Maestrul zen Dogen

 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0727.531.412
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • Un nou curs - ABHEDA Yoga pentru copii. DETALII ȘI ÎNSCRIERE
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  Dogen Kigen (1200-1253) s-a născut într-o familie de nobili japonezi, fiind descendent (a noua generație) al împăratului Murakami. Moare la Kyoto, la 28 august.
  A fost discipolul lui Myōan Eisai.

  Dogen Kigen este considerat a fi întemeietorul școlii Soto, al budismului Zen în Japonia și, de asemenea, unanim acceptat ca unul dintre cei mai valoroși filosofi pe care i-a avut Japonia. Făcând parte dintr-o una din ramurile influentei familii Minamoto, el fuge de acasă, la vârsta de 12 ani, la mănăstirea Tendai, în apropierea Muntelui Hiei.

  Nefiind satisfăcut de învățătura din mănăstire, și după ce a căutat timp de șase ani un maestru, îl va cunoaște în final, pe maestrul Myozen.

  Împreună cu acest învățat, Dogen va porni spre China, unde va sta timp de patru ani.
  Reîntors în Japonia și-a dedicat restul vieții implantării elementelor religiei Soto Zen aici. Ceea ce diferenția școala Soto Zen de celelalte școli Zen a fost faptul că punea un mare accent pe practicarea meditației statice zazen, Dogen mergând până la a identifica această practică cu nirvana.

  Principiile fundamentale ale Zen-ului Soto:
  practica este fără scop și fără obiect (mushotoku);
  abandonul corpului și al minții(shin jin datsu raku);
  practica în sine este satori (shusho ichinyo).

  Dogen este autorul unor importante tratate care au fundamentat doctrina și practica Zenului si au pus bazele unei vieți monastice dedicate buddhismului autentic.

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Your comment...NameE-mail