In manualul de manipulare a grupurilor mari de oameni se precizeaza ca, desi oamenii pot parea că sunt ființe conștiente, pentru a-i conduce cu usurință este cel mai bine sa fie ganditi si tratati ca „vite cu față umană” și atunci manipulatorul va avea succes.

Afirmația și indicația este teribilă și umilitoare pentru oameni, dar va propunem sa analizăm daca aceasta indicație are un sâmbure de adevăr.

Se propune manipularea oamenilor ca si cand ar fi dependenti de instinctele lor de baza – existență- mancare – confort, reproducere – socializare-exteriorizare, putere-agresivitate-dominatie, corespunzătoare trăirilor bazale specifice primilor trei centrii de fortă: Muladhara, Swadisthana, Manipura.

Au dreptate teoreticienii satanismului sau abereaza?

Haideti sa verificam in mod imaginar situatia gandindu-ne ca, printr-o putere demiurgica, instantaneu, celor care se afla in acest moment intr-o piata aglomerata dintr-o mare metropola le-am interzice hrana, banii si hainele frumoase si, eventual, i-am izola de persoanele de sex opus o saptamana sau doua.

Ce credeti ca s-ar intampla?

In opinia noastra, acele ființe, oamenii civilizati ai secolului 21, multi dintre ei culti și absolvenți de facultati ar deveni in scurta vreme – poate chiar dupa 8 ore – superagresivi, egoisti, vanatori razbunatori ai resurselui celui de langa ei și supuși celui sau celor care ar putea sa le ofere mai mult in aceasta privință.

Deci, suntem „vite cu fata umana”?

Sigur, depinde… e „după facultați”, cum spunea și Moromete.

Totuși, daca cumva sintagma naucitoare si animalizanta va indigneaza, atunci cand vă surprindeti acționand sau reacționând conform descrierii treziți-vă – inseamna ca „sunteti cu față umană”, dar totuși neputinciosi fata de instinctele dumneavoastra, ca si un animal.

Foarte mulți oameni sunt astfel.
chiar si ei, înșiși teoreticienii și practicienii manipularii omenirii (o buna parte dintre ei).

Ba chiar, mai mult, omul e în stare să pervertească aceste instincte și să se comporte într-un mod „subanimal” făcând sex cu o papusă gonflabilă sau cu semenii de același sex (în cazul bărbaților), mâncând mâncare mult mai multă decât are nevoie, adunând obiecte materiale mult mai multe decât i-ar trebui, chinuind si abuzând tocmai pe aceia pe care el ar trebui să îi protejeze si altele.

Prin urmare, chiar daca este o nemernicie, afirmația lor este adevarata, cât timp dumneavoastra nu sunteti hotarâți să vă controlați instinctele ca o ființă umană conștientă.

Este acest lucru posibil?

DA, ESTE PERFECT POSIBIL!

Pentru multi oameni se pot obține rezultate impresionante chiar și doar dacă doresc cu intensitate si reusesc performante remarcabile in acest domeniu.
Altii au nevoie de formare si antrenament.
Dar aproape toți au nevoie sa iasă din ignoranță și să stie ca acest autocontrol asupra propriilor instincte îi deosebește de animale și ca numai așa nu vor fi niște jucarii în mâna destinului sau a grupurilor feroce de coplanetari care vor dominatia asupra lui.

Vrei sa fii liber?
Trebuie să meriti!
Stăpânește-ți instinctele și fii conștient
(chiar daca uneori nu este ușor sau placut)!

Toate disciplinele spirituale autentice ofera instrumente eficace pentru elevarea spirituală a omului.

În opinia noastră, disciplina care explică cel mai clar și mai direct această necesitate si metodele prin care poate fi obținută aceast conștiență este Abheda Yoga, Yoga nondualistă a spiritualității în mijlocul vieții.

Artă și știință spirituală secretă și prigonită de mai marii zilei, cunoscută până nu demult doar de cei puțini inițiați pe baza meritelor spirituale sau pe baza influenței politice, această metodă, artă și știință spirituală permite controlul perfect al instinctelor și folosirea lor pentru evoluție spirituală.

Aproape nimic nu studiază direct cu atâta acuratețe cum poate fi elevat gradul de conștiență al omului și din această cauză, Abheda Yoga – Calea Inimii este o excepțională cale spirituală și o soluție esențială la flagelul acestui ev: dependența oamenilor de propriile instincte și vicii.

Exista aici regulile morale si etice yama și niyama, exista efortul spiritual transformator – tapas-ul, dar, mai ales, exista stara de conștiență cultivată în mijlocul vieții, în prezența căreia în mod spontan ne comportăm ca fiiințe înțelepte, nu ca ființe supuse instinctelor.
Și ar mai fi multe de spus, dar am vrea să rămânem macar cu aceasta ultimă idee: nu este suficient să ne închipuim că suntem conștienți, trebuie să ne și supunem unor practici directe care ne vor clarifica daca este adevarat sau nu și ne vor preciza cât de conștienți suntem.

Un gram de practică face cât tone de teorie!

In primul rând educația primită de la părinți și cea din școală poate fi adecvată să ofere copiilor acestă înțelepciune de a fi stăpânii propriilor instincte.
Apoi, desigur, pentru mijloace mai bune și rezultate superioare un profesor sau maestru de yoga ar fi necesar. Oricui.
Aproape nimeni nu este atât de capabil să nu aibă nevoie de progrese si aceste practici sunt oricui necesare, indiferent dacă este entuziasmat de yoga sau nu. Aici este cheia necesității acestei discipline și de aceea este aât de apreciată în întreaga lume.

Teoreticieni satanismului ar putea să nu aibă dreptate, este, de fapt, o alegere a fiecăruia dintre noi. Alternativa este sclavia, deci, alegeți conștiența!

Daca nu vreți ca „răii” să aibă dreptate, dacă nu vreți să fiți „vite cu față umană” sunteti invitați să vă trăiți viața conștient, vii și fericiți printr-o perspectivă spirituală asupra ei.

Abheda Yoga.
Succes!

Acharya Leonard , adanima.org, 23.01,2012