Micul Buddha este  un film spiritual deosebit, despre un grup de călugări budiști, condus de Lama Norbu (Ruocheng Ying), care caută copilul în care s-a reîncarnat marele său învățător budist Lama Dorje (Geshe Tsultim Gyeltsen).

Lama Norbu și colegii săi călugări cred că au găsit un candidat pentru reîncarnarea lui Dorje în persoana unui băiat pe nume Jesse Conrad (Alex Wiesendanger) din Seattle.

Povestea este mult mai complexa,  Lama Norbu se referă in paralel la povestea vieții lui Buddha, care este o a doua linie de acțiune din film.

În această reprezentare, un prinț hindus numit Siddhartha (Keanu Reeves) începe o călătorie pentru a obține o mai mare conștientizare. Pe măsură ce progresează, el învață adevăruri profunde despre natura vieții, conștiință și realitate.

În cele din urmă, el se luptă cu Mara (un demon care reprezintă ego-ul), care încearcă în mod repetat să-l abată și să-l distrugă pe Siddhartha. Printr-o concentrare detașată de lume și prin realizarea în final a naturii iluzorii a ego-ului său, Siddhartha atinge iluminarea.

Little Buddha a fost regizat de regizorul italian Bernardo Bertolucci avandu-i in rolurile principale pe Bridget Fonda și Keanu Reeves.

CINEMAGIA despre acest film AICI

Atenție! Dacă aveti posibilitatea căutați filmul pe site-uri care pot oferi caitate mai bună. Datorită drepturilor de autor nu putem să vă oferim un link oficial. Acesta este un link de pe multele site-uri de filme subtitrate în limba română, dar care oferă, la primele clickuri linkuri către site-uri erotice ori de jocuri.

Insistați de mai multe ori și în cele din urmă filmul va apărea) și închideți linkurile perturbatoare, alegând nectarul de otravă, așa cum trebue să facem în fiecare clipă).