Arta Păcii – Morihei Ueshiba

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

Morihei Ueshiba a fost un maestru eliberat, o ființă specială așa cum, deocamdată, au fost și sunt puține pe pământ. Arta Păcii este opera artistică de valoare excepțională.

Marele său cadou făcut omenirii este Arta Păcii

100+ mejores imágenes de Aikido | artes marciales, aikido, defensa personal

El a practicat și a predat artele marțiale ca pe o cale a păcii și, deși multe tradiții marțiale autentice oferă perspectiva spirituală asupra căii marțiale, Morihei Ueshiba a realizat calea marțială  ca fiind o artă a păcii.
Era aproape invincibil în arta sa și chiar și în exercițiile la care participau un mare număr de persoane care se angrenau în contact la nivelul său. Morihei Ueshiba iesea cu usurinta învingător (chiar și în ultimii ani ai vieții).

Învățăturile celui care a fondat aikido

Cele trei viziuni:

I. Calea unui luptător constă în manifestarea Iubirii Divine, spiritul care cuprinde și hrănește tot ceea ce există. Lacrimi de recunoștință și de bucurie au început să-mi șiroiască pe obraji. Am perceput Pământul ca fiind propria-mi casă, iar soarele, luna, stelele îmi erau prieteni apropiați. Atașamentul pentru lumea materială a dispărut. (anul 1925 la vârsta de 42 de ani)

II. Pe la ora două dimineața, în timp ce executam ritualul de purificare, am uitat brusc toate tehnicile de arte marțiale pe care le cunoscusem vreodată. Tot ceea ce învațătorii mei îmi transmiseseră îmi era acum complet nou pentru mine. Aceste tehnici reprezentau în noua viziune modalități de cultivare a vieții, a cunoașterii, a bunului simț, și nu instrumente de doborare a dușmanului. (anul 1940, luna decembrie)

III. Calea luptătorului a fost greșit înțeleasă, ca o modalitate de a ucide și de a distruge pe ceilalți. Aceia care caută competiția comit o gravă eroare. Lovirea, jignirea sau distrugerea cuiva constituie cel mai mare pacat pe care îl poate face o ființă umană. Adevarata Cale a Luptătorului constă în evitarea masacrului. Ea este arta Păcii, puterea iubirii.

Lumea va cotinua să se schimbe dramatic, însă disputele și războaiele ne pot distruge complet. Avem nevoie acum de tehnici de armonizare, și nu de conflicte. Este nevoie de Arta Păcii și nu de Arta Războiului.

Principiile lui Morihei Ueshiba: reconcilierea, armonia, cooperarea, empatia

aikido | Aikido Timisoara

De aici începe propriu zis “cartea”:

Frumusețea divină

A cerului și a pământului!

Toate creaturile

Aparțin

Unei singure familii.

Ai – armonie, echilibru, unitate.

Ki – energie, vitalitate, spirit

Do – cale, metodă, mod de viață.

Arta Păcii începe cu tine

Wallpapers. Aikido | Aikido, Artes marciales, Arte

Muncește cu tine și lasă Arta Păcii să se manifeste în toate activitățiile tale.

Fiecare are un spirit care poate fi șelfuit, un corp care poate fi antrenat și o cale pe care să o urmeze. Ești în viață pentru a cunoaște ceea ce este sacru în tine. Adu pacea în propria ta viață și aplică Arta Păcii în tot ce te înconjoară.

Omul nu are nevoie de case, bani, putere, sau de un anumit statut pentru a practica Arta Păcii. Paradisul se află acolo unde te afli și acela este locul unde te poți antrena.

Toate lucrurile, materiale și spirituale, își au originea într-o singură sursă și sunt legate între ele, ca și cum ar fi o singură familie. Trecutul, prezentul și viitorul sunt cuprinse toate în forța vieții.

Universul a luat naștere și s-a dezvoltat dîntr-o singură sursă, iar noi evoluăm prin procesul de unificare și armonizare.

Arta Păcii este medicamentul pentru o lume bolnavă. Răul și dezordinea din lume există pentru ca omenirea a uitat că tot ceea ce există își are originea într-o singură sursă. Întoarce-te la sursă și părăsește gândurile pe egoism, dorințe meschine, mânie. Cel care nu are nimic, de fapt are totul.

Dacă nu devii una,

Cu Vidul Cosmic,

Nu vei înțelege niciodată,

Arta Păcii.

Arta Păcii este aplicabila oriunde pe pământ, începând cu vastitatea spațiului și terminând cu cele mai mici plante și animale.

Forța vieții pătrunde peste tot și puterea ei este nelimitată. Arta Păcii ne permite să fim conștienți și să pătrundem în această rezervă uriașă a energiei universale.

Opt forțe susțin creația

Mișcarea și nemișcarea,

Solidificarea și fluidizarea,

Expansiunea și contracția,

Unificarea și divizarea.

Viața înseamnă evoluție,

Dacă încetăm să mai creștem, fizic și spiritual, suntem ca și morți.

Arta Păcii este o sărbătorire a unirii cerului, pământului și umanitații. Este tot ceea ce este adevărat, bun și frumos.

Din când în când este necesar să ne retragem în vârful munțiilor sau în văile ascunse, pentru a reface legatura cu sursa vieții. Inspiră și înalță-te până la capătul universului; expiră și adu universul înapoi, în interiorul tău. După aceasta, respiră toată fertilitatea și vibrația pământului. În cele din urmă, amestecă repirația cerului și pe cea a pământului cu propria respirație, devenind însăși Respirația Vieții.

Toate elementele constitutive ale cerului și ale pământului sălășuiesc în înlăuntrul nostru. Viața însăși este adevărul și aceasta nu se va schimba niciodată.

Tot ce există în cer și pe pământ respiră. Respirația este legatura care unifică cerul și pământul. Când miliardele de variații ale respirației pot fi sesizate atunci se nasc tehnicile individuale ale Artei Păcii.

Gândiți-vă la flux și la reflux! Atunci când valurile lovesc țărmul, ele se înalță și coboară, dând naștere unui sunet. Şi respirația ta trebuie să fie la fel, absorbind întregul univers în zona ombilicului, cu fiecare inspirație.

Trebuie să știm ca noi toți avem accces la patru comori: energia soarelui și a lunii, respirația cerului, respirația pământului, creșterea și descreșterea mareelor.

Cel care practica Arta Păcii trebuie să protejeze Marea Natura-reflectarea divină a creației- și să o mențină plăcută și proaspătă. Acțiunea luptătorului da naștere frumuseții naturale. Tehnicile subtile ale unui luptător apar la fel de natural ca și primavara, vara, toamna și iarna.

Lupta este vitalitatea care susține viața

Buy Pitaara Box Martial Arts Karate Peel & Stick Vinyl Wall Sticker 30 X  42.4Inch Online at Low Prices in India - Amazon.in

Atunci când viața este victorioasă apare nașterea, când ea este înfrântă, apare moartea. Un luptător este întotdeauna angajat într-o batalie pe viață și pe moarte pentru Pace.

Contemplă alcătuirile acestei lumi, ascultă cuvintele înțelepților și însușește-ți tot ceea ce este bun!

Cu aceste lucruri la bază, deschide ușa ta catre adevăr.

Nu nesocoti adevărul, care este chiar în fața ta! Studiază curgerea lină și liberă apei unui fluviu prîntre stânci!

Invață din carțile sfinte și de la oamenii înțelepți!

Tot ce se află în jurul tău – chiar și munții, râurile, plantele și copacii – ar trebui să-ți fie profesori.

Recrează fiecare zi îmbrăcându-te cu cerul și pământul, îmbăiaze-te cu înțelepciune și iubire și stai în inima Mamei Natură.

Să nu încetezi a învața

Din vocea pură a unui

Torent de munte

Care curge mereu,

Spumegând prîntre pietre.

Pacea își are originea în curgerea lucrurilor – inima sa este ca mișcarea vântului și a valurilor.

“Calea” este ca și venele prin care circulă sangele în corpul nostru, urmând curgerea naturală a forței vieții.

Dacă te abați cât de puțin, de la această esența divină, ești în afara Căii.

Inima ta este plină de semințe fertile, așteptând să încolțească.

Așa cum floarea de lotus răsare din mlaștină pentru a înflori în toată splendoarea ei, interacțiunea cu respirația cosmică face ca florile spiritului să înflorească și să dea fructe în această lume.

Cercetează învățătura pinului, a bambusului și a florilor de prun. Pinul este mereu verde, cu rădăcini puternice și venerabil. Bambusul este puternic, rezistent și nu poate fi distrus. Floarea de prun este puternică, frumos mirositoare și elegantă.

Atunci când te preocupi de “binele” și răul tovarășilor tăi, deschizi răutații o poarta spre inima ta. Testarea, competiția și criticarea altora te vor face slab și te vor înfrange.

Strălucirea penetrantă a sabiilor

Mânuite de adepții Căii

Lovește dușmanul cel rau

Ce stă adânc ascuns

În trupul și sufletul lor.

Arta Păcii nu este ușoară

Este o luptă dusă până la nimicirea dorințelor păcătoase și a întregii falsității interioare.

Uneori Vocea Păcii răsună ca tunetul, zdruncinând ființele umane și scoțându-le din amorțeala.

Clară precum cristalul

Ascuțită și luminoasă,

Sabia sacră

Nu permite nici o breșă

În care să se cuibărească răul.

Pentru a putea practica în mod corect Arta Păcii trebuie:

  • Să calmezi spiritul și să te întorci la sursă;
  • Să cureți trupul și spiritul prin îndepărtarea a tot ce înseamnă răutate, egoism și dorință.
  • Să fii pururi recunoscator pentru darurile primite de la univers, familie, Natura Mamă și semenii tăi.

Arta Păcii se bazează pe patru mari virtuți: Curaj, Înțelepciune, Iubire și Prietenie; simbolizate prin Foc, Cer, Pământ și Apă.

Esența Artei Păcii constă în curațirea de răutate, în armonizarea cu mediul înconjurător și în îndepărtarea din Calea ta a tuturor obstacolelor și barierelor.

Singurul leac împotriva materialismului constă în purificarea celor șase simțuri. (ochii, urechile, nasul, limba, trupul și minte).

Dacă simțurile sunt impure, atunci percepțiile sunt înăbușite.

Cu cât acestea sunt mai înăbușite, cu atât simțurile devin mai contaminate. Acest lucru creează dezordine în lume, cel mai rău dintre toate.

Rafinează-ți inima, eliberează-ți cele șase simțuri, lăsăndu-le să functioneze fără obtrucție, iar corpul și sufletul tău vor străluci.

Toate formele de viață sunt o manifestare a spiritului, a iubirii, iar Arta Păcii este cea mai pură formă de exemplificare al acestui principiu.

Un luptător trebuie să oprească disputele și vrajba. Iubirea universala există în mai multe forme; fiecărei manifestari ar trebui să i se permită o exprimare liberă.

Arta Păcii reprezintă adevarata democrație.

Fiecare maestru, indiferent de timp sau spațiu, a auzit chemarea și a atins armonia, cu cerul și pământul.

Spre vârful muntelui Fuji duc multe cărări, dar există o singură culme: iubirea.

Loialitatea și devotamentul conduc la curaj. Curajul ne poartă la sacrificiu de sine. Sacrificiul de sine creează încredere în puterea iubirii.

Economia este baza societății

Când economia este stabilă, societatea se dezvolta. Economia ideală combină spiritualul și materialul, și cele mai bune mărfuri sunt sinceritatea și iubirea.

Arta Păcii nu se bazează pe arme sau pe forța brută, dimpotrivă, trebuie să ne armonizăm cu Universul, să menținem pacea în teritoriile noastre, să hrănim viața și să prevenim moartea și distrugerea. Adevarătul sens al cuvantului samurai este acela de a servi pe ceilalți, folosindu-te de puterea iubirii.

Cultivă și șlefuiește

Spiritul luptătorului

În timp ce servești în lume.

Luminează Calea

Cu propria ta lumină.

Calea Păcii este extrem de vastă

Calea Păcii este extrem de vastă, căci reflectă întreaga imagine a lumilor văzute și nevăzute. Un luptător este exemplul viu al divinului, este cel care servește Marele Ţel.

Mintea ta ar trebui sa fie în armonie cu funcționarea universului, trupul tău ar trebui să fie acordat cu mișcarile universului, trupul și mintea ar trebui să devină un întreg, armonizat cu activitatea universului.

Deși calea noastră este complet diferită de cea a luptătorilor din trecut, nu este necesar să abandonăm în totalitate vechile practici. Înglobează vechile tradiții în aceasta Arta îmbrăcându-le cu haine noi și construiește pe stilul clasic pentru a crea forme mai bune.

Antrenamentul zilnic în Arta Păcii permite divinitații din interiorul tău să strălucească din ce în ce mai tare.

Nu te preocupa de ceea ce considera alții că este bun, sau rău. Nu calcula și nu te comporta nefiresc. Pastrează-ți mintea concentrată asupra Artei Păcii și nu critica alți maeștri sau alte arte tradiționale.

Arta Păcii nu va restricționa niciodată nimic.

Ea îmbrățișează și purifică totul.

Practica Arta Păcii cu sinceritate iar gândurile rele și haine vor disparea în mod natural.

Singura dorință care ar trebui să rămână este setea de a te antrena din ce în ce mai mult în această Cale.

Cei care sunt iluminați nu încetează niciodată să se automodeleze.

Realizările acestor maeștrii nu pot fi redate fidel prin cuvinte sau teorii.

Cele mai perfecte acțiuni sunt ecouri ale modelelor găsite în natură.

Zi după zi,

Antrenează-ți inima,

Rafinează-ți tehnicile,

Folosește-te de Unul, pentru a lovi mai mulți!

Aceasta este disciplina Luptătorului.

Calea Luptătorului

Nu poate fi masurată

Prin cuvinte sau litere:

Înțelege esența

Şi pune-o în practică!

Ţelul antrenamentului este de a-l întări pe cel slab, de a fortifica trupul și de a șlefui spiritul.

Fierul este plin de impurități care îl slăbesc; prin prelucrare el devine oțel și este transformat într-o lamă ascuțită de sabie. Ființele umane se dezvoltă după același model.

Din cele mai vechi timpuri,

Cei doi stâlpi ai Căii au fost considerați

Învățarea temeninică și curajul.

Iluminați-vă trupul și sufletul

Prin virtutea antrenamentului.

Instructorii îți pot împărtășii doar o parte a învățăturii.

Depinde de practica ta devotată ca misterele Artei Păcii să devină realitate.

Calea unui Luptător se bazează pe omenie, iubire și sinceritate, iar esența valorilor marțiale o reprezintă curajul adevărat, înțelepciunea, iubirea și prietenia. Accentul pus pe aspectul fizic al luptei este inutil, deoarece puterea trupului este întotdeauna limitată.

Un adevărat luptător este întodeauna înarmat cu trei lucruri: stralucitoarea sabie a împăcării, oglinda curajului, a înțelepciunii și a prieteniei; prețiosul giuvaer al iluminarii.

Inima unei ființe umane nu este cu nimic mai diferită de sufletul cerului și al pământului. În practica ta să ai întodeauna în minte interacțiunea dintre cer și pământ, apa și foc, yin și yang.

Arta Păcii este principiul non rezistenței și tocmai din această cauză ea este victorioasă încă de la început. Cei care au intenții rele sau gânduri certarețe sunt instantaneu înfrânți. Arta Păcii este invincibilă deorece nu se luptă cu nimic.

Nu există întreceri în Arta Păcii. Un adevărat luptător este invincibil deoarece el nu se întrece cu nimeni și nimic. A învinge înseamnă să biruiești spiritul certăreț pe care îl găzduiești în tine.

Arta Păcii înseamnă să controlezi agresiunea fară a provoca rănirea

Atlas InfoNet - KIAI CLUB AIKIDO

Să rănești un adversar înseamnă să te rănești pe tine însuți.

Luptătorul care este total trezit poate utiliza în mod liber toate elementele existente în cer și pe pământ.

Adevăratul luptător învață cum sa perceapa corect activitatea universului și cum să transforme tehnicile marțiale în modalitați de exprimare a puritații, bunătății și frumuseții.

Mintea și trupul unui luptător sunt pătrunse de iluminare, înțelepciune și calm profund.

Practică întotdeauna Arta Păcii într-o manieră vibrantă și plină de bucurie.

Este necesar să dezvolți o strategie care utilizează toate condițiile fizice și elementele care îți sunt la îndemână. Cea mai bună strategie se bazează pe un set nelimitat de reacții de răspuns.

O poziție sau o postură bună reflectă o stare corespunzătoare a minții.

Cheia spre o bună tehnică este să îți păstrezi mâinile, picioarele și șoldurile drepte și contractate. Dacă ești centrat, poți sa te miști liber. Centrul fizic este ombilicul tău. Dacă e și mintea ta concentrata acolo, ai asigurată victoria în orice înfruntare.

 Mișca-te ca o raza de luminal

Zboara ca fulgerul,

Lovește ca tunetul,

Mișca-te în cercuri

In jurul unui centru stabil.

Tehnicile presupun calitați care reflecta natura lumii noastre. în funcție de circumstanțe ar trebui sa fi: tare ca diamantul, flexibil ca o salcie, ușor curgator ca apa sau la fel de imaterial ca spațiul.

Dacă adversarul tau ataca cu foc împotrivește-te cu apa, devenind complet fluid și liber curgator. Prin natura sa, apa nu se lovește de nimic, și nu se opune la nimic. Din contra, absoarbe orice lovitură fără vătămare.

Funcționând împreună în armonie, stânga și dreapta, nasc toate tehnicile. Mâna stângă ia cunoștință de viață și de moarte, iar mâna dreaptă le controlează. Cele patru membre ale trupului sunt cei patru stâlpi ai cerului și reprezintă cele opt direcții, yin și yang, înăuntru și în afară.

Manifestă yang în mâna ta dreaptă, echilibreaz-o cu yinul din cea stângă și ghideazăți partenerul.

Tehnicile Artei Păcii nu sunt nici rapide, nici lente, nu sunt nici pe interior, nici pe exterior. Ele transcend timpul și spatiul.

Fii neclintit ca Marele Pământ;

Unduiește-te precum Giganticele Valuri;

Stai înfipt precum un copac, șezi ca o stâncă;

Folosește-te de Cel Unic pentru a lovi în toți;

Invață și uită.

Când un adversar înaintează, mergi spre el și salută-l; Dacă vrea să se retragă, lasă-l să plece.

Trupul ar trebui să fie triunghiular, iar mintea circulară. Triunghiul reprezintă generarea energiei și este cea mai stabila poziție fizică.

Cercul simbolizează liniștea și perfecțiunea, sursa tehnicilor nelimitate.

Pătratul reprezintă soliditatea, baza controlului aplicat.

Întodeauna încearcă  să fii în comuniune cu cerul și pământul, atunci lumea va apareă în adevărata sa lumină. Orgoliul dispare și te poți contopi cu orice atac.

Dacă inima ta este suficient de mare încât să-ți cuprindă adversarii, poți vedea prin ei și le poți evita atacurile. Odată ce i-ai învăluit, vei fi capabil să-i conduci pe calea indicate de cer și de pământ.

Eliberează-te de slăbiciune,

Nu mai ignora

Atacurile meschine,

Ale inamicilor tăi,

Treci la acțiune împotriva lor!

Nu mai privi lumea cu repulsie și frică.

Înfruntă cu curaj tot ceea ce iți scot în cale zeii.

Fiecare zi din viața unui om conține bucurie și furie, durere și plăcere, întuneric și lumina, urcușuri și căderi. Fiecare moment este o parte din natură – nu încerca să te opui sau să negi ordinea cosmică a lucrurilor.

Protectori ai acestei lumi

Și păzitori ai Căilor

Ai zeilor și ai Buddha-șilor,

Tehnicile Păcii

Ne permit să acceptăm orice provocare.

Viața însăși este o permanentă încercare

Antrenându-te trebuie să te supui unor teste și să te cizelezi pentru a putea face față marilor provocări ale vieții. Transcede tărâmul vieții și al morții și atunci vei fi capabil să abordezi cu calm și cu stăpânire de sine crizele cu care te vei confrunta.

Fii recunoscător chiar și oamenilor dificili, negativiști și răi. Să faci față unor asemenea obstacole este o parte esențială din antrenamentul în Arta Păcii.

Eșecul este cheia succesului- fiecare greșeală ne învață ceva

În momentul în care

Luptătorul

Își înfruntă dușmanul,

Nimic din ceea ce îl înconjuară

Nu trebuie să scape atenției sale.

Chiar dacă înfrunți

Doar un singur dușman,

Fii vigilent

Pentru că întodeauna

ești înconjurat

De mai mulți dușmani.

Arta Păcii înseamnă să completezi ceea ce iți lipește

Trebuie să fii pregătit să preiei 99% din atacul unui dușman și să privești moartea în față, pentru a-ți ilumina Calea.

În tehnicile noastre intrăm cu totul, ne contopim cu totul și controlăm ferm un atac. Puterea constă în stabilitatea și concentrearea ki-ului; confuzia și slăbiciunea apare când ki-ul stagnează.

Sunt două feluri de Ki: cel obișnuit și cel adevărat. Ki-ul obișnuit este rudimentar și greoi; cel adevărat este ușor și versatil. Pentru a putea să te desfășori bine, trebuie să te eliberezi de Ki-ul tău obișnuit și să permiți trupului tău să asimileze adevăratul ki. Acestea sunt bazele unei tehnici puternice.

În Arta Păcii nu se atacă niciodată

im.54: Aikido Pictures Wallpapers (800x1040 px) - Picserio.com

Atacul este dovada pierderii controlului. Nu fugii niciodată de nici un fel de provocare și nu încerca să suprimi sau să controlezi un adversar într-un mod forțat. Lasă-i pe adversari să te atace cum sunt ei și contopește-te cu ei. Nu fugi niciodată după adversari. Redirecționează fiecare atac și retrage-te ferm.

Văzându-mă în fața lui,

Dușmanul mă ataca,

Dar în același timp

Eu am și ajuns în siguranță

În spatele lui.

Când ești atacat, unifică-ți partea de sus, de mijloc, și cea de jos a trupului. Intră, întoarce-te și contopește-te cu adversarul, în fața, și în spate, în dreapta și în stânga.

Spiritul este adevăratul tău scut

În permanență ne confruntăm cu adversari, dar în realitate nu este nici un adversar acolo. Întră adânc într-un atac și neutralizeaza-l în timp ce redirecționezi forța în propria ta sfera.

Nu te uita fix în ochii adversarului – te-ar putea hipnotiza. Nu te uita insistent la sabia lui – te-ar putea intimida. Nu te concentra deloc asupra adversarului tău – ți-ar putea absorbi energia. Esența antrenamentului este să-ți duci complet adversarul în sfera ta. Dupa care, poți sta unde vrei.

Chiar și cea mai puternică ființă umană are o sfera limitată a puterii. Adu-o în afara sferei sale și introdu-o în propriați sferă, iar puterea i se va risipi.

Stânga și dreapta,

Evită toate

Loviturile și parările.

Intuiește ce gândesc adversarii

Şi împrăștie-i.

Calea Luptătorului constă în obținerea și păstrarea armoniei

Home | DAKIKA - Aikido, Aikiken, Bujutsu, Karate, Kyodu, Tir sportiv

Adevărata Artă a Păcii nu înseamnă să sacrifici un om pentru a învinge inamicul. Învinge-ți dușmanii păstrându-te întodeauna într-o poziție sigură și de neatacat. Așa, nimeni nu va suferi pierderi. Calea unui Luptător, Arta Păcii, este să înăbuși problemele înainte ca ele să apară. Ea constă în a învinge spiritul adversarului, făcându-l să realizeze consecințele acțiunilor sale.

Stăpânește tehnicile divine

Ale Artei Păcii

Şi nici un inamic

Nu va îndrăzni

Să te provoace.

În antrenament nu te grăbi, pentru că ai nevoie de minim zece ani pentru a stăpâni chestiunile de bază și pentru a avansa spre primul rang. Să nu crezi niciodată că ești atotștiutor sau cel mai perfect maestru. Trebuie să continui să te antrenezi în fiecare zi cu prietenii și elevii tăi, și să progresați împreună în Arta Păcii.

Progresul vine

Pentru cei care

Se antrenează și iar se antrenează….

Dacă te bazezi pe tehnici secrete

N-o să ajungi nicăieri.

Să te pierzi

Într-o tehnică sau alta

Nu iți este de nici un folos

Acționează cu hotărâre

Fără rezerve.

Dacă percepi adevărata natură a pământului și a cerului, vei înțelege propria ta natură. Dacă înțelegi un anumit principiu, pune-l în practică. După fiecare aplicație practică, meditează asupra eforturilor tale. Așa vei progresa.

Arta Păcii poate fi rezumată așa:

“Adevărata victorie este victoria asupra ta însuți; aproprie-te cât mai mult de acea zi!”

“Adevarata victorie” înseamnă curaj de neclintit;

“victoria asupra ta însuți” simbolizează un efort continuu.

aproprie-te cât mai mult de acea zi” reprezintă momentul glorios al triumfului, care se petrece aici și acum.

Renunță la gânduri care te limitează și întoarce-te la vidul adevărat. Fii una cu Marele Vid Creator. Acesta este secretul Căii Luptătorului.

Pentru a pune cu adevărat în practică Arta Păcii, trebuie să fi capabil să zburzi liber deopotrivă pe tărâmurile lumii reale, ale celei ascunse și ale celei divine.

Dacă înțelegi Arta Păcii,

Atunci această Cale dificilă,

Așa cum este ea,

Te va conduce mai presus

de armonia celestă.

Tehnicile Căii spre Pace sunt într-o permanentă schimbare. Fiecare întâlnire este unică și cel mai potrivit răspuns poate să apară de la sine.

Tehnicile de astăzi vor fi diferite mâine.

Nu te lăsa prins de formă și aparențele unei provocări.

Arta Păcii nu are formă, ea este o căutare spirituală

În cele din urmă poți uita de tehnică. Cu cât progresezi mai mult, cu atât ai mai puțin de învănțat. Calea cea Mare înseamnă de fapt că nu există Cale.

Arta Păcii practicată de mine poate face loc celor opt milioane de zei care există în lume, iar eu cooperez cu fiecare dintre ei. Zeul Păcii este imens și stăpânește tot ceea ce este divin și iluminat în fiecare tărâm.

Arta Păcii este o formă de rugaciune care genearează lumină și căldură. Uită de umila ta persoană, detașează-te de obiecte și o să degaji lumină și căldură. Lumina înseamnă înțelepciune, iar căldura compasiune.

Nu este suficient să construiești altare și temple. Fii un Buddha în viața!

Noi toți ar trebui să ne transformăm în zei ai compasiunii sau în Buddha victorioși.

Bazează-te pe Pace

Pentru a-ți activa

Nenumăratele puteri

Fă pace în mediul tău

Şi creează o lume minunată.

Divinitatea nu este ceva de neînțeles

Ea se află în cer, pe pământ și înlăuntrul nostru.

Fi una cu cosmosul și gândul transcendenței va dispărea. Transendența aparține lumii profane. Când dispare orice urma de transcendența, adevarata persoana – Ființa divină – se manifesta. Golește-ți mintea și lasa divinitatea sa se manifeste prin tine.

Nu poți să vezi sau să atingi divinitatea cu simțurile tale grosiere. Divinitatea este în tine, nu în alta parte. Unește-te cu Divinitatea, și vei fi capabil să percepi zeii, oriunde te-ai afla, dar nu încerca să-i înțelegi sau să te agăți de ei.

Divinității nu îi place să fie închisă într-un templu. Îi place să stea în aer liber. Ea se află aici, chiar în acest trup. Fiecare dintre noi este un univers în miniatură, un sanctuar viu.

Arta Păcii este o religie, care nu e religie; ea desăvârștește și completează toate religiile.

Calea este vastă. Din timpuri trecute și pănă acum, nici chiar cei mai mari înțelepți nu au fost în stare să perceapă și să înțeleagă întreg adevărul; explicațiile și învațăturile maeștrilor și ale sfinților exprimă numai o parte a întregului. Nimeni nu este în stare să cuprindă cu totul aceste lucruri.

Îndreaptă-te pur și simplu spre lumină și căldură, învață de la zei și practicând cu devoțiune Arta Păcii, devino una cu Divinul.

Scroll to Top