Luna plină si Eclipsa Parţială de Lună in Capricorn – 17 Iulie, 2019

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
6 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

17 Iulie 2019, ora 00:38, ora Romaniei, marcheaza momentul de Luna Plina pe axa Rac – Capricorn, la gradul 24:04 activand casele astrologice IV – X – case care vorbesc despre familie, profesie, reputatie si devenire. Tinand cont ca opozitia perfecta dintre Luna si Soare se realizeaza in apropierea Nodurilor Lunare aflate la gradul 17:39, acest moment astral ia forma unei Eclipse Partiale de Luna.

Deoarece incarcatura energetica a acestui moment este imensa, ne confruntam cu stari emotionale puternice pe care nu le controlam usor, fiind necesara o permanenta centrare in inima si eforturi sustinute de conectare la sinele nostru divin.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE

ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 16 Iulie, ora 06:38 pana pe 17 iulie ora  18:38! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în aceasta perioada:
Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu. S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – 14 Iulie 2019

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 14 Iulie , cu momentul de maxim la ora 00:38 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Divină a frumuseții, armoniei și iubirii divinie).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.
Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte specifice

Eclipsa partiala de Luna din 17 Iulie, ora 00:38 are loc pe axa cardinala Rac - Capricorn activand casele proprii ale acestei axe, respectiv casa IV, casa Racului si casa X, casa Capricornului devenind astfel mult mai puternica ca si energie; in acelasi timp, Luna se afla in apropierea Nodului Sud din Capricorn ceea ce presupune ca mesajul acestei eclipse are un puternic fundal karmic venind sa elimine si sa reaseze lucrurile atat in fiinta noastra, in sufletul nostru cat si in mediul din care facem parte.

Gradul sabian al Lunii Pline, gradul 24 in Capricorn este urmatorul:

O femeie intrand la manastire -
Exista momente cand este necesar sa fii singur pentru o vreme, cu tine insuti, eliberat de grijile cotidiene si atent doar la aceea ce se intampla in sufletul tau. Rezerva-ti in viata ta un timp pentru a fi cu tine insuti. Uneori asemenea momente iti pot fi impuse de situatiile traite. Foloseste-le la maximum, fiindca iti sunt date ca sa te regasesti pe tine insuti independent de lucrurile care iti umplu viata de obicei.”

AdiM – Simbolurile Sabiene

Acest grad exprima minunat background-ul pe care ar trebui sa ne pozitionam in urmatoarea perioada intrucat doar puternic centrati in interiorul nostru putem manifesta detasarea care se cere de la noi in aceste zile, detasare care nu va fi usor de pastrat in conditiile puternic tensionante ale acesti luni pline.

Gradul 24 al acestei Luni Pline este un grad guvernat de Marte, un grad inzestrat natural cu multa energie si forta de munca, grad ce-si cere dreptul la recunoastere dar care din pacate nu se va da in laturi din fata conflictului, atmosfera este greoaie, conflictuala , marcata puternic atat de nevoia de a ne elibera de vechile atasamente cat si de dorinta de a ne urma propria lumina, propriul destin, indicat de Soarele din Rac in apropierea Nodului Nord.

Dar, ca sa putem merge in directia sufletului nostru trebuie mai intai sa avem curajul sa pasim pe scena confruntarii cu trecutul, sa incheiem socotelile cu ceea ce am lasat nerezolvat in domeniile casei X si anume in munca noastra, in profesia noastra, in relatiile cu oamenii sau mediul de care depinde imaginea noastra in societate, sa renuntam la asteptarile absurde pe care am cautat sa le implinim cu orice pret si care nu ne onoreaza cu nimic, la frustrarile acumulate, la toate acele sarcini pe care ni le-am asumat fara ca cineva sa le ceara de la noi doar din dorinta de a demonstra ceva, la atasamentul fata de ce este invechit si perimat, la limitarile si credintele false din subconstient pe care le-am tot urmat doar din dorinta de a ne conforma, de a fi asa cum s-a “cerut” sa fim. Cu totii am cautat sa implinim acele obligatii care faceau din noi fiinte responsabile, mature dar e posibil sa fi uitat de nevoile mult prea tacute ale sufletului nostru care asteapta in permanenta sa fie descoperit, deoarece suntem obisnuiti sa urmam zgomotul din exterior si nu linistea din interior care ar avea atat de multe sa ne spuna.

Aceasta este rugaciunea adevarata: a tacea si a asculta vocea fara cuvinte a lui Dumnezeu din adancul inimii, a inceta sa lucrezi de unul singur, a patrunde in lucrarea lui Dumnezeu.

Kallistos Ware, teolog

In perfecta opozitie cu Luna din Capricorn se afla Soarele in Rac, intr-un semn de apa, cardinal, feminin, semn al vietii si al fecunditatii, guvernat de Luna – punem accent cum pe cresterea noastra sufleteasca, pe camin, familie, tara natala, dorim sa ne intoarcem “acasa” indiferent ce semnificatie are acest termen pentru fiecare dintre noi; conjunctia Soarelui cu nodul nord si cu Venus din Rac ne ajuta sa ne reconectam la cele mai profunde nevoi ale sufletului nostru, ne indica sa incetinim ritmul pentru a incepe sa simtim, sa intuim, sa ne conectam la noi insine pentru a ne gasi propria valoare. Venus este valoarea pe care ne-o dam noua insine iar acum avem mare nevoie de blandete, dedicare, tandrete, dragoste de noi si de propria “casa”, avem nevoie sa dezvoltam o atitudine materna fata de noi insine si sa ne imbratisam propriul suflet, avem nevoie de compasiune si de iertare fata de tot ce-am fost si suntem in prezent pentru ca de aici sa ne continuam urcarea.

Se cere de la noi in acest moment un maxim de echilibru intre noi si lume, intre viata interioara (Racul, familia) si viata exterioara (Capricornul, societatea), intre nevoile sufletului nostru si nevoile sociale din exterior. La un nivel inferior ambele semne zodiacale pot crea dependente, Racul de propria familia si casa iar Capricornul de propria profesie sau imagine exterioara, dar la un nivel mai inalt ambele lucreaza in completarea celuilalt, caci omul care isi implineste menirea exterioara, dharma sa, in conformitate cu cerintele sufletului sau este omul superior.

Scopul este sa ne pastram calmul si detasarea si sa cautam sa restauram echilibrul intre nevoile intrinseci, interioare, ale fiintei noastre si cele exterioare, scopul este sa ne iubim si sa ne onoram pe noi insine cautand sa iubim ceea suntem si devenim iar devenirea noastra sa o inchinam lui Dumnezeu prin fiecare gand, gest sau cuvant al nostru caci astfel devenim asemenea celui care ne-a creat.

Ascendentul acestui moment astral este in Berbec, o energie de foc, o energie a inceputului ce sustine demersurile noastre catre actiuni noi si curajoase iar guvernatorul Ascendentului, Marte se afla si el in alt semn de Foc, al Leului si in propria-i casa ceea ce ne impinge sa ne cautam unicitatea, originalitatea si stralucirea fiintei, ne vom cauta locul din sufletul nostru si din exteriorul nostru care sa reflecte cine suntem cu adevarat.

Pe acest fundal karmic accentuat, in mijlocul acestor energii care vor tinde sa ne impinga la extreme, cu un mercur retrograd care ne indeamna mai degraba la rabdare si introspectie decat la actiuni imediate care ar fi extrem de neindicate, se cere de la noi sa ne pastram credinta, rabdarea, compasiunea dar si detasarea si sa actionam cat mai prudent, asumat si cat mai centrati in propriul sine caci doar de acolo vom primi raspunsurile potrivite.

“Când regele Solomon s-a întors din munți, după apusul soarelui, cei adunați la poale l-au întrebat:
— Ești sursa noastră de inspirație. Cuvintele tale ne ating inima. Iar înțelepciunea ta ne luminează mintea. Suntem flămânzi să te ascultăm. Spune-ne: Cine suntem noi?

El le-a zâmbit și le-a răspuns?
Voi— sunteți lumina universului.
Voi sunteți stelele. Voi sunteți altarul credinței. În fiecare dintre voi este un univers. Grămădiți înțelepciunea în inimă, ascultați-vă inima, ascultați prin dragostea voastră.
Care este sensul vieții? — Viața – este un drum, un scop și o victorie. Viața este un dans al iubirii. Misiunea voastră este să înfloriți. SĂ FII – e un dar pentru toată lumea. Viața voastră – este istoria omenirii. De asta viața este mai frumoasă decât orice teorie. Creează din viața ta o sărbătoare, pentru că asta este adevărata ei valoare. Viața este compusă din prezent. Iar sensul prezentului este să trăiești în prezent. “

Virginia Olteanu
Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross