Despre Shaktipat – Grația sau ajutorul ce vine, de obicei, prin Maestrul spiritual

Shaktipat înseamnă, în traducere, „venirea”, „coborârea” sau „pogorârea” Grației sau Energiei, Shakti asupra unui om.

Adică este un ajutor, un impuls care vine printr-un Maestru sau chiar și fără un astfel de suport exterior (adică spontan) și care permite elevului să atingă, pentru moment, aptitudini pe care singur nu le-ar fi atins deocamdată, printr-un transfer energetic și de aptitudini către discipol sau Căutătorul spiritual.

Aceste aptitudini se pot manifesta o perioadă de timp limitată – de exemplu o zi până la o săptămână – și, pentru a fi valorificat un asemenea impuls este necesar ca elevul să facă el însuși eforturi pentru a prelua impulsul și pentru a-l amplifica.

Shaktipat poate fi oferită de un Maestru spiritual sau o o Maestră spirituală care are astfel de aptitudini și are caracterul unui cadou. Chiar și în situația în care există o persoană cu astfel de aptitudini, oferirea de Shaktipat fără discernământ persoanelor care nu merită, nu apreciază impulsul primit sau îl folosesc pentru a face rău generează karma, care uneori poate fi semnificativ de grea si pentru Maestru.

Shaktipat necesită un consum energetic pentru cel care oferă dar acest efort este recompensat de bucuria progresului pe care aspirantul îl realizează.

Shaktipat are are două componente:

– cea care aparține manifestării trecătoare a Maestrului și care poate fi puternică sau nu dar finită

– cea care vine din Infinit sau de la Dumnezeu și care poate fi, la randul său, infinită și este intermediată, de obicei, de Maestru.

În funcție de persoana care oferă Shaktipat și cea care primește, aceasta poate avea influență pe corpul fizic, pe cel fizic și astral, pe cel fizic, astral sau cauzal, sau pe unul din corpuri, individual. Shaktipat completă, puternică și bogată este simțită pe toate corpurile.

Primirea Shaktipat

este, de asemenea, o capacitate care variază de la elev la elev și dacă elevul este pregătit, impulsul primit este semnificaiv prin cantitate și calitate și depășește poate, cele mai frumoase visuri pe care le avea despre un astfel de ajutor. Ea are un inceput în creștere, o etapă de platou și apoi un interval care pare constant sau în ușoară scădere.

Si, desigur, pentru elevii nepregătiți există, cel puțin teoretic, situația în care nu simt absolut nimic. Deocamdată.

Atitudinea în timpul primirii Shaktipat

Dacă ne dăm seama că are loc un astfel de transfer de energie și aptitudini este bine să fim relaxați, smeriți , receptivi și cu o cât mai profundă atitudine de raportare la Sine, deoarece conexiunea nu se realizează prin exterior, așa acum pare celor mai mulți ci prin interior, prin Sinele Suprem Atman. Aspectul exterior care poate fi simpla prezență sau atingerea – niyasa – este doar ceva ce ajută, susține punctează anumite elemente. Shaktipat poate fi oferită, în anumite cazuri, și de la distanță.

Deci atingerea – niyasa – nu este Shaktipat dar poate fi un instrument pentru Shaktipat.

Se poate evolua spiritual și parcurge calea spirituală fără Shaktipat?

Da, se poate.

Dacă nu ar fi fost posibil decât cu Shaktipat ar fi fost destul de greu fiindca persoanele care pot cu adevărat să facă astfel de trasmisii sunt destul de rare.

Și în acest domeniu șarlatania sau impostura este perfect posibilă și este necesar să ne folosim cunoasterea teoretică și practică și intuiția superioară dublată de rațiune pentru a nu cădea ușor într-o credulitate inacceptabilă.

Se poate evolua spiritual fără a beneficia de Shaktipat, dar în anumite momente cheie de surclasare a unor obstacole interioare Shaktipat poate schimba complet evenimentele.

Se poate să atragem Shaktipat fără a avea un astfel de intermediar (Maestru spiritual, prieten sau oricine ar fi el pentru noi)?

DA, este posibil doar că este mai greu. Dar este perfect posibil si este perspectiva sau cazul cel mai de dorit, situația în care nu avem nevoie de un ajutor sau o susținere evidentă. Deci este posibil, dar această posibilitate pentru mulți oameni nu are importanță, deoarece nu au capacitatea personală de a accesa această situație. Așa că, pentru ei, ajutorul oferit prin transmisie este cu adevărat o șansă, deoarece le ușurează semnificativ drumul. Asta este tot.

Vă dorim succes și șansa de a trăi și trăi intens Shaktipat în viața dumneavoastră!

Leo Radutz

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top