Cine este Christos?

Extras din cartea „Christul cel Viu” de Paul Ferrini

Paul – E adevarat ca tu esti Christos?

Iisus – Da, dar asa esti si tu, si toti cei care invata sa iubeasca si sa se accepte pe sine si pe ceilalti.

Paul – Dar asta nu este parerea

Iisus – Daca nu credeti ca sunteti Christos, atunci incercati sa pasiti pe urmele lui. Practicati invataturile pe care am venit sa vi le dau si veti incepe sa constientizati faptul ca natura Christica este esenta fiecarei persoane. Daca o vedeti in mine, o veti vedea si in voi si in fratele sau sora voastra. Daca nu o vedeti, atunci nu-l vedeti pe Christos, ci doar o forma speciala, apreciata de lume. Egalitatea adevarata nu va putea fi traita de fiintele umane, decat atunci cand vor recunoaste ca in fiecare dintre ei traieste Christos.

Paul – Asadar, Christos este un gen de fenomen colectiv?

Iisus – Da, Christos este lumina nascuta in intuneric. E flacara acceptarii de sine, care se extinde catre ceilalti si, intr-un final, spre toti. Este flacara care devine, treptat, un rug aprins si apoi o para de foc.

Christos soseste intr-un moment de mare intuneric, moment in care puterea interioara este ignorata, iar cea exterioara domina. El este renasterea iubirii, intr-o lume guvernata de frica.

Faptul ca imi accept natura Christica este semnificativ pentru ca, daca eu pot sa o fac, atunci puteti si voi. Acum cand stii ca ai acest potential, nu te opri pana ce nu il vei constientiza, indiferent de cat de mult va dura. Misiunea voastra este limpede. Perioada in care o veti duce la bun sfarsit este necunoscuta, chiar si pentru voi.

Paul – Deci, tu esti Mesia sau il asteptam in continuare?

Iisus – Ori de cate ori o persoana se trezeste, se naste Mesia. Libertatea voastra nu depinde de ceea ce face, sau nu, altcineva.

Sarcina lui Mesia nu este de a va rezolva temele pentru acasa, e de a fi un model al acelei stari de constiinta, care apare atunci cand temele au fost rezolvate.

Paul – Asteptam ca toti oamenii de pe planeta sa se trezeasca?

Iisus – Sper ca nu-i astepti pe altii sa se trezeasca, cand tu poti sa te trezesti chiar acum.

De ce sa mai astepti? Asteptarea nu-i ajuta pe ceilalti. Trezirea ta ii ajuta, pentru ca, astfel, exista mai multe modele de urmat.

Paul – Exista un numar magic de oameni care trebuie sa se trezeasca pentru ca planeta noastra sa devina un loc pasnic?

Iisus – Unul la o suta este bine. Unul din zece mareste si mai mult posibilitatea.

Paul – Cand spui sa se trezeasca, la ce te referi mai exact?

Iisus – Ma refer la o deschidere completa fata de iubire. Deveniti o modalitate prin care iubirea se poate exprima, un canal prin care iubirea este data si primita.

Paul – Evident, acest lucru nu se poate intampla peste noapte.

Iisus – De obicei, nu. De cele mai multe ori, este un proces in care vezi adevarul si incepi sa-l traiesti, sa-l intruchipezi, sa-l exprimi – oricat de imperfect ar fi – in gandurile, cuvintele si faptele tale.

Paul – Deci, fiecare zi ne ofera ocazii sa ne deschidem in fata iubirii.

…..

Paul – As dori sa continui discutia aceasta despre Mesia. Spui ca Mesia nu exista?

Iisus – Spun doua lucruri care, aparent, sunt contradictorii, dar care nu sunt, de fapt.

Primul, Christos reprezinta potentialul fiecarei fiinte umane. Eu nu sunt special. In acest sens, nu exista niciun Christos separat de voi. Mai mult, exista un Christos care va insoteste. Trebuie numai sa-l recunoasteti. Numiti-l Christul din interior, daca doriti.

Christul cel din exterior – fie el Iisus sau Buddha sau Krishna – vine si pleaca. Dar Christosul din interior ramane in permanenta cu voi. Christosul din exterior este, pur si simplu, cel care cunoaste adevarul si il preda. Asa cum am facut eu. Christul din exterior il cheama pe Christul din interiorul vostru si ii ofera puterea de a iesi la suprafata.

….

Iisus: Eu nu sunt salvarea sau mantuirea voastra.

Salvarea voastra sta in a te preda neconditionat in fata Christului launtric. Eu va sunt insa model. Sunt un marturisitor al adevarului, care sta in fata voastra si va reaminteste. Iar aceia care imi accepta invataturile si le practica sunt si ei modele. Acesta este modul in care invataturile mele se extind catre ceilalti.

Paul – Christos soseste in momentul cel mai intunecat.

Iisus – Da, Christos vine atunci cand aveti curajul sa priviti, cu iubire, la cele mai infricosatoare si rusinoase aspecte ale voastre.

Paul – Atunci, a privi cu compasiune nu inseamna sa refuzam sa vedem propria noastra suferinta, sau a celorlalti?

Iisus – Nu. Trebuie sa vedeti ce se afla acolo. Dar mai trebuie sa priviti totul, prin ochii adevarului. Sa stiti ca lumina este acolo – chiar si in intunericul cel mai dens. Si sa nu va fie teama sa chemati lumina.

Atunci cand chemati lumina, ii recunoasteti existenta. Si ea vine la chemarea voastra, pentru ca va apartine.

Nu are importanta daca ati negat prezenta ei, sau daca ati respins-o in trecut. Ea ramane permanent acolo, asteptand apelul vostru.

Paul – Nici nu e de mirare ca nu pretinzi a fi mantuitorul nostru.

Iisus – Altii va pot arata drumul, dar voi trebuie sa faceti calatoria.”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top