Bobul de grau integral sau faina alba, zaharul rafinat si sarea in bucatele noastre?

Un bob de grâu e compus în principal din germen, albumen și cortex. Acesta din urmă, la rândul lui este constituit din trei straturi sub care se găsește, în stare mai mult sau mai puțin solidă, în funcție de gradul de umiditate, albumenul plin de amidon. In punctul unde albumenul devine foarte consistent se află un sâmbure mic și dur, de forma unei nuci, germenul, adică partea din care urmează să ia naștere viitoarea plantă. Cortexul îl protejează împotriva exteriorului iar stratul de albumen îl va hrăni până când va avea rădăcini proprii cu care să-și extragă hrana din sol. Toate celelalte cereale, au sămânța alcătuită după același principiu și toate pot sluji la fel de bine la producerea pâinii – orzul, ovăzul, secara, meiul și chiar porumbul.

Grâul se deosebește de celelalte cereale, prin faptul că el e singurul care conține toată seria de vitamine din grupa B, fără de care viața ar fi de neconceput, și tocmai de aceea pâinea este considerată din cele mai vechi timpuri drept „hrana cea de toate zilele”.
Contiunarea o puteti citi aici: www.vivanatura.ro

Scroll to Top