Ziua Internațională Yoga

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
22.06.2015
text de 
3 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
22.06.2015
 - text de 
3 minute

yoga4_49048300

 

 

 

 

 

Din luna decembrie 2014, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a proclamat ziua de 21 iunie drept „Zi InternaționalăYoga”. Această proclamație a venit în urma adoptării unei măsuri propuse de primul ministrul indian Narendra Modi, care a spus că yoga permite oamenilor „să descopere sensul de unitate cu Sinele, lumea și natura”.

Data propusă de India reprezintă o zi importantă, ea fiind cea a solstițiului de vară - o sărbătoare care are o semnificație deosebită în multe culturi cu tradiții milenare.

yoga_45172000

 

 

 

 

 

Premierul indian dorește să redea locul cuvenit acestei practici străvechi ca element central al culturii indiene, spre deosebire de yoga practicată în țările occidentale, unde, în general, această disciplină este considerată mai mult un sport.

Narendra Modi a creat un minister special pentru a promova yoga și ayurveda - o formă de medicină tradițională - și alte practici indiene din străbuni oferind cursuri gratuite de yoga pentru trei milioane de funcționari guvernamentali și familiile lor.

yoga1_97744700

 

 

 

 

 

 

Toate aceste demersuri au stârnit însă o serie de controverse în rândul minoritatilor religioase din India, care acuză guvernul că impune un program pro-hindus într-o țară laică. Grupuri musulmane au criticat faptul că anumite elemente din timpul practicii yoga se opun Islamului.

Conform cercetărilor, yoga a apărut cu aproximativ 5000 de ani în urmă, atestata prin referirile care se fac la ea în vechile texte hinduse (vede). Această străveche disciplină spirituală combină posturi corporale (asane) cu tehnici de respiratie (pranayama), relaxare și meditatie. Experții  în yoga vorbesc despre o ''linistire a minții'' prin intermediul căreia poate fi înțeleasă adevărata natura a existenței.

yoga2_60322400

 

 

 

 

 

Ziua InternaționalaYoga este sărbătorită în toată lumea, iar ministerul indian de Externe Sushma Swaraj a afirmat că: „zeci de milioane de oameni vor face yoga Duminica”. Evenimente similare au avut loc în 251 de orașe de pe șase continente, iar în New York, 30.000 de oameni erau așteptați să practice yoga Duminica în celebra piață „Times Square.”

yoga modi

 

 

 

 

 

 

Premierul Indiei, Narendra Modi, s-a aflat în fruntea unei mulțimi de peste 35.000 de oameni care s-au adunat Duminica  în centrul capitalei Indiei, New Delhi, pentru a serba întaia oară Ziua Internațională Yoga. Evenimentul, menit să înscrie India în Guinness Book of Records, a inclus o ampla sesiune de yoga în aer liber, de 35 de minute.

 

 

sursa; http://www.realitatea.net/

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross