LunaPlină reprezintă apogeul unor acțiuni începute în trecut , iar acum vom culege ceea ce am semănat (culegem ce am semănat în bine sau în rău în trecut, este vorba de “semințele“ plantate la Luna Nouă în Scorpion de pe 18 noiembrie 2017),  totodată, suntem forțați să acționăm, să schimbăm condițiile care nu ne mai satisfac, atât interior cât și exterior, și dacă am făcut alegeri conștiente aliniate cu inspirația divină putem să primim bonusuri substanțiale. Fiind o lunație într-un semn fix, aceasta ne indică faptul că schimbarea nu se va face așa de ușor.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 29 aprilie ora 10:59 pana pe 30 aprilie ora  22:59! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în aceasta perioada: este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu. S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

 

Tripura Sundari – 28 aprilie 2018

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 28 apriliecu momentul de maxim la ora 03:59 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divinie). Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.

Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte specifice

Această Lună Plină se formează în data de 30 aprilie 2018, ora 03:59, ora României, cu Luna în Scorpion pe gradul 09:39, iar Soarele în Taur pe gradul 09:39.

Luna Plină este un aspect de opoziție, un aspect dinamic între doua energii complementare care cere de la noi efort, atenție mărită pentru a găsi un echilibru dar acesta poate fi găsit doar dacă cautăm un numitor comun între cele două energii Scorpion și respectiv Taur.

Polaritata Scorpion-Taur se ocupă de echilibrarea unor energii ce au în comun preocuparea pentru bani, valori, control, sexualitate, senzualitate, putere, încăpățânare extremă. Daca Taurul se ocupă de tot ce are o formă concretă, de tot ce este al meu (verbul caracteristic taurului este a avea), de puterea personală, posesii și statut, Scorpionul se ocupă de tot ce este al celuilalt, de manipularea și controlul celorlalți, de puterea colectivă, de posesiuni comune, afaceri, distrugerea formei, schimbare și transformare profundă verbul caracteristic este a dori). Dacă Taurul este atras de lucrurile simple, tangibile în viață, Scorpionul este atras de mistere, secrete, experiențe intense, petrece mult timp observând totul dintr-un colt ales de el. Fiecare energie dezvoltată în defavoarea celeilalte produce un dezechilibru iar aceasta Lună Plină ne arată într-un mod destul de emoțional ce energie am dezvoltat prea mult și am dezechilibrat viața noastră. În mod ideal, aceste energii sunt în echilibru dar viața pe pământ este traită aproape în permanență prin dezechilibre relaționale, financiare, emoționale. Cum Scorpionul știe atât de bine să creeze fel de fel de obsesii (iubire, control, putere, bani, gelozii, manipulare, etc.) această Lună Plină le va evidenția cu sau fără voia noastră.

Această Lună Plină aduce o mare lumină pe conflictele emoționale din interiorul nostru și ne poate ajuta să le vindecăm, curățăm, eliminăm. Este cel mai bun moment pentru a întelege cauza dezechilibrelor emotionale, a problemelor financiare, a tot ceea ce ne afectează sufletul. Aceasta lunație va pune sub semnul intrebării stabilitatea noastră prin faptul ca semnul Scorpion știe atât de bine să dea viață lucrurilor aparent ascunse

Luna în Scorpion în opoziție cu Soarele în Taur activează casele VIII-II, casele naturale ale Scorpionului și Taurului. Asta înseamnă o dublare a  mesajului acestei lunații, să transformăm “ otravurile” din noi, din relațiile noastre, să învațăm să iertam, să eliberam toate resentimentele și durerile emoționale. Scopul evolutiv al Scorpionului este de a simți profund fiecare emoție umană, dar apoi să o lase să plece. Această Lună Plină în Scorpion este una dintre cele mai vindecatoare energii deoarece ne poate ajuta să  ne transformăm prin curațarea corpurilor noastre emoționale.”Naște un om nou din tine, astfel încât el să-ți dea instrumentul pentru lumea spirituală” ne spune aceasta Lună Plină.

O Lună Plină în Scorpion sustinută de Saturn retrograd în Capricorn( trecut, pași în trecut, revizuire obiective, îndatoriri, atitudine și reponsabilități în cariera, restructurarea modului în care percem realitatea, o nouă atitudine față de obstacole) ne ajută să fim mai atenți cu responsabilitățile noastre, cu munca noastră, cu lucrurile potrivite pentru noi care pot să ne aducă succes pe termen lung. Acum putem avea o perspectivă practică asupra carierei noastre (Saturn retrograd în casa X), asupra nevoilor personale, datoria față de ceilalți, chestiuni financiare.

Aceasta Lună Plină în Scorpion este apogeul unor actiuni incepute în noiembrie 2017 cand a fost Luna Noua în Scorpion iar Saturn retograd face inventarul tuturor responsabilităților asumate în carieră, imagine publică, prieteni, relații imprevizibile și ciudate. Lecțiile pot fi grele dar aducătoare de beneficii. Avem șansa de a recunoaște și rezolva problemele, dramele emoționale, obsesiile noastre. Evenimentele care au loc acum pot implica un fel de rambursare karmică benefică a sufletului prin carieră, câștiguri din carieră, astrologie, prieteni.

Tot Lună Plină în Scorpion face un aspect de careu provocator cu axa nodurilor lunare, Nodul Nord în Leu –calea de evolutie și Nodul Sud în Varsator –obisnuința, ceea ce ne ține pe loc dacă nu încercăm să adîugăm ceva nou.

Luna în Scorpion și Soarele în Taur în aspect de careu cu Nodul Nord în Leu  ne pot scoate din zona noastră de confort, pot deschide căi noi pentru a merge mai departe în evoluția noastră spirituală. Provocarile sunt immense, dar alegerea este la noi.

Energia acestei Luni Pline este vindecatoare prin acceptarea trecutului, prin atitudinea prietenoasă față de greșelile noastre, prin blândețea față de greșelile noastre. Mă iubesc și mă accept așa cum sunt, iîcepand de astăzi, aleg să mă iubesc pe mine însumi, aleg să îi iubesc pe cei din jur așa cum sunt, este o energie puternic vindecativă care ne ajută să ne găsim camaradul în noi înșine.

 

Sursa; https://adriana-astro.com