Lună Plină în TAUR – 31 Octombrie, ora 16:49 – ora României

Ananda Kali29/10/2020
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

Dacă treceti pe „pause” radio-ul „așteapta” pana cand il reporniți. Dacă doriti sa ascultati apoi transmisia din momentul prezent, faceti „refresh” la pagină.

Cel de-al doilea moment de Lună Plină al lunii Octombrie 2020 are loc in zodia Taurului, Sambata 31 Octombrie, ora 16:49 si se formează pe axaTaur – Scorpion, la gradul 8:38 activând casele relationale I – VII – case reprezentative pentru raportul Eu versus Celalalt. Ascendentul momentului de Luna Plina se afla in semnul feminin al Taurului, amplificand inca o data predominanta acestui semn.

Intrucat Taurul guverneaza zona maxilarului si a gatului (dintii, urechile, cavitatea bucala, laringe, faringe, corzile vocale, glanda tiroida, paratiroidele, coloana cervicala) din punct de vedere medical tot ceea ce facem pentru aceste zone in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii in Taur, are un efect dublu, preventiv si terapeutic (incepand de Sambata la miezul noptii, 31 Octombrie pana Luni dimineata, 2 Noiembrie) cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

Datorita energiei racoroase de pamant a Taurului curentul in zona gatului in aceasta perioada poate duce cu usurinta la intepenirea lui, de aceea un masaj al gatului si al umerilor in zilele acestea poate fi extrem de binefacator. Urechile trebuie de asemenea protejate in aceste zile deoarece sunt mai sensibile la curent si la zgomote, iar persoanele cu sensibilitati in zona gatului si a amigdalelor sunt sfatuite sa evite frigul sau comunicarea excesiva pentru a se proteja. Ceaiurile calde pot fi de maxima eficienta in aceste zile.
(Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe).

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM

adică de Vineri, 30 Octombrie ora 22:49 până Duminica, 1 Noiembrie, ora 10:49! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună. Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Joi, 29 Octombrie 2020

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 29 Octombrie, cu momentul de maxim la ora 16:49 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Divină a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire. Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului

Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual

ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Sambata, 31 Octombrie, ora 16:49 - ora Romaniei marcheaza un moment astral deosebit, respectiv cel de-al doilea moment de Luna Plina al Lunii Octombrie, denumit Luna Albastra. Opozitia perfecta dintre Luna in Taur si Soarele in Scorpion pe gradul 8:38 dinamizeaza confruntarea dintre energia concreta si palpabila a Taurului pusa acum in slujba exprimarii propriei personalitati si nevoia de putere si de control a Scorpionului.

Aceasta Luna Plina in Taur va cauta sa contorizeze, sa sintetizeze si sa finalizeze tot ce am demarat ca si planuri, ganduri sau idei pe perioada momentului de Luna Noua in Taur din 23 Aprilie 2020.

Intr-o zi guvernata de stapanul timpului si al karmei, Saturn si sub vibratia numerologica a cifrei 9

aceasta Luna Plina ne impinge catre realizarea unui bilant a tuturor lucrurilor sau actiunilor la care trebuie fie sa renuntam fie sa le transformam. Conform cu semnificatia cifrei 9, aceasta zi indeamna la incheierea socotelilor cu trecutul, realizarea scopurilor prin renuntarea la atasamente, este o zi de eliberare si transformare.

Aceasta pozitionare a Lunii Pline pe axa posesiunilor si a valorilor Taur- Scorpion

aduce in prim plan interesul pentru valorile materiale ale Taurului, siguranta si satisfactia muncii fiind pentru el cele mai importante elemente in perfecta opozitie cu dorintele legate de putere, control, posesivitate si transformare ale Scorpionului. Se va resimti o nevoie vitala de a ne preocupa de resursele noastre, de spatiul vital si de procurare a tuturor elementelor necesare un trai stabil si sigur, punandu-se puternic accentul pe sintagmele “al meu” sau “imi apartine”.

Ascendentul acestei Luni Pline in semnul Taurului va amplifica si mai mult conexiunea noastra cu planul material

si este indicat sa ne observam atent atitudinea fata de bani sau propriile resurse pentru a evita o identificare gresita cu ele care nu ar conduce decat la o amplificare a ego-ului. Incapatanarea si lipsa de flexibilitate caracteristice semnului fix al Taurului vor cere de la noi un efort suplimentar pentru a ne constientiza atasamentele, nevoia de acumulare, dorinta de confort atat fizic cat si emotional, posesivitatea sau teama de schimbare.

Luna fiind in exaltare in acest semn fix de pamant al Taurului, este puternica

si ne va determina sa tindem permanent catre o realitate palpabila, vrem sa ne bucuram de viata, apreciem confortul si tot ceea ce este frumos, simplu, domestic, predomina un sentiment puternic al valorilor si o dorinta de stabilitate atat emotionala cat si financiara, calm si senzualitate in manifestarea emotiilor.

Cu toate acestea lectia Lunii in Taur avertizeaza asupra faptului ca

oamenii nu sunt posesiunile noastre si nici nu exista pentru a ne indeplini nevoile, ci sunt daruri de care trebuie sa ne bucuram cu detasare si intelepciune.

In contrast cu nevoia de comoditate, simplitate, stabilitate si confort a Taurului se afla dorinta puternica de transformare a Scorpionului

a carei realitate este departe de a fi una concreta ci mai degraba una misterioasa, marcata de trairi profunde si contradictorii pregatita oricand sa sondeze in cele mai intunecate colturi ale fiintei. Valorile Scorpionului, desi la fel de fixe ca cele ale Taurului, pun accent pe mister, pasiune, lupta, moarte si renastere in orice actiune, avand o anduranta deosebita in procesul de transformare; duse la extrem, ele pot denatura intr-o lupta continua pentru control si manipulare care poate sfarsi in autodistrugere.

La modul ideal, aceasta axa a puterii Taur – Scorpion

trebuie sa se manifeste echilibrat atat in fiinta cat si in viata noastra, deoarece orice dezvoltare excesiva a uneia in detrimentul celeilalte nu face decat sa creeze probleme si dezechilibre. Scopul Lunii Pline pe aceasta axa este sa ne ajute sa constientizam blocajele in modul in care ne manifestam si cautam puterea, fie puterea materiala a Taurului fie puterea de transformare a Scorpionului, dar sa si descoperim eventualele lucruri ascunse sau necunoscute legate de aceasta nevoie de putere. Vor iesi la iveala toate aspectele legate de bani, resurse, finante proprii cat si cele la comun intr-un parteneriat, probleme legate de taxe sau mosteniri, sexualitate si manipulare, situatiile in care manifestam posesivitate, incapatanare, lipsa de flexibilitate, nevoie excesiva de control dar si de securitate si siguranta, in virtutea carora ramanem atasati de lucruri sau relatii nocive si nesanatoase.

Testul la care suntem acum supusi este

testul identificarii cu resursele sau situatiile care ne creaza iluzia puterii in propria viata, fie ca vorbim de resurse materiale sau sentimentale, iar modalitatea de a-l trece consta in recunoasterea autentica a faptului ca nimic din aceasta lume nu ne apartine. Suntem trecatori pe acest pamant si atunci fie ca singurele valori pe care sa le cautam sa fie cele netrecatoare nu cele efemere, asa cum ne indeamna mantuitorul nostru Iisus Hristos, sa traim in aceasta lume dar sa nu fim ai lumii.

Aceasta lupta pentru putere, siguranta, stabilitate a Lunii Pline

se duce avand ca fundal axa relationala I – VII, o axa care exprima nevoile/dorintele mele in raport cu nevoile/dorintele partenerului, casa I fiind casa propriei mele identitati versus casa VII, casa personalitatii mele in parteneriat sau in mediul social. Se cere o recalibrare a acestui raport astfel incat sa existe un echilibru permanent intre asteptarile si nevoile mele, nevoia mea de independenta si dorintele si asteptarile partenerului si nevoia de dependenta. Orice fel de relatie sau parteneriat care incalca granitele personale sau libertatea de exprimare, orice situatie care se pastreaza pe baza unui abuz, manipulare sau control, prin frica sau dreptul fortei va fi acum in centrul reflectoarelor pentru a fi corectata corespunzator.

Tot ce este stabil in fiinta noastra trebuie sa accepte instabilitatea

toate nevoile legate de siguranta materiala sau sentimentala trebuie sa se adapteze impredictibilitatii transformarii, confortul si simplitatea trebuie sa se confrunte cu provocarea si profunzimea, posesivitatea va face loc libertatii iar inflexibilitatea va cunoaste usurinta curgerii.

Pentru axa semnelor fixe, indemnurile acestei Luni Pline nu vor fi usor de acceptat

dar cu siguranta sunt cele mai necesare din punct de vedere evolutiv, iar elementul imprevizibil, surpriza vine din partea lui Uranus care face conjunctie perfecta cu Luna din Taur in casa I. Cu un astfel de aspect astral in casa personalitatii noastre, ne putem astepta la orice este de neasteptat, ne putem reinventa, ne putem dezidentifica de ceva vechi sau care nu ne mai foloseste, ne putem elibera de anumite limite sau constrangeri sau putem pierde ceva ce ne-a mentinut pana acum intr-o stare de stabilitate sau siguranta.

Uranus vine cu o mare dorinta de eliberare si originalitate

dar depinde de fiecare cum poate integra aceasta energie total inovatoare in propria sa personalitate si in sectorul de viata in care are semnul Taurului in harta natala. De asemenea, conjunctia Lunii cu Uranus poate crea stari psihice extrem de tensionante, izbucniri emotionale, revolte, schimbari imprevizibile care pot viza cu precadere tot ceea ce are valoare in viata noastra.

In plus fata de surprizele aduse de Uranus, o avem pe Lilith in Taur

pe grad Uranian, pregatita sa ne confrunte cu lectii imprevizibile legate de temele Taurului, scotand din noi acea parte de umbra care va trebui sa accepte transformarea platind anumite datorii karmice legate de partea materiala si sentimentala. Ea ne va invata sau ne va forta, depinde de alegerea noastra, sa acceptam imprevizibilul cu simplitate, indepartand din viata noastra tot ceea ce ne tine legati sau incatusati, chiar cu voia noastra.

Este un moment de Luna Plina intens si transformator

este posibil ca schimbarile pe care le facem acum, oarecum fortat sa ne impinga catre o reinventare a noastra care sa ne reaseze pe un drum total diferit de cel pe care am mers pana acum dar care sa fie drumul cel mai potrivit noua. Se cere de la noi multa deschidere si flexibilitate, disponibilitate de a ne elibera de orice fel de constrangere sau limitare, abilitatea de a pasi in necunoscut cu certitudinea ca suntem si am fost dintotdeauna in protejati si sustinuti de Dumnezeu.

“Pluteste drept inainte si, daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea intr-adins pentru a-ti rasplati indrazneala. “

Regina Elisabeta I catre Cristofor Columb

Virginia Olteanu - astrolog

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

  „ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard
Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross