Menirile spirituale ale celor 12 semne zodiacale

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
06.01.2008
text de 
6 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
06.01.2008
 - text de 
6 minute

Semnul zodiacal în care ne-am născut fiecare dintre noi ne determină nu doar anumite calități și trăsături specifice, ci reflectă totodată o anumită menire, lecțiile pe care trebuie să le învățăm și lucrurile pe care trebuie să le realizăm. Vă prezentăm o povestire inspirată care vă poate ajuta să înțelegeți aceste aspecte.

Cum a creat Dumnezeu cele 12 zodii

Într-o bună dimineață, Dumnezeu și-a privit cei 12 copii întrebându-se ce le mai lipsește. Deodată dorința de a-i înzestra cu voință omenească I-a luminat fața. Unul câte unul, fii au pășit pentru a-și primi darul divin:

„Ţie Berbecule, îți hărăzesc prima mea sămânță pe care o poți sădi cu onoare. Pentru fiecare sămânță care va rodi, încă un milion va rodi în mâna ta. Tu nu vei avea timp să vezi crescând nici una dintre acestea pentru că tot ce însămânțezi va rodi cu prisosință. Tu vei fi primul care va sădi în mintea umană Ideea Mea. Dar nu este datoria ta să hrănești Ideea. Viața ta este acțiune și sigurul tău scop este să-l faci conștient pe om de Creația Mea. Celui care își îndeplinește menirea îi dăruiesc virtutea respectului de sine�?. Tăcut, Berbecul a pășit spre locul său.

„Pe tine, Taurule, te înzestrez cu puterea de a preface sămânța în substanță. Munca ta este măreață și are nevoie de răbdare. Tu trebuie să împlinești tot ce a fost început, altfel semințele vor fi risipite în vânt. Nu te vei îndoi niciodată de puterea ta, nu-ți vei schimba gândul la mijlocul drumului și nu vei depinde de alții pentru a-ți desăvârși opera. Îți ofer tăria, folosește-o înțelept!�? Şi Taurul reveni supus la locul său.

„Ţie, Geamănule, îți sunt sortite întrebările fără răspuns, ca să poți arăta tuturor ceea ce vede și simte omul în jurul său. Tu nu vei ști niciodată de ce acesta vorbește sau ascultă, dar în căutarea înțelesurilor adânci ale lumii vei afla darul Meu: cunoașterea.�? Iar Geamănul, îngândurat, plecă.

„Pe tine, Racule, te investesc cu datoria de a-ți învăța semenii ce este emoția. Tu vei stârni râsul sau lacrimile; astfel, tot ceea ce ei vor vedea și vor gândi le va trezi mulțumire și bucurie sufletească. Pentru aceasta primește în dar familia pe care tu o poți înmulți.�? Şi Racul se retrase timid.

„Tu, Leule, ai menirea să arăți întregii lumi creația Mea plină de strălucire. Dar să te îngrijești de mândria ta și întotdeauna să îți dai seama că este opera Mea, iar Creatorul este unic. Dacă vei uita aceasta, oamenii te vor disprețui. Tu vei îndeplini totul cu ardoare și orice vei face va fi spre binele tuturor. Pentru aceasta ai nevoie de noblețea cu care te înzestrez.�? Leul păși maiestuos spre locul său.

„Ţie Fecioară, îți este dat să cercetezi tot ceea ce omul a făurit în lumea pe care I-am dăruit-o. Tu vei scruta pătrunzătoare drumurile sale și-l vei preveni când greșește. Astfel, creația poate atinge desăvârșirea prin tine. Pentru aceasta vei primi puritatea gândirii.�? Fecioara plecă privind atent în jurul său.

„Tu, Balanță, ai misiunea de a-l ajuta pe om să fie conștient de îndatoririle sale față de ceilalți. Așa, el poate învăța să trăiască sentimentul fraternității și va căpăta deprinderea de a descoperi fața ascunsă a acțiunilor sale. Te voi trimite oriunde este dezbinare, iar pentru strădania ta infinită de a readuce semenilor ordinea și calmul, îți voi dărui dragoste.�? Şi Balanța se retrase umilă spre locul său.

„Tu, Scorpionule, ai o însărcinare foarte dificilă. Vei avea iscusința să pătrunzi mințile oamenilor, dar nu îți va fi permis să vorbești despre ceea ce înveți. De multe ori vei fi cuprins de amărăciune datorită celor pe care le descoperi. Aceasta te va apropia însă de Mine și nu vei uita niciodată că acolo unde nu sunt Eu va fi doar pervertirea Ideii Mele... Tu vei vedea atât de mulți oameni trăind asemeni animalelor și vei lupta atât de mult cu instinctele lor, încât uneori vei păși alături de cale. Totuși, mai devreme sau mai târziu, te vei reîntoarce la Mine și de aceea primește supremul dar al hotărârii.�? Scorpionul păși ferm spre locul său.

„Săgetătorule, tu ai misiunea de a-i face pe oameni să râdă, căci atunci când înțeleg greșit Ideea Mea devin posaci. Umorul tău le va reda speranța și astfel își vor întoarce privirea spre Mine. Vei trece prin multe încercări și în fiecare existență vei cunoaște neastâmpărul. Îți hărăzesc darul infinitei abundențe pe care o vei răspândi pretutindeni, iradiind lumină.�? Săgetătorul se retrase jovial la locul său.

„De la tine, Capricornule, vreau străduință și sudoarea frunții, pentru că tu ai menirea de a-i învăța pe oameni să muncească. Misiunea ta nu este ușoară, căci vei purta toată truda oamenilor pe umerii tăi. Însă pentru jugul poverilor tale eu îți dăruiesc întreaga responsabilitate a omului.�? Iar Capricornul plecă devotat spre locul său.

„Tu, Vărsătorule, ești vizionarul omenirii, privirea ta deslușește toate posibilitățile glorioase. Vei trăi însă durerea singurătății pentru că această viziune nu-ți permite să personifici Dragostea Mea. Dar pentru a-i întoarce pe oameni către noile șanse primește darul libertății pentru a servi omenirea oricând va avea nevoie de tine.�? Vărsătorul păși încrezător spre locul său.

„Tu, Pește, ai cea mai grea misiune dintre toate. Îți cer să ridici pe umerii tăi toată suferința omului. Lacrimile tale sunt menite să fie lacrimile Mele. Durerea aceasta este rodul înțelegerii greșite a Odei Mele, dar tu exiști, ca să-i aduci omului compasiunea. De aceea îți hărăzesc darul cel mai de preț: vei fi singurul dintre cei 12 copii ai Mei care Mă va înțelege. Iar puterea cuprinderii divine este pentru tine felul în care te vei apropia de oameni și vei răspândi credința.�? Şi Peștele se retrase emoționat la locul său.

Dumnezeu a spus: „ Fiecare dintre voi are o scânteie din Mine. Dar nu trebuie să luați partea drept întregul, să o nesocotiți ori să o identificați cu Creatorul. Toți 12 laolaltă sunteți Unul. Creatorul însă este mai mult decât aceasta.�?

Cei 12 copii au pornit să-și îndeplinească menirea. Însă cum fiecăruia îi părea darul celuilalt mai atrăgător s-au întors la Dumnezeu. El le-a spus: „Fiecare din voi a crezut că darurile celuilalt sunt mai prețioase. De aceea vă permit să le schimbați. Şi pentru o clipă fiecare copil s-a entuziasmat imaginându-și toate posibilitățile noii sale misiuni.

Dar Dumnezeu a surâs și a spus: vă veți întoarce de multe ori la Mine să-Mi cereți să vă eliberez de misiunea voastră și de fiecare dată eu vă voi îndeplini dorința. Veți trece prin nenumărate încarnări înainte de-a vă împlini misiunea inițială pe care a-ți primit-o de la Mine. Vă dăruiesc un timp nemăsurat pentru aceasta, dar numai când veți duce la bun sfârșit menirea, voi veți putea fi una cu Mine.

Trăsăturile definitorii ale celor 12 zodii

Berbecul a fost investit cu energia începutului. El are idei fulgerătoare – de multe ori geniale – și dorește să realizeze mai multe proiecte simultan, dar nu îi este caracteristică finalizarea lor. Berbecul este prima zodie la care se trezește conștiința de sine (el simte că există).

Taurului i s-a conferit energia stabilității, a fost înzestrat cu o mare putere de muncă, încredere și răbdare și de aceea el poate duce la bun sfârșit orice acțiune.

Geamănul a primit în dar puterea rațiunii, înțelegerea spontană a lucrurilor și a ființelor. Manifestând curiozitate în orice domeniu, el studiază, se informează și obține cunoașterea pe care dorește să o împărtășească celorlați pentru a le aduce și lor înțelegerea.

Racului i-a revenit energia sensibilității. El îi face pe oameni să conștientizeze emoția trăirilor și gândurilor pe care le au. Are o mare atracție pentru viața de familie și de grup, din dorința de a obține echilibru și securitate emoțională.

Leul - semn strălucitor generat de Soare - a fost investit cu energia forței nobile, regale. Dotat cu vitalitate, demnitate, voință fermă și autoritate, el reușește în acțiunile sale și primește mereu recunoașterea meritelor sale.

Fecioarei i s-a conferit energia logicii, a discernământului. Folosindu-și ingeniozitatea, nativul are o eficiență practică în tot ce întreprinde. Tendința sa spre meticulozitate și exagerare a detaliului vine din dorința ca orice lucru să fie perfect.

Balanța este simbolul echilibrului între minte și inimă. Primind în dar energia dragostei și a iubirii, înzestrată deci cu un temperament afectuos și delicatețe, Balanța caută instinctiv să aducă armonie în mediul său.

Scorpionul este zodia care are legături profunde cu subconștientul. Nativul are acces la realități divine, dar și la aspectele animalice ale lumii subconștiente și de aceea oscilează permanent între culmi și abisuri. Este dotat cu abilitate mentală și putere de a gândi corect, tocmai pentru ca, mai devreme sau mai târziu, să reușească printr-un suprem act de voință să se ralieze definitiv planului divin.

Săgetătorul dovedește o uriașă putere de transformare spirituală. El este înzestrat cu toate calitățile care facilitează raporturile umane: simpatie, elocvență și bunăvoință. El orientează viața sa și a celor care se află în jurul său către deschiderea maximă față de Univers.

Nativul din zodia Capricorn cucerește poziții sociale înalte și reușește să-și facă legături afective durabile printr-o autodisciplină inflexibilă, o voință legată de împlinirea datoriei și un simț al responsabilității ieșit din comun. Suscită respectul și stima celor din jur, fiind un model în munca sa organizată după principii precise.

Vărsătorul este adeptul invențiilor, originalității și reprezintă deci viitorul. Din dorința de progres el caută să amelioreze nivelul de viață material și spiritual al altora și acționează cu independență și libertate de spirit, neconformându-se nici unei metode stabilite de colaboratori sau superiori ierarhici. Aceasta îi crează uneori deziluzii amare și ajunge să considere că viața este prea plină de nedreptăți pentru a merita efortul să reacționeze.

Nativul din zodia Pești trăiește sub semnul infinitului, al credinței și al misticii. Orientat prin excelență către alinarea suferințelor aproapelui său, el manifestă dragostea și sacrificiul de sine.

..................................................
adanimatitude-m.jpg

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross