Condimentul minune care trateaza cancerul!

Supranumita si condimentul magic al Indiei,curcurma face parte din familia ghimbirului, fiind recunoscuta pentru proprietatile sale curative.  Curcuma este cunoscuta si sub numele de turmeric fiind originara din sud-estul Asiei. Radacina de curcuma este extraordinar de bogata in polifenoli anti-oxidanti, care ii confera o culoare galben-portocalie, curcumina este unul dintre acesti polifenoili, ea fiind responsabila pentru o mare parte din beneficiile pentru sanatate atribuite turmericului.

In urma a numeroase cercetari, oamenii de stiinta au dezvoltat un medicament revolutionar pornind de la CURCUMA, astfel conform unui nou studiu efectuat de Universitatea din Louisville, din Statele Unite, curcuma – planta folosita la prepararea publerii de curcuma, a redus cu o treime dimensiunea tumorii la soareci, dar a determinat si incetinirea reproducerii celulelor nocive.

In acest mod, cercetatorii au concluzionat ca tumorile pot fi prevenite inca de la formare si poate fi incetininta progresia cancerului.

S-a mai constatat, de asemenea, ca ingerarea de capsule, continand pulbere de curcuma a dus la reducerea semnificativa a multiplicarii tumorii, in timp ce consumul condimentului in dieta a dat rezultate mai slabe.

O alta echipa de cercetare de la Universitatea Ludwig-Maximilians din Munchen, Germania, a publicat rezultatul unui studiu in revista Carcinogeneza care arată cum curcumina inhiba formarea de metastaze in  tesuturile cancerului prostata si a altor tipuri de cancer, de asemenea. in studiile anterioare,  dr. Beatrice Bachmeier a demonstrat ca curcumina reduce semnificativ incidenta de metastaza a cancerului pulmonar la bolnavii de  cancer de san și a vrut să se extindă domeniul de aplicare pentru a determina daca barbatii care sufera de cancer de prostata ar putea beneficia într-un mod similar de acest tratament.

Statisticile arata ca cancerul de prostată este una dintre cele mai frecvente afecțiuni maligne in lumea occidentala si este de multe ori diagnosticat numai după ce tumori metastazice s-au format in alte organe.

S-a constatat ca polifenolii din curcumina modifica expresia genelor pentru a anula efectele cancerigene ale proteinelor pro-inflamatorii. Studiul a fost proiectat pentru a determina eficacitatea curcuminei in prevenirea metastazelor cancerului de prostată și de a determina exact cum compusul a lucrat la nivel celular. Atat cancerele de prostata si de san  sunt asociate cu o crestere a nivelului de citokine pro-inflamatorii, CXCL 1 și CXCL 2 si se crede ca acestea se raspandesc in intreg organismul la alte organe si tesuturi, prin eliberarea acestor mesageri chimici.

Echipa de studiu a constatat ca curcumina modifica expresia acestor doua proteine ​​distructive si inhiba direct raspandirea celulelor cancerului de prostata.

Dr. Bachmeier a concluzionat in urma acestor  studii: “Datorită actiunii curcuminei, celulele tumorale sintetizeaza cantitati mai mici de citokine care pot provoca metastaza … ca o consecinta, frecventa de formare a metastazelor in plamani este redusa semnificativ, după cum a demonstrat studiul nostru”. Acest studiu demonstreaza clar importanța compusilor naturali, cum ar fi curcumina care previn dezvoltarea si raspandirea cancerelor de prostata si cancer mamar prin metastaza. Autorii studiului au indicat faptul ca se pot administra terapeutic, pana la opt grame pe zi de curcumina in mod suplimentar in condiții de siguranta.

Un alt exemplu medical,  este cel al Dr. Saraswati Sukumar un renumit medic oncolog de la Universitatea Johns Hopkins din Staele Unite care la recent un seminar de specialitate, a subliniat capacitatea incredibila a curcuminei de a lupta cu diabetul, inflamatia si chiar cu cancerul, fara sa provoce efecte secundare nocive.

Pasiunea Dr. Saraswati Sukumar pentru curcuma este parțial inradacinata in faptul ca acest condiment este de mult timp folosit in bucataria traditionala indiana. Studiile Dr. Sukumar in ceea ce priveste  curcumina, au condus  la unele descoperiri fascinante despre vastul sau potențialul terapeutic; de asemenea Dr. Sukumar, recomanda folosirea acestui condiment cat mai frecvent in dieta noastra zilnica, pentru a putea beneficia din plin de proprietatile sale miraculoase.

Pe langa reprimarea durerii inflamatorii și recuperarea rapida  a vindecarea ranilor, curcuma este un nutrient anti-cancer aparent miraculos de cel mai inalt ordin.

Beneficiile pentru sanatate ale Curcumina nu se opresc aici, pe langa faptul ca este folosita cu rezultate foarte bune in lupta anti cancer, ea poate  fi folosita cu succes intr-o multitudine de afectiuni, atunci cand este administrata in doze terapeutice.

surse: www.plosone.org

www.sciencedailly.com

www.indiawest.com

 

Scroll to Top