Desprinderea regulată (săptămânală) de lumesc - Nivedana Mudra sau sabatul yoghin

Acharya Leonard14/11/2020
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

Dacă dorim să trăim Abheda - spiritualitatea în mijlocul vieții, Nivedana Mudra sau sabatul yoghin este, de fapt, o ofrandă de timp către tot ce avem mai sfânt și mai înalt.

Este un concept mai general care se referă la consacrarea unor resurse, preferabil în mod regulat, către profunzimile cele mai mari ale ființei noastre și ale Universului, de către omul care este integrat în mijlocul vieții, deci are multe activități firești, necesare.

Nivedana Mudra sau sabatul yoghin e o ștergere limitărilor, o purificare, un vârf de lance al existenței noastre.

Această atitudine interioară are două opțiuni, ce pot fi împreună sau separate:

  • pentru noi - ne oferim ofrandă pe noi înșine și gândurile, timpul nostru, energia noastră, desprinzându-ne de preocupările obișnuite și folosind timpul pentru a avansa sufletește și spiritual
  • pentru ceilalți, prin iubirea celor dragi și prin ajutorul oferit lor ca și ei să aibă o viață mai frumoasă și să fie fericiți; deci, în ideea de a avansa spiritual, dacă îi neglijăm pe cei dragi sau suntem indiferenți înseamnă că greșim din acest punct de vedere; desigur, trebuie să găsim o soluție înțeleaptă, dar e bne să ținem cont că dacă noi înșine nu avansăm, nu vom avea mare lucru de oferit celorlalți, pentru că cel mai important cadou din partea noastră pentru cei dragi poate veni doar din interiorul nostru.

Cum se face Nivedana Mudra pentru noi?

Este o atitudine interioară în care dăruim activ orice cunoaștere, orice energie, orice gând, orice acțiune pentru transformare și creștere spirituală și, de obicei, înseamnă o retragere spirituală mai lungă sau mai scurtă.

Avantaj: prin Nivedana Mudra sau sabatul yoghin putem recupera sau completa în mod fericit practica noastră spirituală din ultimul timp (de exemplu, din ultima săptămână.

Pentru o persoană care urmărește amplificarea unui sens profund în viața sa, Nivedana Mudra sau sabatul yoghin se poate realiza in următoarele moduri, care pot fi dezvoltate, (ele putând fi, desigur, mult mai multe):

  • o zi pe săptămână să ne deconectăm de celelate activități obișnuite și să realizăm exclusiv, intensiv și extensiv tot ce știm noi și ne poate transforma sau înălța:
  • yoga energetică și meditație în primul rând, rugăciune, iar dacă acestea nu ne sunt accesibile
  • studiu fundamental, artă, literatură inspirată, filme motivante și întăritoare (preferabil, însă, yoga energetică și meditație în primul rând, rugăciune) ;
    În ce zi a săptămânii? – nu contează, în opinia noastră, numai să fie o zi consacrată pentru spiritualitate sau dezvoltare personală și trans-personală;
  • o zi pe lună cel puțin
  • un număr de zile consecutive odată sau de mai multe ori pe an
  • retrageri spirituale intense de mai lungă durată.

În opinia noastră, în diversele religii Sabatul religios a fost greșit înțeles ca zi de odihnă.

De multe ori, a sta pur si simplu, nu generează nici măcar regenerarea trupească.

Se spune că însuși Dumnezeu se odihnește de sabat.

Aceasta nu înseamnă că „stă degeaba”, ci că se orientează spre vidul mental transcendent, care este viu și activ, dar în alt mod decât ne așteptăm când ne gândim la el.

Marele secret

Deși sabatul înseamnă o întrerupere a activităților lumești, acestea nu suferă ci se împlinesc prin Nivedana Mudra.

Această Mudra este un secret practic:

avansând cu „vărful de lance”, viața noastră se schimbă în bine și pentru restul timpului.

Acharya Leonard
Acharya Leonard

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

  „ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard
Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross