sphinx.jpg
Senzaţiile, percepţiile, sentimentul identitatii si perceptia Sinelui depind de corpul fizic ?

Nu depind, în esenţă, deoarece totul este rezonanţă iar orice senzaţii, fericirea sau chiar existenţa noastră care, pentru multi înseamnă a te simţi viu sau in viaţă pot exista în lipsa corpului fizic.

În întreaga manifestare totul este energie… !
Energie pe care o putem percepe întotdeauna numai şi numai datorită unor fenomene de rezonanţă specifice.

De exemplu, atunci când visăm sau când traim o stare de dedublare la nivelul uneia din structurile corpului nostru astral, putem auzi, vedea, pipai, gusta sau mirosi, putem manifesta stari specifice condiţiei limitate de om, putem avea, in mod evident ego si personalitate efemera sau, daca suntem evoluaţi, putem percepe Realitatea Universului, atat interior cât şi exterior, care este Sinele Suprem sau esenţa noastră ultimă.

Şi asta fără a ne folosi de corpul fizic, fără a ne folosi de creier sau de unele organe fizice, care, chiar pot lipsi din structura fizică ( de exemplu, o persoană care a orbit poate vedea în vis sau în dedublare astrală, ca şi când ar avea ochi).
Deoarece totul este rezonanţă, nici un fel de chimie, fenomen fizic sau biologic ce au loc în corpul nostru fizic nu pot condiţiona, la modul esenţial, senzaţiile şi percepţiile şi mai ales sentimentul eu-lui, care, la modul limitat este falsul-eu sau egoul iar la modul absolut este Sinele Suprem Atman.

Deşi oamenii limitaţi nu işi dau seama uşor de acest lucru, noi nu depindem de prezenţa unei persoane pentru a fi fericiţi, deoarece fericirea vine din interior şi nu de la acea persoană, obiect sau conjunctură exterioară.

„Frumuseţea este în ochii Privitorului” – de fapt, în rezonanţa din fiinţa sa şi nu în exteriorul său.

Ceea ce contează este starea de rezonanţă interioară cu starea respectivă şi nu conjunctura aparentă care doar ne ajută, în lipsa altor posibilităţi, să simţim ceea ce este posibil a fi simţit prin rezonanţă directă.

Putem verifica uşor aceasta atunci când avem din belşug ceea ce ca până atunci părea a condiţiona starea noastră de fericire durabilă şi vom constata că, dacă fericirea nu exista dintr-o sursă interioară, din exterior ea poate doar sa fie declanşată de prezenţa cuiva, de starea de prosperitate materiala, de respectul sau iubirea unor persoane, de starea de sănătate şi integritate a corpului fizic, dar nu întreţinută de acestea, deoarece ele nu sunt sursa.

Putem avea orice fără a fi fericiţi şi putem sa nu avem nimic traind o stare de fericire perfectă.

Deşi pare ca utilizarea unor droguri ne poate oferi o stare de plăcere sau de sănătate (sau de lipsă de sănătate), să nu uităm că prin diferite practici spirituale, rugăciune, unele exerciţii inspirate din yoga sau tao sau prin diferite forme de meditaţie putem avea acces la fericiri mult mai durabile sau mai intense decat prin utilizarea oricărui drog.

Deşi pare că utilizarea unui medicament sau a unor plante ne poate ajuta să ne vindecăm de o afecţiune, s-a demonstrat de nenumărate ori că, în cazul efectului placebo, nu substanţa ne vindecă ci doar rezonanţa cu energia respectivă, care ne permite să ne vindecăm. Medicamentul poate fi doar un factor declanşator al acestei rezonanţe, dar el poate lipsi, dacă rezonanţa este obţinută prin alt mod.

Medicamentul nu era decât un intermediar neobligatoriu, un factor ajutător care ne permite sa intrăm în rezonanţă cu energia vindecarii, ceea ce este, de fapt, posibil şi direct, dacă dispunem de altă modalitate de a intra în rezonanţa respectivă.

Noi nu suntem corpul …!
Noi suntem Sinele Suprem individual Atman, fiinţa care priveşte şi acţionează prin corpul nostru şi care este diferită de structurile corporale pe care le animă.

Aceasta este un principiu fundamental pe Calea Inimii şi este chiar o cheie esenţială de operare pentru a depăşi iluzia care ne face să credem că noi suntem corpul şi ego-ul, personalitatea efemeră, falsul eu dezvoltat în legatura cu acest corp.

Nu putem fi condiţionaţi la modul esenţial de corpul nostru sau de lumea exterioară.
Chiar şi starea de orgasm poate fi traită fără a fi stimulate organele sexuale şi, deci, fără nici o legatură cu structura nervos-senzitivă asociată ( de exemplu, în visele erotice).

Pe de altă parte, şi starea de durere poate fi trăită în lipsa structurii corpului fizic. Ne putem aduce aminte de senzaţiile şi durerile pe care persoanele cu membrele amputate le încearcă la nivelul membrului amputat, în regiunea corpului fizic ce nu mai există fizic.

Cum sunt posibile aceste situaţii?

Prin rezonanţă.

Totuşi, anumite boli, secţionarea unor nervi sau distrugerea unor zone din creier ne pot afecta profund modul de a simţi şi chiar de a gândi, sentimentul personalitaţii sau memoria, ne pot genera durere sau plăcere, dând impresia ca, daca, trairile pot fi obţinute prin rezonanţă interioară, ele par a depinde cumva de corpul fizic.

Ei bine, ele nu depind, dar, deoarece atunci când trăim în corpul fizic există o corespondenţă biunivocă între organele fizice şi organele subtile, ceea ce se petrece în corpul fizic pare a influenţa trăirile noastre interioare.

Deoarece ceea ce este superior controlează ceea ce este inferior şi ceea ce este mai subtil controlează ceea ce este mai puţin subtil,
a un moment dat, prin voinţă proprie sau printr-un mecanism automat, se produce o întrerupere a corespondenţei biunivoce între corpurile subtile şi cel fizic.

De exemplu, dacă o persoană este torturată ( ne cerem scuze pentru exemplul acesta teribil), suferinţa pe care o trăieşte pare să depindă de corpul fizic şi pare sa aibă ecouri interioare profunde, aceasta datorită acestei corespondenţe binunivoce între elemente ale corpului fizic şi ale corpurilor subtile.
La un moment dat, persoana în cauză leşină sau moare, anulându-se aceasta corespondenţă.
Ca urmare, orice fel de durere dispare, deşi fiinţa în cauză simte că există, că poate sa simtă, să perceapă diferite aspecte, dar nu mai percepe ceea ce se petrece în corpul fizic, deoarece corespondenţa dintre acesta şi corpurile subtile s-a întrerupt. Pentru un timp limitat sau definitiv (în situaţia în care persoana părăseşte planul fizic).

leonard-radutz1.jpg
Leonard Radutz
profesor Societatea Academică AdAnima

…………………………………………………
adanimatitude-m.jpg

Este posibil sa simti si sa practici cea mai inalta spiritualitate, morala si etica, fiind in mijlocul vietii si bucurandu-te din plin de ea?

Da, este posibil!

Este posibil sa fii o fiinta buna, inteligenta, cu succes social si chiar cu multi prieteni si persoane care te apreciaza si te iubesc sincer… fara sa faci compromisuri si fara sa iti ” pierzi sufletul” urmarind banii, puterea, gloria sau aprecierea celorlati?

Da, este posibil!

VA INVITAM pe

Calea Inimii – AdAnima

Cursul esoteric pentru
trezirea sufletului,
cunoastere de Sine si
integrare spirituala in mijlocul vietii.

Calea Inimii – AdAnima este o forma esentiala de practica ce conduce foarte direct la realizarea esentei lumii fenomenale, generand integrarea spirituala in mijlocul vietii, trezirea sufletului si cunoasterea de Sine.

Cursul este intensiv si are durata a 3 ore saptamanal, timp de minim un an.
Pentru a participa la curs este necesara o plata de 50 lei pe luna, iar prima luna de curs este gratuita.
Cursul contine
-informatii speciale din domeniile alimentatiei naturale,
– eneagrama,
– meditatie Adanima,
– meditatie in actiune
– retrageri spirituale de scurta durată,
– metode de dezvoltare personala si de obtinere a starii de succes,
– descoperirea menirii spirituale proprii si dezvoltarea metodelor pentru implinirea ei,
– isihasm – oratio mentis
-yoga inimii,
– hatha yoga – elemente pregatitoare
– tao
– psihologie si parapsihologie
– metode de armonizare a relatiei de cuplu si continenta sexuala.

Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine isi propune oferirea posibilitatii de raportare autentica la viata si la Sine, de a putea fi cat mai mult „noi insine”, la cel mai bun potential posibil, cat mai corecti si cat mai autentici.

Calea Inimii- Adanima nu prezinta problemele miscarii New Age si ofera posibilitatea unui real progres spiritual.

…………………………………………………..

Acest text este publicat sub licenta
CREATIVE COMMONS.

Este posibila si, chiar, dorita, copierea, distributia, retransmiterea a materialelor, dar cu mentionarea la loc vizibil, la inceputul materialului citat si la sfarsitul sau,
a sursei,
a autorului,
a mentionarii licentei si conditiilor licentei Creative Commons
si montarea unui link spre sursa.

Daca doriti sa realizati un alt material cu textul AdAnima prin adaptare sa mentionati ca textul initial ne apartine, sursa, autorul si montarea unui link precum si licenta si termenii licentei sub care obligatoriu veti publica : Creative Commons.
Sub aceasta licenta
nu este permisa folosirea publicarea acestor texte pentru a obtine foloase materiale,
chiar daca le publicati cu sursa, autorul si montarea unui link precum si licenta si termenii licentei sub care publicati: Creative Commons .


Licenta Creative Commonsadanima1.jpg