Asset 1

Puterea gândului de a crea şi de a recrea corpul fizic cu ajutorul minţii- exemplificată magistral de dr. Joe Dispenza ("What the bleep do we know?")

brain

Interviul este publicat în engleză pe http://www.consciousmedianetwork.com/home.htm, iar traducerea a fost realizată de Viorica Mocanu.

Doctorul Joe Dispenza este unul dintre cei mai populari protagonişti ai filmului „What the bleep do we know?”, unde expune inspiratul punct de vedere despre „Cum să-ţi construieşti ziua într-un mod pozitiv”.
Va spunem aceasta pentru că aceasta mărturie a sa despre
puterea de a crea şi de a recrea corpul fizic cu ajutorul minţii
ar trebui să fie cel putin aceptabil de sigură.

Dar cunoaşterea sa despre creier trece mult dincolo de acele scurte secvenţe din film.

Doctorul Joe Dispenza ne explică în acest interviu cum lucrează substanţele chimice în creierul nostru, menţinându-ne în vechile obiceiuri şi modele comportamentale şi ce poate fi făcut pentru a depăşi aceste tipare.

El ne explică mecanismul mental care ne ajută sau ne afectează şi, de exemplu, care este motivul pentru care proliferarea jocurilor video violente este un pericol pentru societate.

Redăm, în continuare, o parte din interviul publicat pe http://www.consciousmedianetwork.com/home.htm şi tradus în română de

Mocanu Viorica

„Î: Ştiţi despre ce vorbiţi, deoarece aţi avut o experienţă în viaţa dumneavoastră care v-a forţat să faceţi eforturi pentru a vă recupera propria sănătate. Puteţi să ne vorbiţi despre asta?
R: Aveam 26 de ani şi locuiam în sudul Californiei. Participam la un concurs de triatlon şi când mă îndreptam cu bicicleta către o intersecţie, un organizator mi-a făcut semn să virez. Eu am făcut-o fără să mă asigur şi în acel moment a trecut o maşină care „mi-a mâncat” bicicleta şi a încercat să „mă mănânce” şi pe mine.
În urma accidentului am avut 6 vertebre fracturate în coloană, multiple fracturi, fragmente osoase în măduva spinării şi câteva vertebre într-o stare foarte proastă. Medicii mi-au pus un diagnostic destul de grav, nu credeau că voi mai merge vreodată şi mi-au recomandat o intervenţie chirurgicală complexă, în care să-mi introducă o tijă pe toata lungimea coloanei, pentru a o susţine. Mi-au spus că trebuie să port ghips cel puţin jumătate de an. După ce am ascultat opinia a 4 chirurgi eminenţi, am luat decizia să nu mă operez, ceea ce i-a făcut să creadă că mi-am pierdut minţile. Nu puteam să-mi imaginez cum voi trăi restul vieţii cu un handicapat.
Am trecut de la modul meu de viaţă modern: dinamic, cu viaţă socială, cu o carieră, conducând maşini sport, etc, la cu totul altceva, fiind imobilizat la pat, stând cu faţa în jos.

Principiul în care credeam atunci şi încă cred şi acum este că puterea care a creat corpul vindecă corpul. Momentul în care am luat decizia a fost critic, deoarece a trebuit să cred cu adevărat că pot aplica acest principiu, astfel încât să trec de la filozofie la aplicarea practica, încât să văd dacă pot crea unele efecte în corpul meu. Nu mai aveam nimic altceva de făcut.
Am luat două decizii:
Prima: nu voi lăsa să treacă nici un gând fără să-l verific.
A doua: dacă cred în această putere, poate că pot să creez o relaţie cu ea, să interacţionez cu ea, să-i dau un model, nişte instrucţiuni.
Zilnic, timp de 2 ore dimineaţa şi 2 ore seara re-cream în mintea mea fiecare vertebră în parte. Acesta era planul pe care doream să-l vadă subconştientul. Când mintea mea se ducea câtre un gând, o frică, o temere, un simţământ, sau la întâmplare, începeam totul de la început. O vigilenţă absolută. După câteva săptămâni procesul a devenit mai uşor. Când am reuşit să creez acea imagine în întregime, fără nici un alt gând care să mă distragă, era ca şi cum am atins ţinta, ceva era la locul lui. Şi am fost atent la asta!
După o perioadă, am început să observ nişte schimbări şi procesul a devenit din ce în ce mai uşor, durând din ce în ce mai puţin timp. Ce nu ştiam în acel moment era că îmi cream noi legături în creier. Când am început să observ schimbările măsurabile în corpul meu – referitoare la durere, senzaţii fizice – ştiam că realizasem ceva.
În zece săptămâni şi jumătate m-am întors la birou, la munca mea, aveam pacienţi, mergeam, nu aveam nici un ghips şi nu făcusem nici o operaţie.
În acea perioadă, în nopţile în care nu puteam să dorm, am făcut o înţelegere cu mine: dacă voi fi în stare să merg din nou, atunci voi studia toată viaţa mea conexiunea dintre minte şi corp şi conceptul de minte mai presus de materie.”

Asset 1