Ziua internaţională Yoga – 21 iunie 2018 – un moment deosebit pentru toţi yoghinii din lume!

Scris de 
Ananda Kali
 in data de 
19.06.2018
text de 
2 minute
Scris de 
Ananda Kali
 in data de 
19.06.2018
 - text de 
2 minute

21 iunie este în același timp ziua solstițiului de vară, ziua Soarelui și Ziua Internațională Yoga. Am putea spune că este o coincidență fericită, dar ce zi din an ar fi mai potrivită pentru a celebra o tradiție spirituală atât de valoroasă?

Cu 4 ani în urmă, mai exact pe 11 decembrie 2014, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluția 69/131, prin care ziua de 21 iunie a fost declarată Ziua internațională Yoga. Scopul acestei zile este de a creștere interesul la nivel internațional față de această practică străveche cu numeroase beneficii pentru viața noastră.

Propunerea privind stabilirea unei zile pentru a celebra la nivel internațional această veche tradiție spirituală a fost înaintată de premierul indian Narendra Modi, la 27 septembrie 2014, în cadrul unui discurs susținut în fața membrilor Adunării Generale a ONU. Cei 193 de membri din Adunarea Generală a ONU au aprobat în mod unanim această cerere.

Premierul indian a subliniat, cu acest prilej, că ''yoga este un dar neprețuit al străvechilor tradiții ale Indiei. Reprezintă unitatea dintre minte și trup, gândire și acțiune, cumpătare și abundență, armonia dintre om și natură, o abordare holistică a sănătății și a bunăstării. Nu este vorba despre exercițiu ci despre descoperirea sentimentului de unitate cu sinele, lumea și natura'', așa cum se precizează pe site-ul oficial www.idayofyoga.org.

Toate școlile de Yoga din întreaga lume au celebrat în 2015, pentru prima dată, Ziua internațională Yoga printr-o serie de programe speciale.De atunci, în fiecare an, sărbătorim această zi minunată.

Ziua internațională Yoga are ca scop conștientizarea la nivel de masă a efectelor benefice pe care le are Yoga asupra sănătății oamenilor. Practica acestei arte milenare conferă calm, pace interioară, dezvoltarea anumitor calități precum curajul, încrederea, și focusul mental. Yoga conferă încredere în sine, autocunoaștere și o mai bună înțelegere cu ceilalți oameni, menținând o atitudine pozitivă față de viață.

Vă așteptăm cu drag, joi 21 iunie 2018 în Parcul Izvor, începând cu ora 19, pentru a participa la un flashmob, foarte ușor de învățat, pentru a sărbători împreună această zi minunată.

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross