Se pare că un yoghin de 83 de ani din India a petrecut mai bine de 70 de ani fără să bea apă şi fără să mănânce.
Yoghinul Prahlad Jani a fost internat într-un spital din Ahmedabad pentru o serie de teste medicale şi observaţie 24 de ore din 24.

Acesta nu este singurul caz uimitor care este constatat chiar și de știință în care un om poate trăi fără apă și mâncare. Printre cele mai cunoscute este călugărița germană Therese Neumann, care, în afara de faptul că nu mânca, pierdea regulat până la doi litri de sânge, atunci când pe corpul ei se manifestau stigmatele cristice, fără ca prin aceasta să aibă probleme de sănătate.

Printre din ce în ce mai numeroasele cazuri în care anumiți oameni nu mai au nevoie de hrană fizică, un caz interesant este cazul femeii în vârstă din India întâlnită de maestrul Paramahamsa Yoga, care de asemenea nu mai avea nevoie să mânânce pentru a trăi.

Ea a povestit, însă, că maestrul care a inițiat-o în procedeul secret i-a impus să nu îl divulge, deoarece Creatorul dorește ca majoritatea ființelor de pe Pământ să aibă nevoie de hrană, pentru ca procesul procurării ei să îi supună la multe teste și să îi ajute să se transforme și să evolueze spiritual.

Aceasta este perspectiva autentică a vieții trăită a o cale spirituală a aceluia care înțelege că a trăi este important, dar determinant este cum trăiești.

Prahlad Jani, originar din Gujarat, spune că o zeiţă l-a binecuvântat când avea opt ani şi de atunci trăieşte fără mâncare.

„Aceste observaţii vor aduce puţină lumină asupra supravieţuirii omului în condiţiile lipsei de apă şi hrană”, a declarat dr G. Ilavazahagan, directorul Institutului naţional de Apărare, secţia fiziologie. Testele medicale ar putea ajuta la „elaborarea unor strategii de supravieţuire în cazul unor catastrofe naturale, al unor condiţii extreme de stress sau al unor misiuni spaţiale pe Lună sau Marte”, a spus specialistul.

Ascetul va fi scanat prin imagistică cu rezonanţă magnetică (IRM). Activitatea creierului şi a inimii îi va fi măsurată cu electrozi şi va fi supus şi unor analize de sânge.

Institutul in care este internat yoghinul face parte din organizatia de cercetare si dezvoltare a Ministerului indian al Apararii, care a fabricat, in 2009, grenade umplute cu ardei iute, folosite pentru indepartarea manifestantilor.

Testele vor dura între 15 şi 20 de zile. De când este în spital, ascetul n-a băut nicio picătură de apă, nu s-a hrănit şi n-a mers la toaletă, fiind supraveheat atât cu pază umană cât și cu camere de luat vederi.

„La scanare ar trebui să înţelegem care este energia care-i permite să trăiască”, a spus medicul citat, precizând că soldaţii ar putea beneficia de rezultatele analizei capacităţii de supravieţuire a ascetului.

„Jani spune că meditează ca să aibă energie. Soldaţii noştri nu vor putea medita, dar ne-ar plăcea totuşi să ştim mai multe despre om şi corpul lui”, a adăugat el. Rezultatele urmează să fie cunoscute peste două luni.

În camera sa de la spital au fost instalate două camere video, care funcţionează 24 de ore din 24 şi o cameră mobilă îl urmează când iese din salon, explică neurologul Sudhir Shah, care face parte din echipă.

Yoghinul afirmă că primește o hrană subtilă inviziblă ce apare în interiorul corpului său în zona de deasupra tablei osoase a palatului – ”în cerul gurii”.

Este așa-numitul centru secret energetic (pe care îl are oricine) ce are numele de Soma Chakra sau ”luna” subtilă, iar la nivel fizic chiar apare o secreție fluidă care, în mod obișnuit ajunge în stomac.
Dacă, însă, acest fluid numit soma sau nectar divin nu ajunge în stomac ci este preluat într-un mod oarecare (de exemplu la nivelul limbii), el produce anumite efecte neobișnuite: meditație profundă, regenerare, reîntinerire.

Putem constata, astfel, că nu materia ne ține în viață, ci energia pe care o accesăm prin rezonanța care se produce în ființa noastră datorită faptului că mâncăm.

Dacă putem accesa aceasta energie în alt mod, nu mai este necesară hrana sau apa.

Pentru a obține un astfel de mod de hrană este necesar un antrenament conștient și o alegere care nu este comună ființelor obișnuite.