21 iunie este în acelaşi timp ziua solstiţiului de vară, ziua Soarelui şi Ziua Internaţională Yoga. Am putea spune că este o coincidenţă fericită, dar ce zi din an ar fi mai potrivită pentru a celebra o tradiţie spirituală atât de valoroasă?

Cu 4 ani în urmă, mai exact pe 11 decembrie 2014, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 69/131, prin care ziua de 21 iunie a fost declarată Ziua internaţională Yoga. Scopul acestei zile este de a creştere interesul la nivel internaţional faţă de această practică străveche cu numeroase beneficii pentru viaţa noastră.

Propunerea privind stabilirea unei zile pentru a celebra la nivel internaţional această veche tradiţie spirituală a fost înaintată de premierul indian Narendra Modi, la 27 septembrie 2014, în cadrul unui discurs susţinut în faţa membrilor Adunării Generale a ONU. Cei 193 de membri din Adunarea Generală a ONU au aprobat în mod unanim această cerere.

Premierul indian a subliniat, cu acest prilej, că ”yoga este un dar nepreţuit al străvechilor tradiţii ale Indiei. Reprezintă unitatea dintre minte şi trup, gândire şi acţiune, cumpătare şi abundenţă, armonia dintre om şi natură, o abordare holistică a sănătăţii şi a bunăstării. Nu este vorba despre exerciţiu ci despre descoperirea sentimentului de unitate cu sinele, lumea şi natura’‘, aşa cum se precizează pe site-ul oficial www.idayofyoga.org.

Toate şcolile de Yoga din întreaga lume au celebrat în 2015, pentru prima dată, Ziua internaţională Yoga printr-o serie de programe speciale.De atunci, în fiecare an, sărbătorim această zi minunată.

Ziua internaţională Yoga are ca scop conştientizarea la nivel de masă a efectelor benefice pe care le are Yoga asupra sănătăţii oamenilor. Practica acestei arte milenare conferă calm, pace interioară, dezvoltarea anumitor calităţi precum curajul, încrederea, şi focusul mental. Yoga conferă încredere în sine, autocunoaştere şi o mai bună înţelegere cu ceilalţi oameni, menţinând o atitudine pozitivă faţă de viaţă.

Vă aşteptăm cu drag, joi 21 iunie 2018 în Parcul Izvor, începând cu ora 19, pentru a participa la un flashmob, foarte uşor de învăţat, pentru a sărbători împreună această zi minunată.