Puterile deosebite, paranormale sau nu, vin de la Dumnezeu sau de la Satana?

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
19.02.2008
text de 
4 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
19.02.2008
 - text de 
4 minute

Uneori am tot felul de vise premonitorii si tot felul de intuitii, senzatii stranii si mi-am spus sa nu le bag prea mult in seama....Citisem undeva despre parintele Paisie si cativa oameni care-l cunoscusera si cateva marturii de-ale lor care m-au pus oarecum in dubii.
Cum imi pot da seama daca anumite...sa le zicem puteri....sunt de la Dumnezeu si nu din alta parte?....Caci daca ar fi sa ne luam dupa principiul contrarilor care sta la baza lumii, asa cum exista si bine si rau, tot asa dupa cum exista Dumnezeu ar trebui sa existe si celalalt....de unde imi pot da seama cand e unul si cand e celalalt?
Fiindca dupa cum se stie si cel rau are puteri si le poate aparea oamenilor chiar si sub forma unui inger de lumina, se poate camufla in lucruri frumoase, bune pentru a ispiti oameniii...

Si de ce oamenii bisericii sunt atat de inversunati impotriva celor din orient, care practica yoga si altele asemenea si mai ales impotriva marilor yoghini spunand ca lucreaza cu necuratul?

Lumea e intr-adevar plina de ispite si de multe ori simt care ar fi in mine si altcineva sau altceva care incearca sa ma abata de la calea pe care trebuie sa o urmez...Cum imi pot da seama de care parte trebuie sa ascult, care e binele si care e raul...si daca e prezent in mine si raul cum pot sa scap de el?(Elena S.)

Răspuns Abheda:
De-a lungul timpului, orice cale spirituala autentica a decazut atunci cand conducatorii ei nu mai practicau ceea ce ii invatau pe altii...
Sau, mai precis, cand actiunea lor nu era dublata de o realizare personala a celor ce erau transmise.
Si, uite asa, s-au produs majoritatea aberatiilor in domeniul fraternitatilor, partidelor, gruparilor, miscarilor, curentelor, religiilor etc.

Desigur, cei care apoi doar vorbeau, fara o acoperire precisa a vorbelor cu fapte, se temeau de cei care ar putea avea diferite realizari care pot transcende, in felul acesta, domeniul lor de competenta...

Despre diferitele aspecte ale realizarii spirituale care sunt atribuite de cei mai multi oameni ai bisericii diavolului...ei bine, de obicei sunt doar minciuni si exemple de frica dogmatica de ceea ce ar sti sau ar putea altcineva decat cel investiti.

Să uitam ca papa de la Roma se considera ca este urmasul direct al sfantului Petru si reprezentatul lui Iisus pe Pamant, iar in aceasta ipostaza el spune sau spunea ca ar trebui considerat infailibil (!) (aceasta nu este o argumentatie in sensul ca a fi crestin catolic ar fi gresit, ci este doar o fisura prin care "fumul Satanei" a patruns de multe ori) .

Erau vremuri cand asa-zisa inchizitie catolica te ardea pe rug daca citeai Biblia. Oare de ce?
.....................................

Cum iti poti da sema ca anumite puteri iti vin de la Dumnezeu si nu de la diavol?
In primul rand conteaza cum ai obtinut aceste puteri.
Daca ele au fost obtinute printr-un pact cu entitati inferioare sau prin diverse sacrificii si ritualuri indreptate spre astfel de fiinte pentru a le castiga "generozitatea", e de asteptat sa nu obtii lucruri bune in urma unui astfel de demers. Aici e simplu.

Daca anumite perceptii de indeamna sa faci fapte nespirituale sau sa incalci liberul arbitru al cuiva, chiar si sub justificarea ca ii faci bine, fara ca el sa vrea aceasta - este sigur gresit.

Daca, fara sa stii de ce, constati ca, de la un timp, incepi sa ai anumite perceptii, desigur ca nu ai cum sa stii precis de unde vin. Poti sa te rogi sa afli cu precizie acest lucru, dar nu este foarte necesar. De ce ?
De obicei, astfel de aspecte reprezinta coborari ale gratiei divine, cadouri pentru persoana respectiva sau fructe ale unor eforturi spirituale realizate intr-o alta viata(sau din viata aceasta, atunci cand este cazul).

Nu prea des, diavolul poate si el sa sustina astfel de fenomene in fiinta cuiva, dar face aceasta cu dificultate, prin consum de energie propriu (Dumnezeu nu consuma nimic, el poate oferi cantitati infinite instantaneu). In aceasta situatie, diavolul urmareste ceva specific, ceva de natura lui.
Dar depinde de tine sa nu ii faci jocul.
Daca respecti strict virtutile spirituale, daca nu incalci legile morale si etice - nu este nici o problema. Nu cutitul este de vina pentru crime, ci mana care il manuieste. Cutitul poate fi foarte bine folosit pentru a taia painea sau pentru a a sculpta o statuie minunata...

Deci, nu accepta niciodata sa faci "crime", fie cu clarviziunea, fie cu inteligenta, vorba, mana, sau in alt mod. NU conteaza care. Sau daca este un instrument normal sau paranormal.

Nu conteaza nici daca respectivele puteri vin direct de la Dumnezeu, chiar, fiindca majoritatea a ceea ce putem vine direct de la El, dar oamenii fac cu aceste abilitati lucruri rele sau bune.
Fiindca depinde, de fapt, de ei si nu de sursa puterii...
.................................................
Si atentie la orgoliu, fiindca daca nu esti umila in Sinea ta, acesta poate sa creasca si sa faci, aici, jocul Satanei, situatie in care de vina nu este clarviziunea sau alte puteri, ci tu, cea care ai permis sa actionezi din orgoliu pentru orgoliu...
.............................
E adevarat, diavolul poate apare sub forma unui inger de lumina si poate sa fie exceptional de abil in argumentatiile sale.

Atata doar ca, de obicei, este vizibila directia de actiune, deoarece urmareste ceva in directia de a nu mai progresa spiritual, de a nu mai realiza eforturi de transformare interioara, de a permite sa iti cresti egoul, sau de a incalca liberul arbitru al cuiva.

Poti sa nu ai abilitatea de a constata acestea si poti sa te rogi la Dumnezeu sau o alta putere divina (ingeri, etc) sa te ajute sa discerni, dar, daca chiar si Dumnezeu doreste sa te testeze, atunci va trebui, o vreme, sa mergi pe cont propriu...
......................................
Ghidarea cuiva care a obtinut succese in directia care te intereseaza poate fi foarte utila...Desigur, depinde daca gasesti pe cineva potrivit si daca tu esti in stare sa iti dai seama de asta.
................................
A, si mai trebuie mentionat ceva. Exista, insa , multi oameni ai bisericii cu realizari spirituale deosebite si care au har si care, datorita darurilor interioare pe care le-au obtinut, vad lucrurile clar. E adevarat ca, dincolo de un anumit nivel spiritual, toti inteleptii vorbesc la fel, deoarece exista o unica realitate divina....
.............

Leo Radutz
19 februarie 2008
.........................................

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross