Postura iluminării – tehnică simplă cu efecte profunde

 

Se spune că însuși Buddha s-a iluminat utilizând această metodă, practicând aceeastă postură sub arborele Boddhi, unde se afla în retragere spirituală continuă, până la obținerea iluminării spirituale.

Denumirea exprimă clar valențele spirituale ale tehnicii.

Postura iluminării este denumită în sanscrită Prarthanasana. Este un exemplu de practică simplă ce se poate realiza pe perioade mari de timp, având efecte notabile.

Această tehnică poate fi realizată fără nici un alt element ajutător, fără exerciții pregătitoare, oricând, chiar dacă tocmai am mâncat o masă copioasă sau dacă suntem în mijocul pregătirilor pentru un examen.

Efectele tehnicii

Dacă este practicată corect și intens, postura iluminării ne oferă posibilitatea de a gusta puțin din minunatele efecte ale practicilor yoghine autentice de la Abheda Yoga.

Totuși, la curs putem beneficia de mult mai multe explicații inițiatice secrete și de inițierea autentică. Aceasta ne oferă o eficiență mult mai mare în practică.

Efecte:

  • Amplifică puterea de interiorizare.
  • Este o poziție foarte potrivită pentru a ne ruga sau a ne înălța spiritul.
  • Poziționarea mâinilor ca în postura Iluminării poate fi folosită și atunci când suntem în poziție de meditație, pentru a ne ușura intrarea și menținerea în diferite forme de meditație, având și în această situație efecte importante, deși nu beneficiem de poziția în picioare.

Tehnica de execuție

Avem ca fundal o stare de interiorizare.
Închidem ochii, apropiem picioarele, cu tălpile paralele (fără să se atingă), menținând corpul drept, cu coloana vertebrală dreaptă.

Unim palmele și, astfel unite, le presăm pe piept, sub scobitura de la baza gâtului, cu o forță constantă. Aceasta este, de fapt, Atmanjali Mudra. O mudră minunată ce poate fi practicată în orice poziție de meditație, asa cum putem vedea și în prima fotografie din articol.

Lăsăm deoparte grijile și preocuparile zilei, urmărim să fim prezenți (cu mintea și sufletul) și să ne raportăm la o stare de sacru, de sfințenie, ca și cum am fi într-un templu.
Ne focalizăm asupra stării cu intensitate, amplificând-o.

Menținem postura minim 2 minute.

Erori frecvente:

-palmele nu sunt pozitionate strict pe stern ci sunt ținute în aer, la o anumită distanță de piept
-desconsiderarea valorii posturii datorită aparentei sale simplități
-lipsa de focalizare interioară, conform indicațiilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top