Ce facem când nu ne putem controla gândurile?

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
2 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Practicând meditația fundamentală se petrece uneori...

să ne „bântuie” gânduri pe care, aparent, nu le dorim și ele să se manifeste obsesiv și chinuitor. Sau nu chinuitor. Poate chiar ne plac, dar ne deturnează de la obiectivul nostru sau de la direcția în care noi, de fapt, dorim să gândim.
Alteori dorim să medităm. Stăm cu ochii închiși și constatăm o veritabilă „defilare” de gânduri pe care noi nu „le-am chemat” și care par a avea propria lor putere de control.

O problemă este faptul că un gând, atunci când ajunge în câmpul conștiinței noastre, nu ne avertizează că „se apropie”.  Nu apare mai întâi pe sfert, pe jumătate etc. El apare tot deodată, deci nu putem intra în gardă pentru a reacționa. De aceea pare greu de controlat.

Dar de fapt nu este așa, controlul este la noi, dar avem nevoie să aflăm sau să învățăm asta.

Avem trei posibile soluții:

  • Să ne ridicăm, printr-un procedeu yoghin, deasupra gândurilor
    având suveranitate asupra lor. Cunoaștem în felul acesta starea de vid mental Shunyata - meditația fundamentală.
  • „Să legăm mintea de „par” alegând noi un anumit gând asupra căruia ne hotărâm să ne concentrăm.
    Astfel, niciun alt gând nu mai poate pătrunde în arena minții noastre - meditație cu obiect. Puterea noastră de alege un gând este suverană, o are oricine. Rămâne însă ca efortul de a menține acel unic gând încontinuu în conștiință prin concentrare Dharana să aibă succes.
  • Să ne stabilim în starea nonduală transcendentă turya și să gândim atunci având-o pe aceasta pe fundal.
    Acesta este un procedeu secret de spiritualitate în mijlocul vieții. El permite să gândim fără a pierde contactul cu transcendența nicio clipă. Este perspectiva superioară, înțeleaptă și în Abheda Yoga se numește Adi Mudra.

 

Acharya Leonard

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross