Lună Plină în Varsator – 24 Iulie 2021

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
7 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Momentul de Lună Plină de Sambata, 24 Iulie 2021, ora 5:37 se formează pe axa Varsator - Leu, la gradul 1:26. Activează casele unghiulare I – VII– case reprezentative pentru raportul dintre mine si ceilalti. Ascendentul momentului se afla in semnul Racului, un semn al protectiei si al sensibilitatii.

Intrucat Varsatorul guverneaza gamba si articulatia gleznei. Din punct de vedere medical tot ceea ce faceti pentru aceste zone in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii in Varsator, are un efect dublu, preventiv si terapeutic (incepand de Sambata noapte, 24 Iulie pana Luni noapte, 26 Iulie ) cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

Inflamatia venelor poate aparea des in aceste zile ale tranzitului Lunii prin Varsator, de aceea este recomandat pentru cei care au predispozitie pentru vene varicoase sa evite sa stea in picioare prea mult timp in acelasi loc. De asemenea este benefic sa ne intindem cu picioarele tinute in sus si eventual sa le masam bland cu un unguent medicinal de tataneasa. (Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe).

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM

adică de Vineri, 23 Iulie ora 11:37 până Sambata, 24 Iulie, ora 23:37! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Joi, 22 Iulie 2021

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari. O zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 22 Iulie, cu momentul de maxim la ora 05:37. O zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Divină a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații

fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire. Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului

Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Sambata, 24 Iulie, ora 5:37, ora Romaniei marcheaza opozitia perfecta dintre Luna in Varsator si Soarele in Leu la gradul 1:26. Are ca scop gasirea unui echilibru intre noncoformismul si nevoia de libertate a Varsatorului si manifestarea puterii si a instinctului de dominare specifica Leului.
Fixitatea ambelor semne face acest proces destul de dificil. Compromisul nu face parte nici din agenda Varsatorului, preocupat cu prezervarea libertatii sale absolute si nici din agenda Leului, focusat pe propria-i influenta, putere si unicitate.

Aceasta Luna Plina in Varsator poate reprezenta un apogeu al evenimentelor...

planurilor si proiectelor demarate pe perioada momentului de Luna Noua in Varsator din 11 Februarie 2021. Practic, la orice moment de Luna Plina culegem ce am semanat!

Axa relationala Leu – Varsator este axa iubirii sau a afectivitatii

ea vorbeste despre manifestarea talentelor si a creativitatii, despre realizarea echilibrului intre iubirea daruita si iubirea primita, intre creativitatea individuala venita din nevoia de a-mi manifesta „originalitatea” si creativitatea preocupata sa serveasca unui scop colectiv, avand rezultate sociale colective.

Luna reprezinta latura noastra emotionala, ea este asociata cu...

psihicul si imaginatia, cu trairile intime, cu emotiile si starile interioare, si de fapt cu acele impulsuri launtrice, subconstiente care ne indeamna sa adoptam o atitudine sau alta, sa visam la anumite lucruri.

Prezenta Lunii in Varsator ne imprima emotiile cu

multa originalitate si nonconformism, cu aspiratii catre o cauza comuna. Cautam intuitiv sa ne bucuram de viata facand parte dintr-un grup mai mare sau dintr-o comunitate.
Simtim nevoia de sinceritate si naturalete, de manifestarea noastra autentica, fara ingradiri sau restrictii.
Putem avea o mai mare putere de detasare decat de obicei, ceea ce ne da puterea sa intelegem mai usor anumite lucruri sau relatii care sunt cauzatoare de suferinta.

Suntem manati de idealurile Varsatorului...

libertate, fraternitate, colectivitate, obiective umanitare pe care le transpunem in plan personal. Orice este nou si avangardist ne atrage. Asteptam parca cu nerabdare participarea la reformarea stilurilor si a conceptelor de pana acum. Militam pentru idei noi si suntem dornici de schimbare. Libertatea si independenta emotionala se resimt din plin. Devenim poate prea excentrici pentru gusturile conservatoare, nu acceptam cu usurinta realitatea relationala pe care vom incerca sa o modificam dupa propriile gusturi.

Prezenta Soarelui in zodia Leului ii creste puterea...

intrucat se afla in semnul sau de domiciliu. Ne amprentează personalitatea cu nevoia de putere si recunoastere, nevoia de a fi admirati si placuti, de a controla si domina exteriorul, nevoia de a fi recunoscuti si iubiti. Pe masura puterii solare este amplificat si ego-ul nostru care vrea sa se simta special, vrea sa fie unic si de necombatut si este dispus sa sa impuna cu orice pret pentru a-si demonstra influenta.
Atasamentul fata de propria mea imagine, de a fi vazut/perceput asa cum vreau eu, de propriile mele nevoi si dorinte, mandria sau comportamentul plin de sine face aproape imposibila posibilitatea unei raportari sanatoase la mediul exterior.

O Luna Plina vine intotdeauna sa scoata la lumina acele aspecte care nu sunt in echilibru in viata noastra

in sectoarele de viata energizate, in acest caz, de axa Leu – Varsator in harta noastra natala. Aceste sectoare de viata sunt reprezentate acum de casele unghiulare I – VII. Acestea vorbesc despre identitate - EU versus CELALALT, despre nevoile si asteptarile mele cat si nevoile si asteptarile celor cu care intru in parteneriate.
Aici este indicat a se gasi un echilibru intre nevoia de autonomie si indepedenta, de a se face lucrurile ca mine sau asa cum cred eu ca este mai bine pentru mine si dependenta de ceilalti, de a face lucrurile in functie de dorintele si nevoile celorlalti.

Luna Plina pe axa I –VII devine un test al relatiilor

indiferent de natura lor, privata sau publica. Sunt posibile schimbari majore de perspectiva mai ales in acele relatii in care raportul intre parteneri nu este unul corect si echitabil, care sa respecte drepturile si nevoile fiecaruia. Toate aspectele parteneriale care tin de respectarea granitelor, a nevoilor si a dorintelor personale, afective, emotionale, erotice, a identitatii proprii si a creativitatii sunt vizate in aceasta perioada.

Ce poate deranja cel mai mult acum este

ambitia si incapatanarea de a nu schimba nimic sau de a schimba totul. De asemenea, tendinta de a merge la extreme, fie de a obliga pe celalalt sa faca cum vreau eu, fie nepasarea absoluta. Si lupta cu indiferenta celuilalt care se vrea total liber si neingradit fara sa-si asume vreo responsabilitate.

Ce poate ajuta si detensiona atmosfera este

acceptarea faptului ca este in regula sa fim diferiti. Avem nevoi si dorinte diferite si implicit perspective diferite. Avem nevoie sa ne respectam exact aceste diferente, lasandu-le loc de manifestare daca vrem sa pastram acel parteneriat.
Pe de alta parte, poate fi un moment prielnic de a vedea daca intr-adevar parteneriatul in care ne gasim in prezent satisface cerintele unui parteneriat sanatos si constructiv pentru propria noastra crestere. Sau pur si simplu stagnam in relatii grele, nesanatoase si toxice, indiferent daca sunt sentimentale sau profesionale.
Calitatea relatiilor noastre determina si calitatea vietii noastre si cu cat acestea sunt mai sanatoase si mai deschise la crestere si evolutie cu atat si viata noastra urmeaza acelasi curs.

Tinand cont ca exteriorul este doar o reflectie a interiorului nostru, putem spune ca...

in propria noastra fiinta poate exista un conflict intre nevoia de a fi vazut, apreciat, recunoscut si iubit, de a fi sigur pe puterea mea interioara (Leu) si nevoia de libertate, de autentic, de a-mi da voie sa exist fara nici un fel de ingradiri sau restrictii, fara masti, fara a multumi pe nimeni sau a demonstra cuiva ceva (Varsator).

Atunci cand manifest partea de „umbra” a acestor 2 semne nu am sa gasesc niciodata calea de mijloc, deoarece ma pierd in ambitie, reactii egotice extreme fie de posesivitate fie de nepasare, mandrie fara rost, atasamente fata de nevoi si dorinte cat si de fructele lor.

In schimb, atunci cand reusesc sa manifest partea de „lumina” a celor 2 semne, realizez cat de unica pot sa fiu iar pe masura unicitatii mele imi dau voie sa creez orice este sanatos si bun pentru mine, realizez ca am un scop si un sens al vietii pe care-l implinesc in mijlocul lumii cu detasare si intelepciune.

„Nu renunța la nimic și nu păstra nimic
Bucură-te, stabilit în Sinele tău, exact aşa cum eşti!” (imn Anuttara Stika – maestrul Abhinavagupta)

Atat Soarele cat si Luna sunt angrenate fiecare intr-un aspect de inconjunctie

Soarele in Leu se afla in inconjunctie cu Jupiter in Pesti iar Luna in Varsator se afla intr-o inconjunctie cu Venus in Fecioara. Aceste inconjunctii genereaza multa tensiune, iritare legata de relatii, de propria valoare de sine, de finante si resursele noastre si eventualele excese pe care le facem.
Avem de transformat lucruri la noi pentru a gasi echilibrul. Avem nevoie sa ne refacem „ordinea interioara”, sa ne reorganizam pentru a vedea cu claritate situatia in care ne aflam. Avem de cultivat moderatia, controlul de sine si disciplinarea dorintelor si a propriilor instincte.

Asteroidul Vesta in Balanta sustine aceasta Luna Plina

printr-o simpla idee forta. „Minereul valoros” care ne sustine acum este accesibil prin bucuria cooperarii, prin dorinta de a impartasii din ceea ce suntem, contribuind astfel la crearea unor relatii de egalitate si respect, prin alegerea pacii si armoniei in interior si in exterior.

In concluzie

mesajul acestei Luni Pline in Varsator este atat despre libertatea interioara cat si cea exterioara. Suntem cu adevarat liberi doar atunci cand ne cunoastem cu adevarat, acceptandu-ne si respectandu-ne atat puterea interioara si autenticul personal cat si al celor de langa noi.

Virginia Olteanu - astrolog

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross