In Suedia, mai multe scoli au renuntat complet la banci si la salile de clasa

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
21.11.2013
text de 
2 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
21.11.2013
 - text de 
2 minute

In scolile Vittra, din Suedia, care in prezent sunt 30 la numar, se experimenteaza un nou model educational. Astfel in aceste scoli s-a renuntat complet la ideea de clase si banci, organizand interioarele intr-un mod neconventional menit sa stimulteze curiozitatea si creativitatea elevilor sai.

Practic in aceste scoli, se poate invata oriunde, iar elevii sunt stimulati sa faca aceasta. Fiecare elev are un laptop, fiind incurajat studiul in grupuri unde elevi sunt la acelasi nivel, indiferent de varsta.

clase3Conform Bussines Insider, care prezinta imagini dintr-o scoala abia deschisa in Stockholm, copii sunt stimulati sa studieze in spatii deschise, in timp ce stau lungiti sau mananca.

Mobila si elementele de interior sunt astfel concepute incat sa incurajeze discutiile dintre copii, in timp ce acestia lucreaza la diverse proiecte.

Exista insa si spatii in care elevii pot studia solitar, avand insa posibilitatea de a cere ajutorul celorlalti, in cazul in care acesta se impune. Profesorii se simt mai liberi in acest mediu nou si flexibil, si isi incurajeaza elevii sa coopereze intre ei. Practic toata lumea se simte mult mai apropiata si exista un sentiment de sustinere si intelegere ca intr-o mare familie.

Inscrierea la scolile Vitarra este gratuita, atat timp cat unul dintre parinti este platitor de taxe in Suedia.

Sursa: ziare.com

 

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross