David R. Hawkins M.D., Ph.D. este recunoscut în toată lumea ca un învățător important al Căii Iluminării. Experiența să cuprinde mai bine de 50 de ani de practică psihiatrică. El a fost totodată un cercetator recunoscut în domeniul naturii conștiinței umane, opera să incluzând numeroase cărți care au fost traduse aproape în toata lumea.

În cartea sa „Putere versus Forță” care a fost tradusă și în limba româna la editura Cartea Daath, David Hawkins prezintă pentru prima dată harta a nivelurilor de conștiință umană, denumită și „Scala Conștiinței” sau „Piramida Conștiinței”.

Pentru elaborarea acestei hărți, el a folosit  kinesiologia aplicată pentru a măsura nivelul vibrațional al ființelor umane. Această cercetaree a constituit și teza să de doctorat devenind astfel cunoscută în întreaga lume.

Conform acestei scale a conștiinței, fiecare nivel de conștiință coincide cu anumite comportamente și percepții umane despre viață și Divinitate. Numerele acestei scale reprezintă corelari logaritmice (adică frecvențe vibraționale măsurabile pe o scală care crește până la puterea a 10-a) ale nivelelor de conștiință umană și corespondentul acesteia în realitate.

Iată cum a cartografiat David Hawkins conștiința umană:

Nivelurile distructive

Rusinea: Sub 30 – La acest nivel, emoția predominantă este umilința. Aici se regăsesc cele mai multe gânduri de suicid. Foarte multe persoane victime ale abuzului sexual se află la acest nivel.

Vina: 30-50 – Nu prea departe de rușine se află nivelul vinei. Când cineva este blocat la acest nivel, sentimente de joasă stimă de sine și inabilitatea de a-i ierta pe ceilalți sunt comune.

Apatia: 50-75 – Este nivelul disperării, al lipsei de speranță; este nivelul care predomină printre oamenii fără adapost sau cei care trăiesc în sărăcie. La acest nivel, persoana a abdicat la situația să curenta și se simte incapabilă să faca ceva pentru sine sau pentru cei din jurul său.

Amărăciunea: 75-100 – Mulți idntre noi am trecut prin astfel de etape ale vieții când ne-am simțit îngrozitor de nefetriciți din cauza unor tragedii întâmplate în viața. Totuși, dacă această stare te domină, ca nivel al conștiinței tale, sfârșești prin a-ți trăi viața având constante sentimente de regret și remușcări. La acest nivel simți că toate oportunitățile te-au ocolit. Te simți o persoană ratată…

Frica: 100-125 – Oamenii care trăiesc sub regimuri dictatoriale sau cei care sunt implicați în relații abuzive se află la acest nivel. Aici se manifestă paranoia, neîncrederea, impresia că toata lumea vrea să iti facă rău. Suspiciunea și defensivitatea.

Dorința: 125-150 – Dorința este unul dintre factorii motivanți la nivelul întregii societăți. Chiar dacă dorința poate provoca schimbarea, efectul revers este acela că înrobește apetitul indivizilor.

Furia: 150-175 – Dorințele neîmplinite duc către furie și frustrări. Aceste sentimente ne fac uneori să vrem să depășim acest nivel, alte ori, indivizii rămân aici perioade îndelungate din viața lor.

Mândria: 175-200 – Potrivit Dr. Hawkins, majoritatea oamenilor trăiește sub acest nivel. Este nivelul către care aspiră majoritatea oamenilor. Sunt oameni care ajung să se simtă bine numai dacă au atins faima. Cu toate acestea, este un sentiment fals-pozitiv, pentru ca această stare de bine depinde de condiții externe. De asemenea este sursa rasismului, naționalismului, fanatismului religios, etc.

Nivelurile constructive

Curajul: 200-250 – Este nivelul împuternicirii. Este nivelul unde individul nu mai ia energie vitala de la cei din jurul sau. Curajul îți arată că nu ai nevoie de condiții externe pentru a-ți desfășura viața în mod optim. La acest nivel, individul își dă seama că el singur este responsabil pentru eșecul sau succesul său, pentru propria evoluție și pentru tot ceea ce i se întâmplă. Este ceea ce ne face umani: conștientizarea faptului că putem alege ce fel de răspuns dăm în fața unui stimul venit din exterior.

Neutralitatea/ Încrederea: 250-310 – Este nivelul felxibilității. să fii neutru înseamna să nu fii atașat de rezultatele întâmplărilor. La acest nivel, individul este mulțumit cu viața sa și cu situația sa și pare să nu aibă destulă motivație pentru auto-îmbunătățire și evoluție. Individul realizează posibilitățile dar nu face sacrificiile necesare pentru a ajunge la un nivel mai înalt.

Optimismul: 310-350 – Acești oameni din jurul tău care sunt mereu optimiști – este de fapt nivelul lor de conștiință. Ei văd viața ca pe o mare imensă de posibilități. Nu se complac în situații și nu se plâng. Se străduiesc să dea tot ce e mai bun și au o voință de fier.

Iertarea: 350-400 – Dacă curajul reprezintă conștientizarea faptului ca tu însuți ești sursa experiențelor vieții tale, aici este nivelul unde conștientizezi că tu devii creatorul acestor experiențe. Este momentul când reușești să îți trezești potențialul prin acțiune. Este momentul când îți pui idealuri și te auto-depășești, trecând de limitări ce le aveai în trecut. Este momentul când conștientizezi că poți prelua controlul asupra vieții tale. Cei care trăiesc la acest nivel de vibrație duc la bun sfârșit orice lucru început și nu au frică de eșec.

Nivelul Înțelegerii: 400 – 500 – Nivelul știintei, al medicinei, al dorinței pentru cunoaștere. Setea de cunoaștere este mereu de nestăvilit pentru acești oameni. Sunt oameni care nu își irosesc timpul cu activități care nu le hrănesc această nevoie. Acești oameni au nevoie să analizeze și să vadă viața și experiențele lor din exterior. La acest nivel poate surveni și un eșec pentru că acești oameni nu reușesc să separe subiectivul de obiectiv și uneori par să rateze esența. În mod paradoxal, la acest nivel pot surveni blocaje care nu permit trecerea către un nivel mai înalt de conștiință.

Fericirea: 540-600 – Acesta este nivelul atins de sfinți și persoanele avansate la nivel spiritual. Pentru ei, dragostea devine necondiționată și astfel, acest sentiment este urmat de mulțumire și fericire constantă. Nicio tragedie sau eveniment nu poate să destabilizeze o persoană care traiește la acest nivel de conștiință. Ei par să inspire și să îi infuzeze pe toți cei din jurul lor. Viața lor este în completă armonie cu dorința divină și fructele acelei armonii sunt exprimate în fericirea cu care aceste persoane trăiesc pe Pământ.

Pacea 600 – 700 – Pacea este obținută într-o viață în care ne abandonăm complet Creatorului sau mai bine-zis existenței. Este locul pe care Hawkins îl numește iluminare. Aici, linistea și nemișcarea minții este atinsă, permințând revelații constante. Doar 1 din zece milioane de oameni reușește să ajungă la acest nivel.

Iluminarea: 700 – 1000 – Acesta este cel mai înalt nivel al conștiinței umane. Au ajuns aici personaje care au marcat fără echivoc istoria umanității: Iisus, Buddha, Krishna, etc.

 

Fiecare nivel de conștiință coincide cu anumite comportamente și percepții umane despre viață și Divinitate. Numerele acestei scale reprezintă corelări logaritmice (adica frecvențe vibraționale măsurabile pe o scală care crește până la puterea a 10-a) ale nivelelor de conștiință umană și corespondentul acesteia în realitate.

Dr. Hawkins spune că există doua mari bariere spirituale la nivelul 200 și 500, 200 – fiind nivelul curajului. Acest nivel reprezintă o schimbare radicală, profundă – o trecere de la un comportament distructiv, care rănește, către o viață integră.

În acest moment, 78% din populația lumii se află sub acest nivel semnificativ. Capacitatea distructivă a acestei largi majorități face ca întreaga umanitate să fie ținută la un nivel foarte scazut al conștiinței, cei 22% dintre oamenii care trăiesc conștient neputând să facă o diferență. 

Totuși, trebuie să reținem un aspect important pe care Dr. Hawkins iî scoate în evidență în cartea sa. Fiindcă această scala a conștiinței este logaritmică, o persoană care a ajuns la nivelul 600, contrabalansează negativitatea a 10 milioane de oameni care se află sub nivelul 200!

Nivelului cheie 200, îi corespunde o energie vibrațională de 40 mhz. Trebuie să învățăm să ne ferim de vibrații scăzute, mai mici de 40 mhz, care contribuie la o stare generala de rău și nefericire.

Urmatoarea mare bariera să afla la nivelul 500  Nivelul Iubirii. Iubirea, în acest context reprezintă o modalitate de a exista. Potrivit Dr. Hawkins, motivul pentru care acest nivel este atat de greu de atins este acela că egoul nostru își are rădăcinile în corpul nostru fizic și nu în cel spiritual, care se manifestă atunci când ajungem la nivelul 500 și peste.

Doar 4% din populația lumii a atins acest procent. Acest nivel denotă o trecere către domeniul spiritualității, o lume nonlineară și lipsită de forme.

Geniile care au trăit pe Pământ cum ar fi Aristotel, Newton, Freud, Marie Curie sau Einstein se plasau în jurul nivelului 499.

Nivelul de conștiință al unei persoane rămâne mai degrabă neschibat pe parcursul vieții. Emoțiile vin și pleacă, precum norii, dar nivelul de conștiință al unui individ este guvernat de câmpuri de energie specifice ce nu se schimbă în general, decât dacă intervine o auto- conștientizare din partea individului respectiv. O persoană se poate schimba în mod radical și poate să treacă către niveluri ale conștiinței superioare, dacă iși dorește acest lucru.

Sursa:http://www.garbo.ro