• Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga în București, Iași, Cluj, Brasov, Timisoara ...și în toată țara pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................
  foto credit: pixabay

  Conform unor vechi tradiţii hinduse, care provin din ştiinţa milenară ayurvedică, corpul nostru fizic funcţionează pe baza unor cicluri subtile de energie. Aceste cicluri formează o mandala sau un ciclu complet care durează  28 de zile (durata unui ciclu lunar). Ce este foarte interesant este faptul că în decursul acestui ciclu există 2 zile în care corpul nostru are nevoie de odihnă, mai precis, are nevoie de o zi de post.

  Prin această zi de post corpul se poate detoxifia, iar sistemul digestiv se poate odihni în acord cu ritmurile naturii.

  Cu cât suntem mai conştienţi de corpul nostru, cu atât devenim mai atenţi la nevoile lui, şi la faptul că în anumite zile, corpul nostru nu are nevoie de mâncare.

  Atunci când suntem în contact cu nevoile sale profunde, corpul ne vorbeşte, ne face să simţim când să mâmcăm, cât să mâncăm, şi când să ne oprim din mâncat, dacă cumva am depăşit necesităţie proprii.

  În tradiţia hindusă există un calcul al zilelor în care este benefic să postim (eventual doar cu apă, sucuri de fructe sau ceaiuri) şi în care corpul nostru să se regenereze.

  Aceasta zi se numeşte Ekadashi. Ea reprezită a 11-a zi a ciclului lunar (tithi), repetându-se la fiecare14 zile. Există în total 24 de Ekadashi pe parcursul unui an, o Ekadashi în perioada de creştere a Lunii şi alta în perioada de descreştere a sa. Această zi are de asemenea şi o semnificaţie spirituală, permiţând purificarea, atât fizică cât şi spirituală.

  Cei care nu pot posti din cauza unei activităţi fizice crescute pot opta pentru o dietă uşoară bazată doar pe fructe.

  Uneori se recomandă două zile de Ekadashi succesive, aşa cum vom observa din zilele de Ekadashi calculate pentru acest an; acest lucru este stabilit în funcţie şi de anumite efecte pe care le doresc cei care urmează acest post, în special sannyas-ii.

  Zilele de Ekadashi pentru anul 2018:

  12

  Ianuarie

  27

  Ianuarie

  28

  Ianuarie

  11

  Februarie

  26

  Februarie

  13

  Martie

  27

  Martie

  11

  Aprilie

  25

  Aprilie

  26

  Aprilie

  11

  Mai

  25

  Mai

  10

  Iunie

  23

  Iunie

  09

  Iulie

  23

  Iulie

  07

  August

  08

  August

  21

  August

  22

  August

  05

  Septembrie

  06

  Septembrie

  20

  Septembrie

  05

  Octombrie

  20

  Octombrie

  03

  Noiembrie

  19

  Noiembrie

  03

  Decembrie

  18

  Decembrie

  Sursa: aici

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...