super-moon

Pe data de 14 noiembrie 2016, vom fi martorii unui fenomen astronomic deosebit, si anume vom avea o Super Luna, cea mai mare din ultimii 70 de ani, si de asemenea cea mai mare din acest secol, asa cum afirma specialistii de la NASA! Acest fapt inseamna ca Luna va fi cel mai aproape de Pamant, asa cum nu a mai fost din ianuarie 1948. Astfel, Luna va parea cu14% mai mare ca de obicei si cu 30% mai stralucitoare. Urmatoarea Super Luna de acest gen va putea fi observata abia pe 25 noiembrie 2034, asa ca avem toate motivele sa nu ratam aceast moment astral deosebit.

Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate ghida si arata drumul cel bun.

 INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adica de pe 13 noiembrie  ora 21:51, pana pe 15 noiembrie  ora 09:51! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

 

Tripura Sundari – 12 noiembrie 2016

Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 12 noiembrie 2016,  cu momentul de maxim la ora 15:51, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire. Pentru cei care se afla intr-o relatie de cuplu este un moment privilegiat in care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

 

taurusAspecte specifice

Luna Plina se formeaza in semnul Taurului  pe data de 14 noiembrie 2016, la ora 15:51, ora Romaniei pe gradul 22:37  si este o faza a Lunii in care Luna in Taur  este in opozitie perfecta ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Scorpion  aflat pe acelasi grad  22:37. Dupa cum ne-am obisnuit, stim deja ca momentul astral de Luna Plina ne aduce in prim plan, promisiunea implinirii unor activitati incepute la Luna Noua care s-a format in acelasi semn, deci tot in Taur, in luna aprilie 2016, cand am plantat “semintele”, iar acum vom culege roadele, depinde de cum am “udat” si ingrijit gradina in acest interval de timp. Putem spune ca suntem fortati sa actionam, sa schimbam conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in exterior.

Cei care vor fi mai mult influentati de aceasta energie astrala, vor fi cei care sunt nascuti in jurul datei de 14 noiembrie, februarie,  aprilie, sau august ( plus, minus 3 zile), ei vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul , descendentul , MC sau orice planeta personala in jurul gradelor 22  din  Taur, Leu, Scorpion si Varsator, (semnele  fixe).

Luna Plina este un aspect de opozitie, un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii: Taur si Scorpion.

Acest moment astral ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, control, sexualitate, senzualitate, putere, afaceri, sex.

Semnul Taurului preda gramatica verbului “ a avea” in timp ce semnul Scorpionului  se foloseste de verbul “ a dori”, in consecinta, acum, aceasta Luna Plina in Taur ne spune cu multa incapatanare:“ atata poti avea”.

Aceasta Luna Plina in Taur in casa I luminata de Soarele in Scorpion din casa VII este apogeul conceptului de valoare, egoism, vanitate, putere in relatii, ne intreaba cum definim valoarea noasta dar si a celuilalt, ce vrem cu adevarat valoros in viata noastra.

Un aspect care sustine aceasta lunatie  este Chiron retrograd in Pesti in aspect se sextil cu Luna in Taur, care creeaza un vehicul perfect pentru intelegerea modului in care emotiile ne pot ajuta sau ne pot impiedica progresul spiritual. Este un aspect ce arata ca procesul vindecarii sufletului a inceput in trecut, un drum plin de oportunitati pentru a intelege principiile si metodele non-traditionale de vindecare.

A venit timpul sa eliberam ranchiuna, mandria, judecarea celorlalti, critica excesiva, sa ne recunoastem greselile si sa cultivam empatia, dragostea neconditionata. Recunostinta este cea care ne vindeca, acum este cel mai bun moment pentru  a vedea si recunoaste modul in care fiecare eveniment,  situatie, circumstanta, persoana ne-a fost de folos ( in bine sau rau ) in calatoria noastra.

Semnul Taur este guvernat de planeta Venus, zeita nascuta din spuma marii care acum isi imbraca haina Capricornului, o haina care o raceste din toate punctele de vedere, aici iubirea are nevoie de prestigiu social, de o pozitie buna in societate, de avere, de bunuri imobiliare, un partener de succes. In semnul Capricornului, Venus are prea putin timp pentru fantezii, imaginatie, romantism. Ea se concentreaza pe realitatile vietii iar placerea o gaseste in munca bine facuta, in angajamente serioase si durabile, in securitatea si stabilitatea iubirii.

Este o Luna Plina in Taur  ce poate aduce realismul in viata noastra, in relatiile noastre, in prieteniile noastre, in munca noastra, in afacerile noastre.

 

 

sursa: http://adriana-astro.com/