astfel că ei devin capabili să dezvolte o relație intimă cu natura, cu lumea care îi înconjoară .

Yoga îmbunătățește creativitatea – Asanele s-au născut din observarea lumii încojuratoare având natura drept sursă de inspirație. De exemplu, multe asane poarte nume sugestive, cum ar fi: Postura Cobrei, Postura Paunului, Postura Scorpionului, etc. Când copiii imita mișcările și sunetele naturii, ei au o șansă de a se îmbogăți cu calitățile sale. Atunci când își asumă Postura Leului (Simhasana ) de exemplu, ei experimentează, nu doar puterea și comportamentul leului, dar, de asemenea, propriile lor sentimente de putere : vor știi când este momentul pentru a fi agresivi, sau când este momentul să se retragă. Yoga nu dezvoltă doar imaginația dar,de asemenea, ea învață copii să nu acționeze impulsiv și să facă ceea ce este corect.

Crește capacitatea de a gândi creatv – Yoga îi încurajează pe copii să fie deschiși și să încerce lucruri noi in viata.

Ameliorează sindromul de colon iritabil – Cercetările științifice au remarcat, de asemenea, că yoga are efecte pozitive asupra copiilor : studiile au descoperit că yoga poate ameliora simptomele la adolescenții care suferă de sindromul de colon iritabil.

Ameliorează ADHD – Cercetările științifice au menționat că yoga poate ajuta copiii cu ADHD ( Sindromul Deficitului de Atentie si Hiperactivitate ) .

Ameliorează astmul – Yoga poate ajuta persoanele care suferă de astm să învețe să respire mai ușor.

–  Favorizează pierderea în greutate – Yoga este o modalitate eficientă de a ajuta adolescentii obezi să își controleze greutatea.

Ameliorează oboseala – Yoga poate ameliora starea de oboseală.

Ameliorează somnul – Yoga poate ajuta pe copii să aibă un somn odihnitor pe timpul nopții.

Îmbunătățește abilitațile de comunicare – Yoga ajută la îmbunătățirea abilităților de comunicare ale copiilor prin schimbul propriilor cunoștințe și experiențe cu ceilalți.

Copiii au nevoie să descopere lumea pe cont propriu. Facând totul pentru ei sau spunându-le cum să gândească, sau încercând să vă impuneți mereu, nu este cel mai bun mod de a educa un copil. În schimb, încercați să le oferiți un mediu iubitor și creativ, astfel încât cei mici să poată descoperi lumea într-o atmosferă pozitivă și iubitore. Yoga poate deschide inimile copiilor și îi poate ajuta să învețe cum să aibă o viață fericită, sănătoasă și productivă.

Copiii tăi vor avea posibilitatea de a crea, de a se exprima si de a crește, devenind niște adulti fericiți și încrezători . Un viitor luminos poate începe chiar astazi, oferindu-le copiilor noștri o experiență unică, magică – magia de a practica yoga!

 

 

sursa: http://www.curejoy.com

Scroll to Top