Asset 1

Sri Anandamayi Ma – citate

Sri Anandamayi Ma, a fost o binecunoscuta personalitate din spiritualitatea indiana, nascuta in Bengali in anul 1896. Ea a fost descrisa ca ,,cea mai perfecta floare pe care pamantul Indiei a daruit-o lumii”. Printre darurile cu care a fost inzestrata, se numara previziunea si vindecarile miraculoase. Paramhansa Yogananda a tradus numele de Anandamay ca ,, stare de bucurie permanenta”. Acest nume i-a fost dat de catre devotatii sai in anul 1920 pentru a descrie modul in care ei o percepeau ca fiind intr-o permanenta stare de bucurie si extaz divin.

Pe parcusrul intregii sale vieti si pana in anul 1982, cand s-a stins din viata, Sri Anandamayi Ma a calatorit in intreaga Indie, dar niciodata nu a stat mai mult de doua saptamani in acelasi loc. Multe ashram-uri si spitale din India ii poarta astazi numele, in semn de omagiu pentru ceea ce aceasta femeie sfanta a reprezentat pentru viata spirituala a Indiei.

Mai jos va oferim cateva extrase din sfaturile personale si sugestiile date de Sri Anandamayi Ma, catre discipolii sai, in diferite situatii. Ele reprezinta adevarate perle de intelepciune si contin o savoare a adevarului profund si a simplicitatii din care au izvorat .

,, Nasterea umana – nu inseamna in mod obisnuit sa te confrunti cu dorinta, pasiunea, durerea, suferinta, batranetea, boala si asa mai departe. Cu toate acestea este de datoria omului sa aiba in vedere ca el exista doar pentru Dumnezeu – pentru a-L sluji si pentru a-L realiza.”

,,A spune ,,nu stiu, nu inteleg” este doar ignoranta, este valul de ignoranta care cauzeaza agonia si nefericirea.”

,, Forta de caracter este cea mai mare putere a omului. Daca el o foloseste in relatiile sale cu lumea, va fi victorios in tot  ceea ce va intreprinde.”

,,Nu poti gasi Mama (Divina), pana cand credinta nu se va trezi in tine, si anume ca orice ar face o Mama, este cel mai bine pentru copilul Sau.”

,,Tot ceea ce se intampla este o expresie a gratiei lui Dumnezeu; cu adevarat totul provine din harul Lui. Ancorati in rabdare si indurand totul, respectati Numele Lui si traiti in bucurie”

 

 

Asset 1