Tao Porchon-Lynch preda yoga la varsta de 96 de ani!

Fosta actrita, scenarista, model si dansatoare profesionista, Tao-Porchon Lynch ne arata ca nimic nu este imposibil….si ca toti ne putem trai viata la potentialul maxim, dansand in ritmul propriu.

Tao a participat la evenimente de care multi dintre noi doar au auzit vorbindu-se: de la a manifesta alaturi de Mahatma Gandhi si a-i ajuta pe evrei sa evadeze in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, pana la a fi model pentru faimoase care de moda pariziene precum Jean Patou si Coco Chanel, si nu in ultimul rand practicand yoga.

Poate parea uimitor dar la cei 96 de ani ai sai, dupa ce a suferit si o operatie de inlocuire totala de sold la inceputul anilor 2000, Tao Porchon-Lynch continua sa predea elevilor yoga, in fiecare zi la de la ora 5 dimineata!

Extrem de energica la 96 de ani, practica yoga de peste 70 de ani si de asemenea, danseaza vals, jitterburg, samba si cha cha cha în timpul liber. Nu in ultimul rand, conduce masina la fel de bine ca un pilot de curse.

„Imi place, de asemenea, sa dansez foxtrot – si toate nebuniile”, rade ea, descriind tangoul ca fiind la fel ca sampania.

„Practic yoga inainte de a merge la culcare si fac yoga cu elevii mei atunci cand ma trezesc dimineata”, a spus ea.

„Ma trezesc in fiecare dimineata la ora 5 si de obicei merg la culcare aproape de miezul noptii.”

Tao-Porchon Lynch ii considera pe cei cateva sute de cursanti yoga ca si cum ar fi copiii ei. In varsta de 96 de ani, ea practica yoga de cand avea 8 ani si a fost numita „Cel mai in varsta instructor de yoga din lume” de catre Guinness World of Records.

Traind in New York, Porchon-Lynch a instruit sute de cursanti din întreaga lume in cei aproape 50 de ani de cand preda yoga, si are adepti în India, Franta si Statele Unite ale Americii.

Premiile nu sunt ceva nou pentru faimoasa yoghina. Nascuta intr-o colonie franceza din India, ea a castigat un concurs pentru Cele mai frumoase picioare din Europa”, dupa ce a lucrat ca dansatoare de cabaret la Londra, in timpul celui de-al doilea război mondial.

La varsta de 73 de ani, Porchon-Lynch decide sa se concentreze pe predarea cursurilor de yoga, fondand Westchester Institute of Yoga din New York.

Potrivit site-ul ei, Tao este dovada vie pentru modul în care putem atinge potentialul nostru uman. Ea este unică în capacitatea ei de a depasi efectele imbatranirii pentru a controla corpul si mintea, in armonie cu principiile yoga.”

Porchon-Lynch preda yoga patru zile pe saptamana si, de asemenea, danseaza foarte mult. Ea stie cu siguranta cum sa depaseasca o provocare. La 87 de ani, a suferit o interventie chirurgicala la sold, dar doar dupa o luna, s-a dus pe ringul de dans, incepand lectiile.

„Eu cred ca putem ajunge intotdeauna unde ne dorim”, a declarat Porchon-Lynch,Sunt inspirata sa aduc yoga in viata altora si sa-i ajut pe oameni sa-si scoata la iveală noi talente.

Precedentul record pentru „Cel mai in varsta profesor de yoga din lume” i-a apartinut lui Bernice Bates, 91 de ani, din Florida.

 

Sursa: suntsanatos.ro

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top