nunta cosmicaMai putin cunoscut in astrologia traditionala, tinand mai mult de latura spirituala a acesteia, evenimentul astrologic de ,,Nunta Cosmica” se defineste ca perioada de timp in care Soarele si Luna se afla in simultan, in poziitile lor de Exaltare. Termenul astrologic de ,,exaltare “ se rproduce atunci cand o Planeta se afla intr-un semn unde calitatile ei sunt amplificate. Acest moment se produce o singura data pe an, atunci cand Soarele tranziteaza zodia Berbecului, iar Luna se afla in zodia Taurului.

In 2013, acest moment se produce in intervalul de joi 11 aprilie, incepand cu ora 06:22, pana sambata 13 aprilie, ora 17:12.

In acest interval cand fortele Soarelui care reprezinta Pricipiul Masculin si cele ale Lunii care reprezinta Principiul Feminin se afla la cote maxime de manifestare, ne putem folosi de acest impuls natural pentru a pune bazele unor noi actiuni, pentru a crea un nou plan de viata pentru noi, pentru realizarea unui proiect important care are nevoie de sprijin spiritual sau care reprezinta o creatie sprituala.

Data fiind importanta acestui  moment astrologic si forta sa generatoare este bine sa il folosim in mod intelept pentru a proiecta cele mai indraznete, armonioase si creative forme-gand, pe care le dorim sa le manifestam  si sa le materializam in viata noastra.

Un exemplu de folosire al acestui moment  de ,,Nunta Cosmica” este, momentul inceperii constructiei Goetheanumului de la Dornach (Elvetia), cand Rudolf Steiner a pus piatra de temelie a constructiei respectivului edificiu.

Am putea folosi acest  moment pentru a incepe sa ne planificam costruirea propriului edificiu personal sau a unei consructii in care sa ne desfasuram activitatile spirituale.

Fiecare dintre noi, poate folosi acest moment pentru a proiecta, construi, manifesta in viata sa o situatie, conjuctura sau chiar bunuri materiale pe care si le doreste, si pe care le poate obtine  daca sunt in acord cu vointa divina. Acest lucru se poate face pentru propria persoana cat si pentru un grup sau o comunitate , proiectand si construind situatii sau lucruri care vor fi de folos semenilor nostri.