A doua Lună Plină în Varsator – 22 August, ora 15:02

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
8 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Duminica, 22 August 2021, ora 15:02, avem parte de un eveniment rar, si anume de o a doua Lună Plină in Varsator dupa momentul de Luna Plina in Varsator din 24 iulie. Aceasta se formează pe axa Leu - Varsator, la gradul 29:37 activând casele unghiulare III – IX – axe care tin de cunoastere, comunicare si calatorii.

Intrucat Varsatorul guverneaza gamba si articulatia gleznei...

din punct de vedere medical tot ceea ce faceti pentru aceste zone in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii in Varsator, are un efect dublu, preventiv si terapeutic (incepand de Vineri dimineata, 20 August, orele 11:30 pana duminica, 22 August, orele 15:30) cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

Inflamatia venelor poate aparea des in aceste zile ale tranzitului Lunii prin Varsator, de aceea este recomandat pentru cei care au predispozitie pentru vene varicoase sa evite sa stea in picioare prea mult timp in acelasi loc. De asemenea este benefic sa ne intindem cu picioarele tinute in sus si eventual sa le masam bland cu un unguent medicinal de tataneasa. (Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe).

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM

adică de Sambata, 21 August ora 21:02 până Luni, 23 August, ora 09:02! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Vineri, 20 August 2021

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari. O zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 20 August, cu momentul de maxim la ora 15:02.
O zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Divină a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire. Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului

Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Duminica, 22 August, ora 15:02, ora Romaniei marcheaza un al doilea moment de Luna Plina consecutiv in semnul Varsatorului – ceea ce presupune opozitia perfecta dintre Luna in Varsator si Soarele in Leu la gradul 29:37. Reiterează nevoia de a gasi un punct de mijloc intre libertatea Varsatorului si dominarea Leului. Daca Luna Plina in Varsator din iulie avea loc la inceputul zodiei, aceasta din 22 august se produce la ultimul grad al semnului, respectiv 29, un grad cu o incarcatura extrem de importanta.

Intrucat Luna Plina in general reprezinta un apogeu al evenimentelor, planurilor si proiectelor incepute la momentul de Luna Noua...

din acealasi semn, putem spune ca ni se acorda o a doua sansa la tot ceea ne-am propus la momentul de Luna Noua in Varsator din 11 Februarie 2021. Ceea ce nu am reusit sa intelegem, sa constientizam sau directiile in care nu am putut sa mergem pana la momentul Lunii Pline din Iulie, acum se pot bucura de o noua sansa. Iar aceste sanse pot fi destul de rare.

Putem face o retrospectiva a ultimelor 6 luni

ce au adus ele in viata noastra sau ce ne-am fi dorit sa aduca astfel incat sa vedem exact unde avem nevoie sa facem ultimele corectii, ajustari sau modificari.

Gradul 29 al Lunii Pline din acest moment este un grad denumit in astrologie grad anaretic, adica un grad critic semnalizand urgenta

rezolvarii acelor aspecte din viata noastra pe care nu le mai putem amana. Acest grad genereaza o precipitare a actiunilor, gandurilor sau initiativelor noastre in directia rezolvarii lor, indiferent ca ne place sau nu acest lucru. In consecinta, acele domenii din viata noastra in care nu am reusit sa facem ce ne-am propus ne forteaza acum sa aruncam o ultima privire, pentru a ne asuma o directie, o alegere, un raspuns.

Cum spuneam si in articolul trecut, fixitatea celor 2 semne, Leu si Varsator nu usureaza deloc procesul de gasire al unui echilibru intre cele doua, ambele punand foarte mult pret pe propriile valori si principii.

Soarele in Leu pretuieste marirea si grandoarea

rolul pe care-l joaca pe scena lumii are nevoie sa fie plin de stralucire si veneratie, este un rol impozant care nu lasa loc de altceva. El are nevoie sa fie iubit si admirat pentru actiunile sale. În acelasi timp se impune ca si conducator al celorlalti deoarece simte ca este indreptatit sa faca asta. El iubeste si pretuieste dragostea, copiii, relatiile de iubire, activitatile artistice, vacantele, speculatiile bursiere. Într-un cuvant propria sa creatie este cel mai important lucru pentru el, indiferent ca este un proiect, o relatie, o opera artistica. El doreste sa traiasca din plin. Iar aceasta „traire” sa fie grandioasa, amprentand intr-un mod original tot ceea ce se afla in jurul lui, devenind el insusi „creator”. Marea lui provocare este atasamentul fata de propria lui creatie, de propria imagine, de propriile nevoi si dorinte. Nevoia de a fi vazut/perceput ca un conducator, generand o amplificare a propriului ego care-l face sa devina autoritar, egotic si dominator.

Conjunctia Soarelui la 29 grade in Leu cu steaua fixa Regulus ne amplifica nevoie de putere, de autoritate, de influenta asupra celorlalti dar este nevoie sa o manifestam cu mult discernamant!

Luna in Varsator pretuieste originalitatea si libertatea

principiile ei de baza tin de respectarea drepturilor umane, binele comunitatii in care traieste este scopul sau suprem. Are nevoie de sinceritate si naturalete, de o manifestare autentica indiferent de prejudecatile sociale, nu agreaza ingradirile, restrictiile sau puterea manifestata abuziv si are o mare capacitate de intelegere a neputintei sau a suferintei umane. Idealurile Varsatorului converg catre o cauza comuna, libertate, fraternitate insa toate puse in slujba unei colectivitati, a unui grup. Se militeaza pentru reformarea stilurilor sau a conceptelor vechi, lasand loc pentru schimbare permanenta. Marea lui provocare este atasamentul fata de propria-i libertate sau independenta. Nevoia de a fi diferit si nonconformist este dusa la extreme, generand rebeliune, excentricitate, lipsa abilitatii de a primi ordine, revolta impotriva vechiului indiferent de valoarea acestuia.

Daca Leul este un „one man show”, Varsatorul este pe principiul „Unde-s multi puterea creste”

iar aceasta Luna Plina in Varsator vine sa echilibreze raportul intre aceste 2 extreme. Amplidică necesitatea de a trece dincolo de propriile orgolii si a cauta sa fim noi insine in forma cea mai autentica, pretuindu-ne propriile idealuri si vise fara a cauta sa demonstram nimic nimanui.

Datorita acestui grad 29, putem simti o urgenta atat in...

a ne exprima individualitatea, talentul nostru personal, unicitatea (Soarele) in egala masura cu nevoia de a fi in contact cu propriile emotii, dorintele intime, personale care acum se traduc prin eliberare de constrangeri, autentic, independenta emotionala. (Luna) Pentru a ne respecta ambele tendinte, avem nevoie sa le privim cu mult discernamant, astfel incat sa nu cadem in nici o extrema care ne-ar putea amplifica ego-ul!

E cazul sa ne dam voie sa fim mai liberi

sa ne lasam ghidati de intuitie, sa ne deschidem catre nou, catre schimbare. Poate chiar sa ne reinventam in acel domeniu al vietii noastre unde simtim ca este nevoie de asa ceva, eliminand eventualele prejudecati legate de cum am putea fi perceputi, acceptati sau evaluati de catre ceilalti. De asemenea, nevoia noastra de libertate si independenta nu trebuie sa prejudicieze nevoii de intimitate sau de iubire al celui de langa noi. Avem nevoie sa ne respectam valorile, dorintele si nevoile personale gasind fie o cale de implinire reciproca fie o separare benefica ambelor parti.

Axa care sustine acum aceasta Luna Plina in Varsator este axa caselor III – IX, o axa a cunoasterii si a expansiunii prin cunoastere

o axa care vorbeste despre discernamant si capacitatea de a observa actul comunicarii in toate formele sale, care fac trecerea de la nivelul de intelegere inferior al mentalului catre fuziunea cu mintea divina.

Casa a III a (Luna in Varsator) reprezinta abilitatea noastra de a comunica

conditia mentala dar si legaturile de sange, cu fratii, surorile, vecinii, colegii de scoala, anturajul apropiat. Este o casa a deplasarilor scurte, a studiilor primare cat si a comunicarii (scrisa, vorbita, telefonica) in general si presa in special. Aceasta casa se ocupa de dezvoltatea inteligentei si in final a intelectului analitic generate de contactul nostru direct cu mediul apropiat, punem laolalta observatii personale, le clasificam si le potrivim intr-un set de reguli practice care vor deveni ghidul cunoasterii noastre.

In schimb, in casa IX (Soarele in Varsator) cautam sa dam o semnificatie lucrurilor...

si domeniilor de existenta pe care, chiar daca poate nu ajungem sa le experimentam direct, mintea va reusi sa le exploreze totusi cu ajutorul analogiei, generalizarii si abstractizarii.

Din aceasta perspectiva, este momentul sa ne implicam mai mult in...

acele proiecte sau colaborari care vizeaza dezvoltarea noastra personala, intelectuala, sociala. Proiecte prin care ne exprimam parerile, ideile intr-un mod autentic si original, contribuind astfel la binele unei colectivitati. Este bine sa ne dam voie sa comunicam cat mai liber, dar in acelasi timp sa ne asumam aceasta libertate de exprimare constienti de impactul pe care il poate avea asupra celorlalti.

Putem fi angrenati in diverse proiecte legate de comunicare

atat fizic cat si in mediul online, in diverse negocieri, dezbateri sau discutii cu cei din anturajul apropiat, interviuri, in chestiuni legate de presa, in activitati de invatare sau asimilare a unor cunostinte care sa ne permita o mai buna exprimare sau de propagarea unui anumit mesaj in exterior. Aceasta Luna Plina pe ultimul grad de Varsator va veni sa sanctioneze orice neadevar, orice neasumare a noastra in materie de comunicare sau dimpotriva sa rasplateasca eforturile noastre in aceste domenii.

Inainte de a raspandi cunoasterea este bine sa devenim noi insine un canal curat

prin care aceasta cunoastere sa curga. Sa cautam sa fim mereu conectati la mintea Divina astfel incat sa evitam erorile de judecata, de gandire, erorile propriei noastre minti care poate crea realitati proprii si nebenefice. Cuvintele noastre ne pot elibera sau ne pot inlantui, in functie de intelepciunea cu care le folosim.

Jupiter retrograd este in conjunctie cu aceasta Luna Plina in Varsator amplificand nevoia noastra de comunicare, intuitia...

ne este amplificata, nevoia de a ajuta, sustine, colabora, de a face bine, nevoia de social. Imaginatia ne sustine cu multitudinea de solutii pe care le avem la indemana pentru a transforma actul comuncarii intr-o adevarata arta. In schimb este important sa fim atenti la greselile in comunicare pe care le-am tot facut pana acum, sa invatam din ele iar faptul ca Jupiter este retrograd sustine acest proces din plin.

In concluzie

solutiile la acele procese legate de comunicare, de exprimare a propriilor pareri, vise sau idealuri ne sunt oferite acum. Modalitatea in care vom alege sa folosim cuvintele si cat de bine reusim sa accesam adevarul inalt, sacru depinde de discernamantul si intelepciunea fiecaruia dintre noi.

O interpretare frumoasa si sugestiva a gradului 29 , gradul Lunii pline in Varsator este oferita in cartea Simbolurile Sabiene, Adim.

O sirena iese din ocean, gata sa renasca in forma umana„ Viata are multe niveluri de exprimare...

si fiecare fiinta tinde sa urce pe nivelul superior. Cele mai inalte idealuri ale oricarei fiinte sunt cele legate de ascensiunea sa catre o stare superioara de exprimare, de traire, de fiintare. Potentialul de progres exista in orice fiinta, si toata viata ei inseamna o continua cautare de concretizare a acestui potential”.

Fie ca si noi sa putem concretiza din ce in ce mai mult propriul potential, fiind in permanenta conectati la Divinul din noi!

Virginia Olteanu - astrolog

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross