Companiilor producatoare de seminţe agricole brevetate si OMG-uri, domina si detin monopolul in alimentatia lumii intregi

De-a lungul istoriei agriculturii de pe integul mapamond, agricultura a fost întotdeauna un sector al economiei diversificat. Multitudinea fermelor mici, de sine stătătoare, produceau in mod curent cele mai multe culturi, de-a lungul timpului fermele mici au crescut s–au mai mai specializat, mulți dintre acesti fermieri au salvat diferite tipuri de semințe, astfel au reusit sa tina sub control productia de seminte agricole traditionale, în mâinile mai multor oameni si a fiecarui popor in parte.

Dar astăzi totul sa schimbat, firme mari din industria chimica și firmele de agribusiness au dobândit notorietate, sau au fuzionat cu companii producatoare de semințe și cu alte companii agricole, acestea au câștigat cu succes un punct de sprijin, acela la Organismelor Modificate Genetic (OMG), adica asa zisele culturi cu trăsături transgenice.

Acești factori primari și alții au facilitat un crescendo către dominația globală a agriculturii de către corporații multinationale și astfel, au ajuns la furnizarea dirijata (de multe ori din umbra), a alimentelor in intreaga lume.

Continuarea acestui aricol pe: www.vivanatura.ro

Scroll to Top