ONU a declarat in mod oficial ziua de 21 iunie drept Ziua Internationala Yoga!

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
02.01.2015
text de 
2 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
02.01.2015
 - text de 
2 minute

O informatie foarte pretioasa pentru toti cei care practica yoga, si nu doar pentru ei, este aceea ca in luna decembrie 2014, Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a declarat data de 21 iunie a fiecarui an drept Zi Internationala pentru Yoga, adoptand o masura propusa de premierul indian Narendra Modi, care a spus ca yoga permite oamenilor "sa descopere sensul de unitate cu sinele, lumea si natura".

Adunarea Generala a ONU, compusa din 193 de membri, a aprobat prin consens o rezolutie care stabileste o zi pentru celebrarea acestei practici antice, masura ceruta de Narendra Modi, in luna septembrie 2014, in timpul discursului sau inaugural in fata organizatiei mondiale.

“Yoga nu trebuie sa fie doar un exercitiu fizic pentru noi, ea ar trebui sa fie un mijloc de a ne conecta cu lumea si cu natura”a spus Modi cu ocazia discursului sau la ONU. “Ea ar trebui sa produca o schimbare in stilul nostru de viata, sa creeze mai multa constientizare in noi insine, si chiar sa ne ajute sa combatem schimbarile climatice.”

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a declarat ca Ziua Internaționala pentru Yoga va aduce in atentie beneficiile holistice ale acestei practici.

"Yoga poate ajuta la rezistenta in fata maladiilor care nu pot fi comunicate. Yoga poate aduce laolalta comunitatile, intr-o maniera incluziva care genereaza respect. Yoga este un sport care poate contribui la dezvoltare si la liniste. Yoga poate chiar sa ajute oamenii in situatii de urgenta, pentru a gasi un mod de a scapa de stres", a spus Ban Ki-moon.

 

Sursa: http://www.gandul.info/international/onu-a-declarat-data-de-21-iunie-drept-ziua-internationala-pentru-yoga-13717222

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross