Asset 1

MEDITATIA DE REVELION SI SHIVA RATRI

REVELIONAnul acesta momentul trecerii intre ani este in noaptea de luna noua, Shiva Ratri, noaptea transcendentei divine…
Adica este un Revelion special si puteti citi aici semnificatile
E adevarat ca oamenii s-au obisnuit ca de Revelion sa danseze, sa mănânce ori să bea si sa faca ceea ce spun ca este a se distra.
Distracția ori distragerea este opusul focalizarii ori concentrarii si este, dintr-un anumit punct de vedere, opusul disciplinei mentale si a meditației. Putem sa traim o expansiune a bucuriei in Yoga Bucuriei Spontane, dar ceea ce fac oamenii de obicei este altceva, este o stimulare excesiva a simturilor in speranta ca aceasta ar aduce o apoteoza… care intarzie de fiecare data.
Revelionul este un moment de Trecere, un hiatus.
Avem un moment de Trecere atunci cand intram intr-o incapere, atunci cand dam mana pentru prima oara cu cineva, atunci cand semnam o factura ori un contract, atunci cand promitem ceva ori incepem ceva.

Un bun inceput este important si cel mai bine este sa incepem anul nou cu o perspectiva spirituala.
Daca nu avem sansa de a fi singuri in acel moment putem sa aplicam una din metodele de a trai spiritual in mijlocul vietii invatate la curs: Centrarea Inima, Bhairava Mudra, Arta Gratiei, Meditatia Isihastă, raportarea la Sinele Suprem Atman al nostru si al celorlalti din jurul nostru, iubirea, transfigurarea, etc.
Pentru cei care au posibilitatea de a dispune de timpul lor propunem sa realizam la unison de Revelion de la 23 la 0:30 o meditatie cat mai profunda cu tema:
„ Ce-am facut cu viata mea si ce as vrea – cu voia lui Dumnezeu – sa fac cu ea de acum incolo…!
Pentru aceasta, de la
23 la 23: 10 facem Consacrarea meditatiei si raportarea la Ishvara preferat, la ingerul pazitor, Iisus Hristos, Maestrii spirituali nondualisti care ne sunt dragi, Regele Lumii din Shambala si la scoala de yoga Calea Inimii – Abheda Yoga și cerem ajutorul, protectia si sustinerea in aceasta meditatie , in acord cu Ordinea Universala ori cu Vointa Divina.
23: 10 la 23: 20, realizam Arta Gratiei pentru noi insine.
23:20 la 23:45 realizăm, avand ca fundal Centrarea in Inima, in postura de meditatie, o reflexie interioara-analiza intuitiva despre ceea ce am facut cu viata noastra pana acum, tragand niste concluzii referitor la ce am facut bine si la ce am facut rau (eventual, daca simtim nevoia, ne oprim cateva minunte din meditatie si notam ideile pe o foaie).
23:45 – 23: 55- Reflectam la modul in care am putea continua mai bine viata noastra, aplicand concluziile si ceea ce am invatat deja.
23:55 – 0: 05 – Arta Gratiei pentru „fiintele care au fost, sunt si vor fi pe Calea Inimii -Abheda Yoga.”
0:05 – 0:15 – Arta Gratiei pentru „aceasta tara Romania si acest popor roman”
0:15- 0: 25 – Arta Gratiei pentru „aceasta planeta Pamant”
0:25 – 0: 30 – Arta Gratiei pentru noi insine.

Atunci când spunem Arta Gratiei nu ne referim doar la simpla repetare a rostirii ci la raportarea devotionala plină de smerenie la Dumnezeu in Inima noastra spirituala, aswini mudra (mai ales daca practicam in picioare) si atentia secundara in Sahasrara. Astfel, in functie de pregatirea noastra, Arta Gratiei va putea glisa in meditatie de intregire in Sine deosebit de eficienta.

Succes… si la multi ani!

Acharya Leonard

Asset 1