Vă propunem să realizăm împreuna o
Meditatie Ștafetă în noaptea de sambata spre duminică – 2 spre 3 noiembrie 2013 -orele 20:00-09:00 (fiecare isi alege un interval orar potrivit pe care si-l asuma).

Meditatia stafeta are loc in Bucuresti, la sediul nostru din Piata Unirii- in Bucuresti.

Este vorba despre un efort colectiv de o valoare exceptionala în care exista in fiecare moment cel putin o persoana care si-a asumat responsabilitatea de a medita.

Cand sunt multi, puterea creste!

Aceasta meditatie este o sansa speciala si poate UNICA pentru fiecare participant deoarece efectele subtile ale meditatiei stafeta sunt mult mai puternice decât propriul efort spiritual și evolutia spirituala este substantial accelerata.

In plus, este o metodă excelentă de a obține realizări spirituale importante, chiar dacă în restul timpului suntem, poate, ocupati sau ne reusim sa realizăm eforturi spirituale semnificative si regulate.

Fiecare isi alege un interval orar potrivit din aceasta perioada pe care si-l asuma (sau mai multe).

Unitatea cea mai mica de timp in care se poate medita este de 30 de minute dar este perfect posibil si indicat sa realizati meditatie chiar toata perioada de aproape 12 ore.
Pentru persoanele care doresc sa se odihneasca intre meditatii, inainte sau dupa exista posibilitatea de a folosi spatiul existent (una din camere).

Participarea este gratuita dar este conditionata de un bun comportament si de o minima experienta in meditatie. Deci poate participa oricine (are aspiratie si stie cate ceva despre meditatie)!

Pentru persoanele care nu sunt initiate in metode meditative, se vor face initieri in metode simple si eficiente, de aceea sunt rugate sa vina la sala la ora 20.

Este necesar ca fiecare participant sa aducă 5-6 lumânări pastilă albe (deci neparfumate) și, optional, să aducă flori si fructe pentru participarea la o anumita ceremonie.

Este foarte bine (dar nu obligatoriu) ca toti participantii sa fie inca de la inceput (ora 20), pentru a participa la ceremonia de incepere a meditatiei stafeta și pentru a primi instructiunile.
Sugerăm persoanelor care stiu ca au nevoie de un scaun sau alte instrumente pe care sa mediteze să aduca de acasa un astfel de scaun (de exemplu, scaun pliant) pentru situatia (mai putin probabilă) in care scaunele pe care le avem nu ar fi suficiente sau potrivite.
Va steptam cu drag, dar va rugam sa ne scrieti cat mai curand care sunt optiunile dumneavoastra pentru intervalele orare, pentru a organiza si completa toata perioada.
Cu drag
Yogacharya Leonard

Evoluția spirituală în grup poate fi FOARTE RAPIDA

Oricine poate constata că, DE OBICEI, este mult mai usor să obținem rezultate atunci cand venim la sală și facem yoga impreuna.
Influenta grupului spiritual (mai ales atunci cand acesta actionează la unison) si a profesorului sau maestrului spiritual poate fi atât de importantă încât rezultatele să fie mult mai mari, mai semnificative, mai intense decât dacă am acționa singuri.

Cat de important este acest fenomen?

Efectul poate fi unul urias, eficienta eforturilor nostre putand fi de 10-100 sau chiar de 1000 de ori mai mare.
Uneori efectul actiunii in grup face diferenta intre „nimic” (eficienta zero) si realizarea spirituală ultimă (eficientă „infinită”).
Am remarcat deseori că fiecare parcurge calea spirituală singur si că nimeni nu o poate parcurge în locul nostru.
Da, e adevărat, dar asa „singuri” cum suntem pe propria noastră cale, „colegii” si „profesorii” (si ei „singuri” pe calea lor) pot avea o mare influenta, fie că vrem, fie ca nu vrem aceasta.
Compania persoanelor cu preocupări spirituale este o metoda minunată pentru a ne creste aspiratia spirituală și pentru a evolua spiritual rapid.
In acest sens este semnificativ un citat din evanghelia lui Matei,
„(Matei 18)
19. Iarăşi grăiesc vouă că, dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privinţa unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de către Tatăl Meu, Care este în ceruri.
20. Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor. ”
A ne conecta la efortul sau aspiratia spirituala a unui grup necesită si discernământ pentru a ne păstra propria cautare și propriile energii transformatoare, dar un spirit cat-de-cat treaz reuseste in mod aceptabil aceasta. În plus, un grup cu preocupari spirituale orientează el însuși pe participanti către intele1pciunea de a se bucura de maximul de libertate (ori, poate, chiar, de „ starea de eliberare”).
……………………………………………………………………………………………………..
Va redam aici oparte din intrebarile ce au fost adresate si raspunsurile oferite.

Exista un motiv special pentru care ne rechemati la meditatia stafeta (click aici pt. detalii)?

Da. Pentru a reusi sa te inalti spiritual, chiar daca esti integrat in multe activitati, meditatia stafeta este o mare sansa, care permite unui grup de oameni sa se foloseasca de forta lor unita si sa evolueze spiritual intr-o noapte – poate – cat in 50 de ani in mod obisnuit.
Desigur ca aceasta este o evaluare generala, fiindca, altfel, fiecare caz este individual si… stiti cum se spune „ Nu aduce anul ce aduce ceasul”.
Adica cineva ar putea sa reuseasca si să intre în samadhi dupa primele minute de meditatie.
Altcineva, nemultumit de câta yoga a reusit sa practice in luna care a trecut, poate reveni la meditatia stafeta cu aspiratia de a completa sadhana sa si de a face un salt semnificativ printr-un efort intens realizat la sfarsit de saptamana. Si poate reusi, chiar, cu o anumita usurinta (comparativ cu enormul merit spiritual castigat).

Totusi, eu nu cred ca pot realiza meditatie ata de mult timp. Stiu ca nu este obligatoriu sa meditez toata perioada de 12 ore, dar chiar si cateva ore mi se par mult pentru mine. Eu stiu ca nu pot ramâne mult timp fara sa imi fie somn sau sa simt postura de meditatie ca fiind nu prea usoara. De ce spuneti ca as putea chiar si eu…?

Aici este o intelegere gresita in legatura cu modul in care se face un astfel de efort spiritual.
Nu se pune problema ca, in mod uzual, veti putea cu totii sa meditati clar si perfect timp de 12 ore. Nici vorba. Meditatia stafeta este un instrument foarte bun mai ales pentru aceia care nu reusesc sa mediteze mult timp.
Aceasta deoarece, in afara de sustinerea grupului, progresul este posibil actionand in fel si chip cu toate instrumentele pe care instructia dumneavoastra din yoga vi le le ofera.

Puteti incepe cu meditatia naturala sau de Cunoastere a Inimiii spirituale si puteti continua cu alte modalitati apeland, mai ales, la procedeele meditative specifice Caii Gratiei, care aici sunt fundamentale.

Puteti alterna posturile de meditatie, folosind atat posturi yoga cat si postura pe scaun.

Eu sint sigur ca o sa imi fie somn. Cum as putea medita astfel?
Puteti folosi , atunci, mai ales procedeele meditative ale Caii Gratiei, fiindca acolo eficienta nu apare datorita abilitatii dvs, ci datorita „cadoului” sau Gratiei divine. Oricum veti primi indicatii la inceput ( si chair si initieri, daca este cazul).
Este foarte posibil sa va fie somn, dar, daca si in aceasta situatie continuati cu meditatia (in orice pozitie, oricat de simplist ati practica) eficienta este foarte mare.

Nu puteti stii cum este pana nu participati si nu cautati sa practicati chiar toata perioada. Eficienta exista, cu conditia ca , totusi, sa nu adormim sau sa ne oprim.

CEA MAI IMPORTANTA REGULA IN MEDITATIA STAFETA: NU VA OPRITI NICIOADATA. CONTINUATI, CONTINUATI, CONTINUATI… orice ar fi si oricat de profunda sau de superficială v-ar putea apare meditatia. Fiindca doar pare slaba. Si asta se va vedea la final si in timpul saptamanii urmatoare (cel putin).
Puteti realiza si asane, cu conditia ca in timpul asanei sa va concentrati la procedeul meditativ si nu la modalitatea de concentrare corespunzatoare executiei asanei.

O regula buna este sa NU va intindeti la sol sau in fotoliu, canapea sau pat.

Daca fac meditatia, s-ar putea sa am o stare euforica sau extatica in timpul ei sau la sfarsit?
Da.
Unele persoane sau uneori.
Dar nu neaparat. Oricum, nu acesta este scopul. Ceea ce se castiga nu este intotdeauna atat de palpabil, de evident. Meritul spiritual si apropierea cu pasi mari de realizarea spirituala nu se traduc, neaparat, prin extaz. Extazul mistic al yoghinilor este o forma a realizarii spirituale, dar nu singura.

Efectele meditatiei vor reverbera in viata noastra cel putin o saptamana sau mai mult, in functie de nivelul nostru spiritual.