Nimeni nu se poate sustrage influenței câmpurilor de forță subtile ale corpurilor cerești.

Un om înțelept caută să înțeleagă cum il poate afecta acest lucru sau cum poate sa il controleze.
Influența lunii este demonstrată științific și doar ignoranții sau răuvoitorii mai sustin că momentul de maxim al influenței lunii sau diversele ei faze nu ar avea importanță.

Totuși, astrele înclină dar nu obligă!

Deci o ființă conștientă poate, cu siguranță, să nu fie un mecanism receptiv la orice influență a corpurilor cerești.

Cum este posibil să fii tu însuți indiferent de influențe?
Prin trezirea sufletului: prin artă, prin iubire, prin meditație sau rugăciune…
Calea Inimii sintetizează și sistematizeaza aceste mijloace.

Fiți înțelepți … sau deveniți înțelepți!

Acharya Leonard
Societatea Academică AdAnima

…………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………..

Semnificaţiile esoterice ale Lunii Pline

În fiecare lună, fiinţele care populează planeta Pământ asistă la trecerea satelitului nostru natural, Luna, prin faza cunoscută sub numele de Lună Plină. Este momentul când, pentru un anumit interval de timp, Luna se află în opoziţie cu Soarele, primind de la acesta maximul de iluminare, ceea ce ne permite nouă, pământenilor, să ne vedem „astrul nopţii” în toată splendoarea sa.

Dincolo de implicaţiile astronomice şi ale influenţei Lunii asupra vieţii şi ritmurilor biologice ale fiinţelor de pe Terra, care sunt fenomenele energetice, subtile, şi aspectele de natură esoterică ale acestui moment?

În primul rând, este necesar să clarificăm durata acestei perioade de influenţă a Lunii Pline asupra locuitorilor Pământului: fiecare moment de Lună Plină posedă un maxim (când opoziţia Soare – Lună este perfectă, cu eroare de zero grade), iar perioada considerată esoteric a fi sub influenţa Lunii Pline cuprinde 18 ore înainte, respectiv după acest moment de maxim. Aşadar, ne aflăm sub influenţa directă a Lunii Pline cca 36 de ore. În general, pe calendarele astrologice sau în diferite alte surse de informare astronomică sau astrologică, se indică momentul de maxim al Lunii Pline – aşadar vom calcula singuri intervalul de influenţă al acesteia.

Desigur, pentru finţele înzestrate cu o sensibilitate deosebită, poate chiar cu capacităţi mediumice, Luna Plină îşi poate face simţită prezenţa chiar cu 1-2 zile înainte de intrarea în intervalul sus-numit de 36 de ore, efectele sale persistând pe o durată de cca 3 zile.
Pentru a înţelege modul cum Luna Plină ne influenţează organismul, psihismul, aspectele subtile, energetice ale fiinţei noastre, este suficient să extrapolăm semnificaţiile oculte ale acestui astru. Luna este simbolul feminităţii, al aspectului receptiv al fiinţei noastre, elementul pasiv, tainic, misterios, poarta de expresie a subconştientului, a capacităţilor mediumice. Aşadar, ea amplifică senzitivitatea în detrimentul raţiunii, al „focului mintal”, al discernământului şi capacităţii de control asupra manifestărilor propriei noastre fiinţe, atât la nivel fizic, cât şi psihic.

Prin urmare, perioada de influenţă a Lunii Pline este marcată de exacerbarea laturii emoţionale, de acutizarea activităţii latente a subconştientului şi inconştientului, de posibilitatea de a ne scoate la iveală sau chiar de a ne confrunta cu propriile „umbre”: frici, angoase, resentimente, dureri sufleteşti (pe care, poate, le credeam de mult uitate), etc.

În acest context, este evident că, pentru a integra armonios, cu succes fiecare asemenea perioadă a Lunii Pline, este foarte recomandabil să respectăm, cu înţelepciune, anumite exigenţe:

Ce să nu facem
1. Vom evita să luăm decizii importante, „grele”, în acest interval de timp. De asemenea, este recomandat să nu semnăm acte importante acum.
2. Vom urmări să cultivăm relaţii senine, echilibrate cu cei din jur. Dacă norii negri ai vreunui conflict încep să se arate la orizont, este mai bine să amânăm discuţia sau „confruntarea” până după momentul de Lună Plină.
3. Este foarte bine să ne hidratăm corespunzător, să ne odihnim cât mai bine, să nu facem excese alimentare, şi mai ales să ne abţinem de la consumul de alcool.
4. Nu ne vom expune, pe cât posibil la filme sau imagini ale unor scene de violenţă sau conflicte. Acestea sunt adevărate toxine pentru subconştientul atât de sensibil acum!
5. Din perspectivă esoterică, ocultă, este foarte recomandată abstinenţa sexuală completă. Orice formă de interacţiune sexuală nu face decât să amplifice anumite schimburi energetice, inclusiv cu diverse entităţi şi sfere de forţă din universul subtil, astral. Întrucât majoritatea covârşitoare a fiinţelor umane nu se poate lăuda cu un control desăvârşit asupra aspectelor subtile ale fiinţei lor, nu putem şti cine sau ce beneficiază de energia noastră fundamentală – forţa sexuală, creatoare. Nu este doar pură întâmplare creşterea în această perioadă a poluţiilor nocturne, a ejaculărilor precoce sau a unor forme necontrolate de canalizare a energiei sexuale, care astfel se pierde în mod lamentabil, cu anumite consecinţe asupra vitalităţii şi nivelului energetic al fiinţei în cauză!
6. Este bine să evităm călătoriile de orice fel, mai ales cele cu factor de risc (zborul cu avionul pe o vreme rea, şofatul pe distanţe lungi şi drumuri anevoioase, etc).


Ce să facem?
Intervalul temporal de acţiune a Lunii Pline este foarte propice pentru:
1. Orice activităţi spirituale, de exemplu: meditaţii, tehnici de lucru corporal, relaxare etc.
2. Plimbări în natură, în spaţii bine aerisite, echilibrante psihic şi fizic.
3. Odihnă activă: grădinărit, îngrijirea florilor de apartament, plimbări alături de animalul de companie etc. Apropierea mai mare de „fraţii noştri mai mici”, plantele şi animalele, are un efect profund regenerator şi echilibrant pentru fiecare fiinţă umană!
4. Studiu, în sensul cel mai cuprinzător: putem citi, reflecta asupra unor texte, putem învăţa ceva nou, putem redacta lucrări etc.
5. Operarea cu sugestii pozitive. Acestea se ancorează foarte bine în subconştientul devenit foarte activ!
6. Luna Plină este, în general, o perioadă în care putem avea mai multă grijă de noi înşine, cultivându-ne o stare de bine, de confort afectiv, mental, organic etc. Este un moment bun să ne ocupăm de „copilul nostru interior”, oferindu-i atenţie, tandreţe, iubire şi înţelegere. Dacă atenţia noastră exterioară nu este prea „în formă”, în schimb cea interioară este foarte activă. Merită să folosim aceste momente pentru a ne asculta „vocea interioară”, intuiţia superioară, pregătindu-ne pentru momentele propice luării unor decizii şi acţiunii în vederea transpunerii lor în practică.
7. Putem, de asemenea, „dialoga” cu entităţile de lumină: îngerii, ierarhiile de lumină, maeştrii înălţaţi, deva-şii, orice spirite benefice, şi putem să ne înălţăm eficient rugile către protectorii acestei planete: Iisus, Fecioara Maria, sau chiar către Dumnezeu Tatăl!

Este o eroare să considerăm Luna Plină ca un moment negativ, indezirabil sau având conotaţii neplăcute. În definitiv, este o perioadă astronomică şi astrologică stabilită în ciclurile naturale şi cosmice, care are atât avantaje cât şi dezavantaje. Cei înţelepţi se vor folosi de caracteristicile Lunii Pline, astfel încât să beneficieze la maxim de energiile acesteia, fără a-şi irosi vitalitatea, sănătatea şi pacea sufletului. Să remarcăm faptul că, dacă unii oameni se împiedică şi cad la pământ, alţii se ridică tocmai cu ajutorul pământului, şi merg mai departe!

Cu două zile înainte de perioada Lunii Pline, ambientul subtil al planetei noastre cunoaşte un moment de maximă înflorire a energiilor armoniei, echilibrului, frumuseţii şi fericirii. Sufletele se simt mai libere, oamenii comunică mai uşor, totul este mai firesc înscris în ordinea universală. După cum perioada de Lună Plină are o durată de cca 36 de ore, şi acest moment de maximă armonie universală are o durată aproximativ de aceeaşi lungime, devansat cu cca 48 de ore faţă de intervalul în care astrul nopţii ne arată faţa sa rotundă, în toată plenitudinea ei.

Acest moment magic poate fi, de asemenea, folosit în mod înţelept, pentru a cultiva relaţii armonioase, a ne întâlni cu fiinţa iubită, a demara proiecte sau acţiuni noi, menite să conducă la efecte evolutive. De remarcat că acest moment este mereu poziţionat pe Luna în creştere, deci energiile sale susţin tot ceea ce este menit să crească, să se dezvolte, să ne permită să ne bucurăm de roadele faptelor noastre. În aceste zile putem începe construcţia unei case, plantarea unor flori sau arbori, semnarea unor documente importante, putem începe o nouă relaţie sau putem da un nou start unei relaţii deja existente.

Suntem parte integrantă din marele sistem denumit Univers. Aici, totul este intercorelat, deşi aparent suntem un conglomerat de individualităţi. Şi pentru a trăi îndelung, în pace, fericire şi armonie, inima noastră trebuie să intoneze aceleaşi acorduri cu cele ale Inimii Universale…

Articol semnat de psiholog Aida Şurubaru
Societatea Academică AdAnima Bucureşti
www.adanima.org