„Arderea” karmei în timpul eclipselor

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
2 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Perioada de timp în care are loc o eclipsă de soare sau de lună are diverse semnificații pentru oameni aparținând unor culturi diferite.

De multe ori eclipsa era asociată cu ceva negativ: „vârcolacul” ce mânăncă soarele sau luna ori un demon care vrea răul oamenilor și dorește să îi lipsească de influența corpului ceresc respectiv.

În opinia noastră, în yoga autentrică nu este loc de superstiții, dar o determinare oferită de înțelepții rishi din vechime ne transmite că orice eclipsă, de soare sau de lună, parțială sau neparțială este o ocazie de a propulsa evoluția spirituală.

Cum se face aceasta?

Eclipsele de luna sau de soare, parțiale sau totale sunt ocazii privilegiate pentru a medita, pentru a face salturi spirituale semnificative. Aceasta deoarece influența câmpurilor emisive ale soarelui, lunii si pământului se compun sau se unesc atunci la maximum generând anumite efecte neobișnuite.

Putem astfel să surclasăm un obstacol din viața noastră, să avansăm rapid în meditație, să obținem pace interioară durabilă, inspirație sufletească, amplificarea inteligenței, susținerea unei relații, apropierea de Dumnezeu.

Ce meditatie se face?

Orice meditație este bună, dar în acest sens sunt foarte utile meditațiile fundamentale, adică acelea care au potentialul de a face trecerea de la ignoranță la cunoaștere, de la finit la inifinit, de la trecător la netrecător.

De exemplu:

  • meditație fundamentală Anuttara
  • meditație cu momentul prezent
  • meditație ucchara cu mantra AUM sau OM (sau cu alte bija-mantre majore)
  • meditație cu alb-incandescent
  • meditație de tip bhakti - devoțională cu Ananta
  • meditație de tip bhakti - devoțională creștină sau meditație  ishastă.

Doar intuitiv se poate spune că o meditație fundamentală  profundă sau ucchara cu mantra AUM realizată cu ocazia unei eclipse poate „arde” karma unei vieți întregi (o viață uzuală ca și încărcătură karmică).

Desigur că această afirmatie este generică, dar ea ilustrează cât de important și înțelept este să folosim această ocazie pentru a accelera evoluția spirituală și pentru a ne poziționa cu viața noastră pe o altă spirală, cu o viteză mai mare și cu alte teste, mai rafinate.

Dacă practicăm meditația în timpul eclipsei, putem intra cu ușurință mult mai profund în meditație decât în orice altă zi.

Practica meditației va fi mai spontană și mai ușoară.

Vom sesiza că ne vom simți ca și cum întreaga lume ne sprijină în meditație.

Este bine să ținem post alimentar absolut Anaharin

în ziua respectivă și să susținem eficiența momentului eclipsei realizând meditații pregătitoare cu câteva zile mai înainte, în fiecare zi.

Meditația poate fi direcționată pentru obținerea stării de sănătate, pentru anumite obiective spirituale sau chiar lumești, pentu dezvoltare personală și altele.

Cât să dureze meditația?

O putem poziționa cu o durată inainte și o alta după încheierea eclipsei, iar această durată poate fi, dupa posibilități de la 30 minute la câteva ore, în funcție de abilitatea noastră de a medita și timpul pe care îl avem la dispoziție.

După ce am realizat această meditație avem o ocazie potrivită de a ne ne asuma tapasuri speciale direcționate într-un mod corespunzător și chiar de a realiza karma yoga sau acte de caritate.

 

 

Acharya Leonard

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross