Poarta catre spirit este in inima?

 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  DA, poarta catre spirit este inima…
  Pentru a progresa nu e obligatortiu sa traim si sa experimentam, dar pe Calea Inimii, viata potenteaza evolutia spirituala si o sustine…

  Nu este vorba de inima de care vorbesc poetii, indragostitii, artistii…
  In Calea Inimii, cuvantul inima desemneaza o notiune speciala .
  Este vorba de o esenta, un „miez”, atat al existentei cat si al constiintei, si este, cel mai des, intalnita in cadrul perspectivelor nondualiste, din care cea mai avansata consider ca este shivaismul (sau shaivismul) din Cashmir. Acest miez este in stransa legatura si chiar identitate cu sufletul (pentru inceput) si apoi cu Constiinta Suprema Individuala sau Sinele Suprem Atman. Superior acestui nivel este Dumnezeu Tatal sau Aham.

  Mintea (mai agera sau mai putin) sau asa-zisa ratiune, desi la inceput nu tradeaza acest aspect, este doar un instrument aflat in mina constiintei sau a sufletului. Din aceasta cauza ea nu poate avea o existenta de sine statatoare si nici dorinte, scopuri, revelatii s.a..

  Ai dreptate, pentru a progresa nu ar fi neaparat necesar sa experimentam. Exista posibilitatea deloc simpla a retragerii si negarii lumii senzoriale si a focalizarii unilaterale pe anumite procedee si tehnici care, realizate cu consecventa si intelepciune, vor induce, in cele din urma, efecte spirituale autentice si chiar realizarea ultima.

  In afara de necesitatea unui maestru al caii repective care sa fie autentic si priceput mai este necesar ca discipolul sa aiba afinitati pentru aceasta metoda a negarii, („Neti, neti – nici aceea , nici aceeea (nu este real)” ).Calea acesta poate avea o mare eficienta si aceasta a fost demonstrat, in timp, atat in crestinism cat si in alte doctrine asiatice si indiene.

  Exista, insa, o perspectiva care consider ca reprezinta, de fapt, viitorul omenirii si care reveleaza faptul ca viata nu este necesar sa fie negata, ci traita plenar, iar rolul sau este chiar acela de a induce Revelatia Suprema. Depinde de cum o intelege fiecare, de atitudinea si nivelul sau de constienta , fiindca „frumusetea este in ochii privitorului”.

  Perspectiva este, in acest caz, „si aceasta…, si aceasta…„.

  Deocamdata aceasta explicatie este doar un plan general, dar cunoscand mai mult, putem intelege mai mult. Ar fi simplu si bine sa iti pot transmite in cateva fraze solutia si ea sa fie si eficienta.
  Din pacate nu este posibil atat de usor si chiar si cand o vei primi, este nevoie sa o folosesti pentru a vedea rezultate. Totul este , de fapt, in noi si la indemana, dar tot in noi sunt si propriile „garduri”…

  yinyang.gif

  Leonard Radutz
  Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine

  ………………………………………………….

  adanimatitude-m.jpg

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...